Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Tardor de sèries: ‘El Ministerio del Tiempo’

Ara que som a la tardor, una nova temporada de sèries comença a la televisió. A la Biblioteca Armand Cardona també ens afegim a aquesta estrena i cada quinze dies podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie.

el-ministerio-del-tiempo

Aquesta setmana podreu trobar com a novetat la primera temporada de la sèrie El Ministerio del Tiempo. Creada per Javier i Pablo Olivares i produïda per Onza Partners i Cliffhanger es va estrenar a La 1 de Televisió Espanyola el passat 24 de febrer.

Es tracta d’una sèrie fantástica que parla de viatges a través del temps.

Julián Martínez és un infermer del Samur deprimit per la mort de la seva dona que, durant un incendi, descobreix a unes persones vestides amb uniformes de l’exèrcit napoleònic. Julián és temari a la feina i és capaç d’arriscar la seva pròpia vida per salvar la dels altres. Aquestes qualitats fan que sigui fitxat pel Ministerio del Tiempo.

baixa (1)En Julián s’incopora a una de les patrulles de viatgers d’aquest ministeri, una institució governamental autònoma i secreta que depèn directament de Presidència de Govern. Només reis, presidents i un nombre exclusiu de persones saben de la seva existència.

Els companys d’equip del Julián seran l’Amelia Folch, una de les primeres universitàries d’Espanya a finals del segle XIX. De família burgesa acomodada, és una de les primeres dones a acudir a la Universitat de Barcelona. Intel·ligent, amb memòria fotogràfica i treballadora, és el cervell del grup.

També els acompanya Alonso de Entreríos, un soldat dels Terços de Flandes condemnat a mort en 1569 i salvat pel ministeri. Té uns valors molt antics i és un home d’honor. És el soldat perfecte i expert tirador, i que es posa al comandament de la situació quan es requereix la força.

El pas cap a altres èpoques es realitza a través de portes vigilades per les Patrulles del Ministeri. El seu objectiu: detectar i impedir que qualsevol intrús del passat arribi al nostre present -o a l’inrevés – amb la finalitat d’utilitzar la Història pel seu benefici. Per a això les Patrulles hauran de viatjar al passat i evitar que ho aconsegueixin.

21

Al llarg dels vuit capítols d’aquesta primera temporada, els membres de l’equip del Ministerio viatjaran a diferents èpoques de la història d’Espanya i es creuran amb personatges com Lope de Vega, Juan Martín Díaz ‘El empecinado’, Himmler, Hitler, Franco, el Cardenal Cisneros, Isabel la Católica, Pablo Picasso, Isabel II o Federico García Lorca, entre molts altres.

La sèrie és un producte singular i novedós i ha estat un gran èxit de públic i també de crítica. Fa unes setmanes va guanyar el premi a la millor sèrie de 2015 i el premi Alma al millor guió al Festival de la Televisió de Vitòria de 2015. RTVE ha confirmat que la sèrie tindrà una segona temporada.

Us deixem amb el tráiler d’aquesta primera temporada.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari