Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


30 anys de l’estrena de ‘Regreso al Futuro’

21.20.2015

El futur ja ha arribat! Avui és 21 d’octubre de 2015, el dia que Marti McFly, Jennifer, la seva xicota, i Doc Emmett Brown viatjaven al futur amb un DeLorean reconvertit en màquina del temps per salvar els seus fills d’un perill imminent.

Estem parlant de la segona part de la trilogia de pel·lícules dirigides per Robert Zemeckis i produïdes per Steven Spielberg, Regreso al Futuro.

Mítiques són les escenes del film on McFly, en un hipotètic 2015, es passejava amb un patinet volador, feia servir unes sabatilles esportives que es cordaven soles i portava jaquetes que s’adaptaven al cos del propietari automàticament.

back-future-part-ii_1

El futur que plantejaven a la pel·lícula no és ben bé igual al nostre present. Tot i que podem dir que en lloc de monopatins voladors tenim ulleres que et permeten contestar el telèfon i també roba intel·ligent, encara que no ho és de la mateixa manera que surt a la pel·lícula.
Més enllà de l’anècdota amb la data triada pels guionistes de la pel·lícula, volem destacar un aniversari, els 30 anys de l’estrena de la primera entrega de la trilogia.
Per commemorar aquesta efemèride, Nike ha anunciat que posarà a la venda les famoses sabatilles d’en Marti, Pepsi ha creat l’ampolla de la Pepsi Perfect, la beguda que prenen els protagonistes de la pel·lícula i Toyota ha aconseguit reunir als dos protagonistes de la saga, Michael J.Fox i Christopher Lloyd en un anunci pel seu nou cotxe, el Mirai, un vehicle elèctric que funciona amb una pila de combustible d’hidrogen.

L’èxit d’aquesta trilogia segons el seu propi director rau en ‘que mai van saber a on col·locar-la a les estanteries dels videoclubs. No sabien si era comèdia, o ciència ficció o històrica’. Potser és tot a la vegada.

A la Biblioteca ens unim a aquesta commemoració posant disponibles com a novetats les tres pel·lícules de la saga. Les trobareu exposades a l’espai de cinema.

regreso_al_futuro_cartel_1  regreso-al-futuro-poster-3  Regreso_Futuro_3_Póster

Si voleu més informació sobre Regreso al futuro podeu consultar l’‘Avui fa…’ que han preparat els companys del Prestatge Virtual de Cinema de la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

Enguany, els rumors a Hollywood deien que es rodaria una quarta part de la saga. Zemeckis i la resta de membre de l’equip han contestat una sèrie de paròdies. Segur que entendreu la broma si sou fans de la trilogia.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari