Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Còmics per viatjar

Els companys del Prestatge Virtual de Còmics de la Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona ens proposen un estiu viatjant en low-cost, no hauràs de comprar bitllets, ni fer cues, farem servir els còmics com a mitjà de transport, ens permetran moure’ns per on vulguem sense sortir de casa.

Guy Delisle, autor de còmics viatgers com Crónicas de Jerusalén o Pyongyang, descriu els còmics com postals plenes de detalls. Els còmics ens mostren altres cultures i realitats, en forma de fotos fixes.

Ajusteu-vos els cinturons i prepareu-vos per viatges de tota mena!

Quaderns de viatges

Molts dibuixants de còmics han publicat els seus quaderns de viatges, aquelles llibretes on apunten les seves idees i expressen la seva particular mirada als països que visiten.

por el camino yo  cuaderno de viajes  emotional  conejo de viaje

A la recerca d’aventures

Personatges de còmic com Tintin, Corto Maltés o Dieter Lumpen es caracteritzen per la seva passió viatgera. Les seves aventures tenen lloc a països llunyans com el Tíbet, Sibèria o fins i tot…la Lluna!

tintin al tibet  dieter lumpen  corto maltes en siberia  endurance

Viatges Fantàstics

També hi ha còmics que ens proposen viatjar una mica més lluny…més enllà dels límits del nostre planeta i es dediquen a fer viatges interestel·lars.

valerian  saga  flash gordon  lupus

Viatges a conflictes

I de l’espai passem a la més crua de les realitats. Alguns autors de còmic han optat per transmetre la seva visió de paÍsos immersos en conflictes de tota mena mitjançant els seus dibuixos i les estructures narratives del novè art. Palestina, Afganistan, Índia, Israel…són alguns dels llocs on.

palestina  sonrisas  fotografo  cronicas de jerusalen

Retrats costumistes

Aquí trobarem còmics que tracten de transmetre com és la vida quotidiana a altres països.

tokio es mi jardin  portugal  persepolis  pyongyang

Viatges físics i emocionals

A vegades els viatges no ens marquen només per les vivències que trobem al nostre destí, sinó per la experiència del viatge mateix. I altres vegades el nostre destí representa un retorn físic i sentimental a paisatges del nostre passat.

la propiedad  isla de nunca jamas  cenizas  nacida en cualquier parte

Trobareu tots aquests còmics i molts altres a la Còmicteca de la Biblioteca!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari