Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


BCore: 25 anys de segell independent

El 1990 amb el disc No problem de Corn Flakes es va iniciar la singladura d’aquest segell barceloní que està a punt d’arribar a les 300 referències i que representa una de les apostes més fermes i consolidades de l’escena musical independent a Espanya.
25anys_BCore
En paraules del propi BCore, el segell és la història del rock independent d’aquesta país vist des del prisma del punk, de la música compromesa, sincera, dura i honesta. 25 anys en que ha esdevingut poc a poc en el segell de referència del rock d’arrel underground i independent a Espanya. Portant grups de rellevància internacional fins aleshores desconeguts, com Green Day o At The Drive In, i investigant en la cultura urbana de les ciutats per destapar bandes com Corn Flakes, Fromheadtotoe o Aina.

BCore a la #bacardonaL’alma mater d’aquest projecte és Jordi Llansamà, que abandonà un segur treball en un estudi de disseny gràfic per emprendre el que llavors era considerat una aventura arriscada, constructor d’un “referent ètic i estètic de natura proteica, creant una marca aliena a limitacions estilístiques que s’identifica de forma automàtica amb la qualitat” segons César Luquero de RockDeLux.
Per a Ramón Rodríguez, The New Raemon, “Jordi  fa tot de forma local i familiar i és molt intel·ligent. Si veu que pot oferir el que el grup necessita sap retirar-se a temps. BCore té un catàleg pel qual altres segells nacionals matarien. Y l’ha fet ell sol, sense trepitjar ningú ni robar artistes a altres discogràfiques. Del no res”.

Per celebrar aquesta efemèride que millor que fer-ho organitzant un cicle de quatre concerts que tindran lloc entre aquest passat dimecres, 24 de juny, i demà dissabte 27 de juny i en el qual participaran alguns del principals artistes relacionats amb aquest segell com Standstill, Betunizer, Nueva Vulcano, Joan Colomo, The New Raemon, Anímic, Unfinished Sympathy, No More Lies o els vilanovins Tokyo Sex Destruction.

A la biblioteca Armand Cardona exposarem durant aquests dies els principals enregistraments de BCore que tenim i entre els quals es troben alguns tan representatius com Anímic, Pony Bravo, Damien Jurado, Coconot, Joan Colomo, Nueva Vulcano, Alberto Montero, Maria Rodés i els dits Tokyo Sex Destruction. A continuació us en destaquem alguns clips:

Tanquem aquesta notícia amb dues seleccions musicals que el propi BCore ha fet amb motiu d’aquest 25è aniversari: 25 anys de BCore & Concert 25è Aniversari

BCore - Selecció 25 anys

BCore - Concert 25 aniversari

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari