Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Diàlegs & Improvisacions. D’Orient i d’Occident, de l’Antic i del Nou Món

Jordi Saball  L’Auditori Eduard Toldrà acull dissabte un concert de Jordi Savall i Bernadet, una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Fa més de quaranta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l’oblit. Dedicat a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba. L’obra del mestre Jordi Savall recupera tota l’essència i el misteri de la música antiga per tal d’oferir-les a l’espectador contemporani amb la seva màxima bellesa i expressivitat.

En aquesta ocasió el Mestre Savall tocarà la lira de gamba i la viola de gamba baixa de 7 cordes. Ferran Savall l’acompanyarà a la veu, la guitarra i la tiorba; i Pedro Estevan farà les percussions.

Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. És creador, juntament amb Montserrat Figueras, de la Fundació Centre Internacional de Música Antiga, dins la qual s’inclouen els grups musicals Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations, amb els que explora i crea un univers d’emocions i de bellesa, i les projecta al món i a milions d’amants de la música antiga.

Amb la seva fonamental participaciócima-logo en la pel·lícula d’Alain Corneau “Tous les Matins du Monde” (Cèsar a la millor banda sonora), la seva intensa activitat concertística (140 concerts a l’any), discogràfica (6 enregistraments anuals) i, amb la creació del seu propi segell ALIA VOX, Jordi Savall demostra que la música antiga no ha de ser necessàriament elitista i que interessa a un públic de totes les edats cada vegada més divers i més nombrós.

Al llarg de la seva carrera ha enregistrat i editat més de 200 discos de repertoris de música medieval, renaixentista, barroca i del classicisme, amb una especial atenció al patrimoni musical hispà i mediterrani, que han estat mereixedors de distincions com Midem Awards, International Classical Music Awards i un Grammy Award. La seva fecunda carrera musical ha estat mereixedora de les més altes distincions nacionals i internacionals.

En aquest vídeo del programa de TV3 (S)avis podeu conèixer millor al mestre Savall.

A les biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú podreu trobar aquestes obres de Jordi Savall.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari