Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de Novetats – Desembre

Selecció de novetats

Ja podeu trobar a la Biblioteca Armand Cardona la selecció de novetats del mes de desembre, que inclou documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil (lectura i coneixements), música, cinema, fotografia i còmics.

Aquest mes destaquem, entre les novetats per adults, la Caída de los gigantes del Ken Follet, que després de l’èxit de Els Pilars de la Terra i Un món sense fi, presenta aquesta gran novel·la èpica que narra la història de cinc famílies durant els anys de la Primera Guerra Mundial, la Revolució Russa i la lluita d’homes i dones pels seus drets.

Imatge1

També us volem recomanar el llibre de la vilanovina Maria Rosa Nogué, La Casa dels cants. Després de l’èxit obtingut en la novel·la juvenil La noia del descapotable, Nogué presenta una història ambientada al Palau de la Música i a l’Orfeó Català, on es narra el dia a dia contemporani de cantaires i directors que lluiten per elevar els seus cants per damunt d’una realitat que pot esdevenir desconcertant.

Dins la selecció infantil destaquem el conte d’Anna Obiols, Cafè dolç, cafè amarg, on l’autora ha creat un text sensible que és la dolça melodia dels pensaments d’un nen que viu al carrer. Aquesta lectura ens farà apreciar les coses petites, però fonamentals a les que no sempre donem importància. A més a més, per aquestes dates festives recomanem El quart rei de Ted Sieger. Tothom coneix els tres Reis d’Orient, però en aquesta història també es parla d’un quart que va arribar massa tard i amb les mans buides.

Entre les novetats de còmic remarquem Lena y las tres mujeres de Pierre Christin i André Juillard. Aquest còmic europeu mostra una dona desitjosa d’oblidar el passat refent la seva vida a Austràlia. Però la seva experiència antiterrorista serà necessària per intentar evitar el sanguini atac que preparen tres dones consagrades al martiri.

Imatge2

Per altra banda, a la secció de música posem èmfasi en el nou disc de Rufus Wainwright amb All days are nights. No estem davant el seu millor disc, però sempre són de destacar els treballs d’aquest músic inclassificable, amb una forta dosi de virtuts pianístiques i tan a prop de l’espectacle teatral.

En quan a fotografia ens quedem amb el catàleg de fotografies de Francesc Català-Roca sobre Dalí, que es va editar en motiu del naixement de Salvador Dalí el 2004. A Dalí de Català-Roca trobareu un seguit d’imatges en les quals se’ns fa present el Dalí més teatral i iconogràfic.

Per últim, a la secció de cinema us recomanem la pel·lícula Destino Woodstock d’Ang Lee. En aquest fil el director ens apropa, segons els seu particular punt de vista, al festival de música més famós de la història: el Festival de Música i Art del 1969. Mitjançant una comèdia desenfadada ens relata com va sorgir la idea de fer un concert per recaptar fons i que una família sortís de la crisi.
 
En el següent enllaç us podeu descarregar el full d’aquest mes: Selecció de novetats – Desembre

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari