Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Pequeño circo: historia oral del indie en España

pequeño-circo

A finals dels anys 80, quan els herois de la Movida madrilenya estaven de mal borràs o havien sucumbit a la temptació del mainstream i les multinacionals, sorgeix una nova generació que, fortament influïda pel pop-rock independent britànic i nord-americà i per la proclama del punk del «fes-ho tu mateix», comença a gestar un nou univers sònic que bascula entre el noise, el rock de garatge i el pop més naïf i eteri. Alhora, als llocs més insospitats del territori espanyol, alguns joves decideixen muntar el seu segell discogràfic, de vegades fins i tot a casa, sense més mitjans que un fax, un telèfon i una prestatgeria. També apareixen nombrosos revistes que, a força de retallar i enganxar i de fotocòpies, es fan ressò de la nova escena musical. La majoria de vegades per enaltir, però també per parodiar i denigrar-la. Neix així l’indie a l’estat espanyol.

El periodista musical Nando Cruz, nando-cruzdesprés d’un any i mig de treball i d’entrevistar a més de cent persones, compon per primera vegada l’apassionant retrat d’una generació que, amplificada per una premsa especialitzada que va acollir les seves propostes amb un entusiasme inusitat, es presentar com l’alternativa musical dels 90.

Aquest és el llibre que us presentem avui, Pequeño circo: historia oral del indie en España, i és un recorregut per aquella dècada construït a través de les anècdotes, confessions, epopeies, ambicions, errors, tripijocs, èxits i fracassos dels seus protagonistes. Però entre els records i reflexions dels entrevistats, també es cola una mirada reflexiva i crítica, fruit de l’anàlisi i la distància que proporcionen els més de vint anys transcorreguts des que va començar a prendre forma aquella escena.

A les biblioteques municipals de la ciutat també podreu trobar l’obra Oasis del mateix autor.

Aquest és el book tràiler de l’obra:

VidaFest_2015A Vilanova i la Geltrú tenim un dels festivals de referència per aquest tipus de música, el VIDA FESTIVAL. Aquest és el cartell d’aquest any del festival, que es celebrarà els propers dies 2, 3, 4 i 5 de juliol a la nostra ciutat, i que tindrà com a escenaris la Masia Cabanyes, el Molí de Mar i La Daurada Beach Club. Properament us parlarem en aquest bloc de tots els documents que podreu trobar a les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú relacionats amb els més de quaranta grups participants, i us podem avançar com a novetats els grups Nueva vulcano, amb  Los Peces de colores Hidrogenesse, Núria Graham amb First tracks i Lucro cesante de Grupo de Expertos Solynieve.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari