Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Björk presenta ‘Vulnicura’ al Poble Espanyol

Bjork al Poble EspanyolLa cantant islandesa Björk aterra a Barcelona, concretament al Poble Espanyol, el proper divendres 24 de juliol per presentar el seu darrer disc Vulnicura en el que serà el seu únic concert en territori espanyol.
En el que havia de ser un concert a la plaça dels Àngels, al costat del MACBA, com a complement a l’exposició retrospectiva que es fa de l’artista al MOMA des del mes de març, finalment s’ha limitat a aquesta actuació en el recinte de Montjuic.

Vulnicura és el vuitè disc de la seva carrera i suavitza un estil que ens seus darrers treballs s’havia convertit en excessivament experimental, més allunyada de l’aire pop i tecnològic que la va apropar al gran públic durant els 90 i començaments dels 2000.
És un disc marcat fortament pel trencament amb la seva parella, amb la que portava 15 anys, i que és el pare de la seva filla Isadora, l’artista nord-americà Matthew Barney. La pròpia cantant el defineix com “un àlbum sobre un cor completament trencat”, i ha estat escrit i produït en col·laboració amb el productor veneçolà Arca i el músic britànic The Haxan Cloak.

En destaquen alguns temes com Lionsong, que la apropen a la Bjork més melòdica i pop de treballs com Vespertine, o la peca estrella: Black Lake, que va donar peu a un videoclip experimental de deu minuts que rodà el jove cineasta Andrew Thomas Huang el passat estiu en una cova volcànica d’Islàndia, i que va esdevenir una de les parts fonamentals de l’exposició que el MoMA li ha dedicat aquest 2015.

El llançament de Vulnicura coincidí amb la inauguració d’una exposició retrospectiva sobre l’artista al MoMA de Nova York. L’experiència psicosonora de la polifacètica artista reflecteix la seva valentia a l’experimentar amb la música i amb l’art durant més de vint anys. Resultat de la col·laboració entre Björk i el comissari, presenta una cronologia de sons, vídeos, objectes, instruments, vestits i imatges ideal per submergir-se en el particular món de la soprano islandesa.

Bjork a l'ACTDes del llançament del seu primer disc, Debut el 1993, Bjork porta venuts més de 20 milions de discos, ha guanyat 4 premis BritsAdwars, 4 premis VMA’s i el  Polar Music Prize de la Reial Acadèmia Sueca de la Música.

Els amants de la cantant, perquè això està clar, és una artista que desperta passions i aversions per igual, poden gaudir de nombrosos dels seus treballs a les Biblioteques VNG. A la biblioteca Cardona els trobareu exposats al llarg d’aquesta setmana:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari