Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


‘Last man’, un espectacular manga francès

last-man-n1Aquesta setmana podeu trobar com a novetat a la Còmicteca de la Biblioteca el primer volum de Last man, la darrera obra del dibuixant Bastian Vivès realitzada en col·laboració amb Yves “Balak” Bigerel i Michael Sanlaville, dos prestigiosos autors de story boards.

Bastién Vivès és un dels autors més avantguardistes del còmic europeu, una autèntica estrella que ha revolucionat el mitjà amb còmics sorprenents com El gusto del cloro (2010), En mis ojos (2011) o Polina (2012).

Yves Bigerel treballa com a creador d’story-boards i animació 2D i actualment assessora empreses com Marvel pel que fa al còmic digital.

Michaël Sanlaville ha publicat Hollywood Jan (Diábolo) també amb Vivès i La plaga verde (Ninth Ediciones).

autors

En aquest còmic els tres realitzen un homenatge als còmics manga que els autors van llegir en la seva adolescència, concretament a Bola de Drac.

Després d’haver-se preparat a consciència estudiant arts marcials durant tot un any amb el Sensei Jansen el jove Adrian Velba està entusiasmat amb poder participar en el Gran Torneig Anual de la seva regió patrocinat per Rei Vigil i la Reina Efira. Desgraciadament, el reglament obliga a competir en parelles i quan arriba el dia Vlad, el poruc company de l’Adrian, es troba indisposat per combatre, i aquest es veurà obligat a fer equip a última hora amb un misteriós desconegut anomenat Richard Aldana que acaba d’arribar a la ciutat per mesurar les seves forces al certamen.

Un còmic que destaca pel seu avantguardista i excepcional dibuix, el seu sentit de l’humor, la seva descripció de personatges i el seu dinamisme i que s’està convertint en tot un fenomen multimèdia: videojoc, sèrie d’animació…a part d’estar rebent un gran reconeixement en múltiples festivals. Va aconseguir el premi a la Millor Sèrie en el Festival de Angoulême 2015.

De moment porten publicats quatre volums però esperen arribar fins als dotze.

Un fenomen similar  ja es va donar a França fa uns anys i va ser anomenat ‘La Nouvelle Manga’. Autors com Frederick Boilet, Frederick Peeters o Aurèlie Aurita van barrejar característiques de la ‘bande dessinée’ franco-belga amb les dels còmics japonesos més introspectius. En aquest calaix també entren autors japonesos que estan fortament influenciats per l’estètica i les històries del còmic francès com Jiro Taniguchi, Kiriko Nananan o Kan Takahama, entre d’altres.

Podeu trobar aquests còmics exposats al primer pis de la Biblioteca.

Us deixem amb un vídeo amb el ‘making of’ del còmic.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari