Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Vilanova sona’ a la biblioteca Armand Cardona Torrandell

Vilanova sonaLa música i Vilanova són els arguments de la taula rodona que aquest dijous, 24 de setembre, a les 19h., sota el títol #vilanovasona reunirà a la biblioteca Cardona a Marc Bala, cantant de Copa Lotus, Elisabet Raspall, pianista i compositora de jazz, Miquel Gonzàlez, músic de música popular i tradicional i exdirector del FiMPT, i Marijó Riba, gerent de la Camerata Eduard Toldrà. Moderada per Bernat Deltell, periodista i director d’El Far Blau producció discogràfica.

Es tracta d’una xerrada que vol posar de manifest el bon moment musical que viu la ciutat de Vilanova i la Geltrú i per fer-ho es comptarà amb la participació de protagonistes directes d’aquesta efervescència i que representen als diferents gèneres musicals: Marc Bala el pop-rock, Elisabet Raspall el jazz, Miquel Gonzàlez la música popular i Marijó Riba la clàssica.

El motiu és l’edició de la guia de lectura Vilanova sona – Amb V de Vilanova III, que recull els diferents enregistraments sonors presents a les dues biblioteques de la ciutat. La ‘banda sonora’ d’una ciutat tan estretament relacionada amb la música com és Vilanova i la Geltrú i una mostra de les diferents músiques vinculades al territori i creades per músics vilanovins d’avui i de sempre.

Marc Bala és cantant i guitarra de la banda vilanovina Copa Lotus. Grup que mescla el pop britànic, el rock el folk i que el 2013 va guanyar el concurs Sona 9 organitzat per la revista musical Enderrock. Enguany han publicat el seu primer disc amb el títol de Moixó foguer i sota la producció del músic californià Ken Stringfellow.

Elisabet Raspall és una música amb una àmplia carrera tan pel que fa a formació com a producció de discos i col·laboracions. Titulada Superior de Música, especialitat en jazz, a l´ESMUC, ha publicat 10 discos, essent Present amb Dani Pérez el seu darrer llançament, i ha rebut diverses vegades el premi al millor compositor de jazz de Catalunya per l’Associació de Músics de jazz de Catalunya.

Miquel Gonzàlez és impulsor i va ser director del FIMPT, a més de membre de la comissió de selecció de grups del Festival Mediterrània de Manresa i del Mercat de Música Viva de Vic. És graller i component del grup Grallers de l’Acord, grup que va ser constituït el 1979 i que tenen publicats tres discos. Al 1981 composà la coreografia pel ball de Nans de Vilanova. Ha participat en nombroses tertúlies sobre música d’arrel.

Marijó Riba és gerent de la Camerata Eduard Toldrà, que anteriorment al 2012 era l’Orquestra de Cambra del Garraf, i que enguany celebra el 30è aniversari de la seva fundació. L’anterior legislatura va ser Regidora de cultura a l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Una vegada clogui la intervenció dels protagonistes de la taula es donarà pas a un torn de paraules per tancar l’acte, que clourà amb una copeta de cava.

Vilanova sonaAl llarg de la setmana es pot trobar a la biblioteca exposat tot el fons musical relacionat amb aquest acte. Enregistraments dels principals artistes vilanovins tan passats com presents: Eduard Toldrà, Leonora Milà, Grallers de l’Acord, Grallers de Santa Madrona, Elisabet Raspall, José Luis Bieito, Biscuit, La Brigada, Suite Momo, Tokyo Sex Destruction,… i molts més que també trobareu en la següent selecció musical que hem creat per l’ocasió:

Playlist 'Vilanova sona'

Us esperem a tots a la biblioteca Armand Cardona dijous a les 19h!!!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari