Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Selecció de novetats – Octubre

Aquesta és la selecció de novetats corresponent al mes d’octubre, i que inclou com sempre documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

primera

Entre les novetats per adults trobareu Arquitectura: toda la historia. Escrita per un equip internacional d’arquitectes i historiadors de l’arquitectura, aquesta obra és un viatge per totes les èpoques i tots els continents, i abraça des del Neolític fins als moviments ecològics actuals; a més analitza nombrosos edificis, els seus arquitectes i el seu significat contextual.

Pel que fa a la literatura, us recomanem la novel·la No ens calia estudiar tan, de Marta Rojals. Es tracta d’una selecció d’articles en què l’autora retrata la precarietat, la incertesa o la vulnerabilitat que han marcat la generació que va créixer en la societat de la bombolla, però també les misèries i esperances d’una època de crisi.

A la secció infantil us presentem Guia d’ocells per a nois i noies, de Màrius Domingo. La millor eina per endinsar-se en el món de l’ornitologia, de forma entenedora i amable, sense que sembli que és un tema complicat i difícil. Presenta una classificació senzilla i de fàcil accés i s’hi descriuen amb detall les espècies més representatives, il·lustrades amb magnífiques fotografies inèdites, fetes totes al nostre país majoritàriament per ornitòlegs no professionals.

segona

De les novetats de còmics us destaquem Una primavera en Chernobil de Emmanuel Lèpage. 22 anys després de la tragèdia de Txernòbil, Emmanuel Lèpage va visitar aquest indret pe fer un reportatge. El resultat és un relat antinuclear que és també un cant a la vida, un documental en vinyetes esplèndidament dibuixat i pintat per un dels millors dibuixants realistes que hi ha a França. Un llibre inoblidable.

Pel que fa a la música us recomanem Coming home, un àlbum de Leon Bridges. La veu d’aquest jove texà de només 25 anys ens retrotrau en el temps a les grans veus del soul i del Rithm&Blues com Aretha Franklin, Otis Redding i, especialment en el seu cas, Sam Cooke. El fenomen de la música soul per aquest any 2014!

Per últim, a la secció de cinema us presentem la producció Nightcrawler, de Dan Gilroy. És un film d’intriga amb vàries nominacions al llarg del 2014. Lou Bloom, un apassionat jove que no aconsegueix trobar feina, descobrirà el món del periodisme criminalista a la perillosa ciutat de Los Ángeles després de ser testimoni d’un accident.

Aquí us podeu descarregar el full amb les novetats del mes d’octubre de 2015.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari