Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Restaurant La Cucanya: 25 aniversari, 1979-2004

PORTADA2

El restaurant La Cucanya de Vilanova i la Geltrú es va inaugurar el 1979. Amb motiu del seu 25è aniversari s’ha publicat el llibre Restaurant La Cucanya: 25 aniversari, 1979-2004.

Al llibre el desaparegut Ambrosio Alcover, la seva dona Pilar Ballestero i el seu fill Carlos ens expliquen que, una vegada superats els primers nou any de consolidació de l’establiment pels senyors Elsa i Ezio Cappellitti, el restaurant va seguir creixent: la capacitat dels menjadors ha passat de 80 a 500 places, la plantilla de personal fix de 7 a 34 persones i la superfície de cuines de producció, de 20 a més de 150 metres quadrats. Amb orgull també expliquen que no ha estat un creixement ràpid sinó pausat, reflexionat, desenvolupat, ajustat a les possibilitat i paït pas a pas, amb il·lusió i confiança. Ens fan partícips del seu somni, construir l’hotel Costes de Barcelona a la ubicació del restaurant, sense fer-lo desaparèixer.

logo-cucanya-grup1El llibre s’ha editat a partir dels records ordenats cronològicament del desaparegut Andreu Parra, periodista reconegut ens els àmbits de l’hostaleria, els vins i la gastronomia. Aquest material, escrit amb estil divertit i intel·ligent, ha estat revisat i ampliat per la família Alcover-Ballestero amb fotografies i receptes de cuina mediterrània que contenen tots els detalls de la seva oferta gastronòmica: antipastos, pastes, pizzes, peix i marisc, carns i els seus inoblidables postres, i a donat peu a la edició del llibre que ha coordinat la periodista Tere Gallimó de Castellarnau.

A portada del llibre hi apareixen dues setrilleres que relliguen tot d’elements de la seva cuina i la frase “25 anys amanint la cuina mediterrània, el peix i la pasta, envoltats del blau del mar i la claror del sol”. Definitòria del restaurant i la seva cuina.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari