Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Viatjar amb nens

How-to-keep-children-happy-during-a-plane-journey-e1421273907678

Les vacances són moments per viure en família, per compartir experiències, per gaudir i divertir-se. Des d’aquí us volem donar alguns recursos per demostrar que viatjar amb nens pot ser còmode i relaxant (potser no sempre!)

A continuació us presentem un seguit de llibres i guies de viatge on podreu trobar moltíssima informació i resoldre els dubtes més freqüents sobre el que suposa viatjar amb els més petits de la casa.

viajarViajar con ninos: el manual para preparar tus vacaciones en família.

Per a molta gent viatjar amb nens pot ser tot un repte. Les primeres vegades, fins i tot visitar destinacions properes pot ser una tasca titànica i provocar moltes inseguretats, dubtes i interrogants. Són massa petits encara? Portem tot planificat o improvisem? Què és imprescindible ficar a l’equipatge? Quina documentació necessitem? Com els motivem perquè no s’avorreixin? Què fem si no els agrada el menjar? Aguantaran bé els trasllats? I si els passa alguna cosa o cauen malalts? Aquest manual respon a aquestes preguntes i a tots els dubtes que pugueu tenir.

cuanto¿Cuánto falta? Viajar con ninos pequeños.

Viatjar, conèixer racons del teu país, recórrer terres llunyanes, estiuejar en un ambient diferent de l’habitual, etc., són activitats a les quals es pot no renunciar quan es tenen nens petits. Amb ganes, organització i una mica de paciència n’hi ha prou. El llibre ofereix una sèrie d’idees pràctiques per afrontar i desenvolupar molt diversos tipus de viatge.

365365 experiencias con tus hijos : planes originales para disfrutar por España.

Aquest no és un llibre per a nens, sinó per a pares intrèpids i viatgers, que busquen sorprendre els seus fills amb plans entretinguts i originals. Des d’entendre com funciona un molí de marees, fins a vestir-se d’apicultor i recol·lectar mel, passant per dormir en una autèntica haima beduïna o en un carro de circ… El llibre està organitzat en 20 blocs temàtics que abasten des de propostes per gaudir amb els fills a la natura, fins a experiències per a petits gourmets o “viatges en el temps” per familiaritzar-se amb la història.

mi_primera_lonely_planet_2Col·lecció ‘Mi primera Lonely Planet’.

Guies atractivament il·lustrades amb profusió de fotos, mapes i fotografies pensades per acompanyar i enriquir els viatges de nens entre els 8 i 12 anys.
La guia descobreix secrets amagats, històries fascinants i dades curioses d’aquestes ciutats al mateix temps que, en un to còmplice i despreocupat, introdueixen als seus petits usuaris en un viatge paral·lel al dels seus pares, pretén connectar amb els seus interessos i innata curiositat. De moment han publicat guies de Roma, Nova York, Londres, París, Xina i Estats Units

Colección-La-ValentinaCol·lecció ‘Les guies-conte de la Valentina’.

Col·lecció de llibres de l’editoria Tusquets disponibles en castellà i català i adreçats a nens i nenes a partir de 8 anys. El personatge de la Valentina va creant interès pel viatge a les ciutats de Barcelona, Madrid, Nova York i París. La Valentina és una nena curiosa i aventurera que es fa preguntes. Vol entendre les coses. I vol conèixer el món. Per als nens, la Valentina és imprevisible i valent, un personatge al qual seguir. Una manera divertida i fàcil de conèixer monuments, nous costums, altres gastronomies i fins i tot idiomes nous.

excursionesExcursions amb nens

L’editorial El País Aguilar ens proposa excursions a peu especialment adaptades per a famílies amb nens petits, a través de diferents comunitats (Astúries, Andalusia, Cantàbria, País Basc) així com les rutes des de Barcelona i Madrid. Totes les rutes són accessibles per carretera, discorren per sengles senyalitzades i segures i la seva distància, desnivell i durada té en compte capacitat dels petits, encara que es contemplen diversos nivells de dificultat en funció de l’edat mínima recomanada dels nens i les característiques del terreny.

També ens proposen activitats i jocs que fan més amè el passeig alhora que inculquen el respecte a la naturalesa. Les excursions estan pensades per a una sola jornada, encara que es recomanen allotjaments i restaurants, així com visites per les rodalies, per si es vol perllongar l’estada.

A la xarxa també podem actualment multitud de pàgines web o blogs que tracten sobre els viatges o les sortides en família. Recomanacions d’allotjament, restaurants ‘family friendly’, visites, experiències i tota mena d’informacions pràctiques per poder gaudir de les vacances amb els nens.

Imagen12Pàgines web

Sortir amb nens

Familias en ruta

Mamas viajeras

Travelpeques

Me mola viajar

 

Blogs

El Pachinko

Un mundo para 3

Viajares

Mi pequeño Gulliver

Vuelta al mundo en família

Myfamilypassport

Los Viajes de Paco, Vero y Helia

 

Agències de viatges especialitzades

Travelkids

Trip Trup

Viajar en família

Viaja con tu hijo

Tourist Forum

Ara no hi ha cap excusa. No us quedeu a casa! Bon viatge!

Us deixem amb el tràiler del documental ‘Familias viajeras: mirando el mundo con ojos de niño’.

1 Comentari fins ara

  1. Daniel Ruiz Dimecres 5 d'Agost de 2015 - 19:26 h

    Moltes gràcies per pensar en nosaltres com una referència entre els blocs de viatges amb nens!
    I també felicitacions, ja que el vostre espai està ple a vessar de bones recomanacions per llegir, i d’idees per estimular la lectura entre les criatures.
    Salut!

Deixa un comentari