Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Guia de lectures per l’Estiu 2015

portadaCom cada estiu, les escoles participants al Seminari de coordinació de biblioteques escolars del Garraf han preparat una guia de lectures recomanades per aquest estiu.

El seminari és un espai per a la formació dels i les mestres responsables de biblioteques dels centres educatius de la comarca, per a compartir experiències i per treballar coordinadament temes relacionats amb la dinamització de la biblioteca escolar, la competència informacional i la lectura.

Per confeccionar la guia, el seminari compta amb la col·laboració de la Llibreria La Mulassa i de l’il·lustrador Sebastià Serra per fer la portada. Podeu descarregar la guia aquí.

A continuació trobareu una selecció dels llibres que trobareu a les Biblioteques de Vilanova.


EDUCACIÓ INFANTIL

Portades1Calma de Carol Thompson. Fins i tot els millors amics poden barallar-se alguna vegada. Descobreix com aquests alegres personatges es fan amics de nou. De vegades l’única cosa que cal fer és mantenir la calma!

Camí del Mar de Montse Tobella. Els protagonistes d’aquest conte emprendran una aventura cap a la pinzellada blava que es veu a l’horitzó, al final del bosc. Els espera un recorregut ple d’encants i sensacions que recordaran durant molt de temps.
El pastís és tan amunt de Susanne Straber. Mmm! Quin pastís més bo! Ostres, però, és tan amunt!… Un conte innocent i divertit sobre uns animals llaminers i una mica lladregots.

Un saxo al bosc d’Eva Sans. Aquest conte vol apropar els nens, tant oients com sords, a la música des de la seva vessant més sensitiva, no sols auditiva. A través de la curiositat i les ganes d’aprendre, els lectors s’adonaran de la importància de tenir els ulls ben oberts per descobrir un món màgic.


CICLE INICIAL

Portades2Dracs! de Susana Peix i Sebastià Serra (il·lustr.). Totes les bèsties reunides es
miraven les unes a les altres emocionades. Com cada vespre, eren dins el cràter del volcà. Feia molts mesos que observaven com es covava aquell ou amb la calor de la lava. Però, què era aquella bestiola?

Feliu: rei de les ovelles d’Olivier Tallec. «El que és bo per a mi, és bo per al meu poble», va dir un rei famós. I Feliu, un dia de molt vent, va pensar el mateixquan va trobar una corona i se la va posar. De sobte s’havia convertit en rei. Quina vida l’esperava: caceres, passejades pels jardins reials, recepció d’ambaixadors…

Els quatre porquets de Vivim del cuentu i Noe Bofarull. No eren tres els porquets, sinó que eren quatre. I, a més, eren músics! Si més no, això és el que es pot llegir al darrer títol de la col·lecció «Contes Desexplicats», on hi trobareu personatges i relats clàssics capgirats com un mitjó.


CICLE MITJÀ

Portades3Amics monstruosos d’Anna Manso i Gabriel Salvadó. A través d’una protagonista de personalitat encisadora, la novel·la ens apropa la realitat d’aquest tipus de famílies en un context de crisi i d’atur. I ho fa d’una manera despreocupada i sense jutjar-les en cap moment. Transmet un missatge positiu, en defensa de l’amor i la lluita pels somnis.

El gos negre de Levi Pinfold. Heu sentit parlar del Gos Negre? Explica la llegenda que tan sols amb mirar aquesta horripilant criatura, es desencadenarien els esdeveniments més terribles… Aquesta és una història sobre tenir por. També és una historia sobre no tenir por. Tot depèn de com vegis les coses.”

Ocellets, ocells i ocellots de Lola Casas i Òscar Julve (il·lustr.). Una divertida guia per descobrir aquests animals tan especials que ens observen des de l’aire i que, sovint, ens passen desapercebuts. 50 il·lustracions i 50 poemes per endinsar-te en el món dels ocells i aprendre a estimar-los.

CICLE SUPERIOR

Animàlium de Jenny Broom i Katie Scott (il·lustr.). Com un museu sempre obert i que alberga una sorprenent col·lecció de més de 160 animals per a visitants de totes les edats. Entra per explorar el regne animal en la seva màxima esplendor.

El nen que va xatejar amb Jack Sparrow de Francesc Puigpelat i Oriol Malet (il·lustr.). Martí Blesa és un xiquet de deu anys que té una gran afició: les pel·lícules de la sèrie «Pirates del Carib», amb Johnny Depp en el paper de capità Jack Sparrow.

La rosa del desert de Peyo i altres. El rei, en presència de Jan i Trencapins, rep la visita inesperada del cavaller Godofreu, un vell amic de la croada. Fa molts anys, a Terra Santa, el rei i Godofreu van ser fets presoners per l’emir Hazam IV. Alliberats per la seva bella filla, la princesa Aixa, que dóna a Godofreu una flor de metall, la Rosa del Desert, poden tornar de terres d’Orient.

Portades4

A la Sala Infantil de la Biblioteca Armand Cardona trobareu una exposició amb aquests llibres.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari