Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Economia sense corbata. Converses amb la meva filla

portada«Si no pots explicar les grans qüestions econòmiques de manera que els joves les puguin entendre, és que ni tu mateix no les entens».

Ianis Varoufakis (Atenes, 1961) és economista professor universitari i autor de diversos tractats sobre economia i qüestions socials, entres els quals l’aclamat assaig sobre el futur de l’economia mundial The Global Minotaur.

Al gener del 2015, després de les eleccions parlamentàries gregues en què Syriza va prendre el poder, va ser nomenat ministre d’Economia de Grècia i, com a tal, encarregat d’establir negociacions amb la Troka econòmica europea sobre la delicada situació del país hel·lè, la qual cosa el va catapultar a la primera línia d’interès mediàtic.

Al llibre que us presentem avui com a novetat, Economia sense corbata. Converses amb la meva filla, el flamant ministre d’Economia agafa la responsabilitat d’explicar a les generacions futures, representades per la seva filla adolescent, d’on prové aquesta profunda crisi econòmica i de valors que no tenen per què acceptar com a llegat.

Des que l’any 2008 la crisi financera va començariannis varufakis a castigar el món, l’economia s’ha convertit en tema central de les nostres inquietuds i tertúlies. És per això que, avui més que mai, es fa necessària una economia sense corbata, que s’allunyi del llenguatge inaccessible per explicar qüestions tan fonamentals com el perquè de l’existència de la riquesa i la pobresa, quan es van generar aquestes desigualtats, quina és la relació entre poder i diners, o perquè el deute d’uns genera la fortuna d’altres.

Un llibre que, gràcies a un llenguatge desenfadat i accessible, es dirigeix a tots aquells lectors no familiaritzats amb la terminologia econòmica però amb interès per entendre el funcionament d’alguns dels mecanismes que regeixen l’economia mundial.

A les biblioteques municipals de la ciutat podreu trobar d’altres títols que parlen de la crisi econòmica.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari