Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


On la terra s’acaba. De Vilanova a Cho Oyu

portada“L’expedició catalana Vilanova 8000, formada per Marcel·lí Ferrer, Andreu Ferrer i Robert Masana, ha aconseguit arribar al cim del Cho Oyu, de 8.201 metres, després de més de vuit hores d’ascensió. La cordada ha arribat al seu objectiu, situat a l’Himàlaia, passades les tres de la tarda hora nepalesa, en el segon intent per assolir el pic. Els tres integrants ja han iniciat el descens fins al camp III i es troben en perfectes condicions. En el campament els espera el seu company Pere Guinovart, que té previst intentar-ho demà, en solitari, si les condicions climatològiques són favorables.” Aquesta notícia apareixia fa deu anys, a la pàgina web de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Amb motiu del 50è aniversari de l’Agrupació Excursionista Talaia s’havia organitzatlogoVilanova8000 la primera expedició vilanovina a un cim de més de 8.000 metres. Havíem escollit el Cho Oyu, una muntanya de l’Himàlaia, que amb els seus 8.201 metres és la sisena més alta de la Terra. En aquest enllaç podeu llegir les cròniques que els expedicionaris varen publicar al web oficial de l’expedició Vilanova 8000.

Aquest és el vídeo de l’Albert Ferrer editat amb motiu de l’expedició:

 

Vilanova 8000 – Cho-Oyu (8.201m) from Andreu Ferrer on Vimeo.

marceli ferrerAl llibre On la terra s’acaba. De Vilanova a Cho Oyu que us presentem avui Marcel·lí Ferrer ens explica què els va passar, però també les pors, els dubtes, la relació entre els sis escaladors i les decisions que van haver de prendre en moments molt delicats. L’obra no està enfocada com un relat cronològic clàssic, sinó que el fil conductor descriu la tornada des del camp III fins al camp base. La resta de la història es va construint amb flash-backs que van creant l’ambient necessari per entendre la situació i les reaccions de la gent en les circumstàncies viscudes. Segons l’autor “no és el clàssic llibre de muntanya”.

“El 3 d’octubre de l’any 2005 em vaig llevar al camp III del Cho Oyu, dins una tenda plantada a 7.550 metres sobre el nivell del mar. Havia estat unes 48 hores a aquesta alçada, o més amunt, i el meu cos se’n ressentia. Encara m’esperava un dia difícil, llarg i cansat, en què havia de retornar al camp base”.

L’expedició va sortir de Vilanova l’1 de setembre del 2005 i va fer cim el 2 d’octubre. A banda de l’autor del llibre, també van formar part del grup el seu germà Andreu, Robert Masana, Marc Cabutí, Pere Guinovart i Carles Orriols.

En aquesta entrevista Marcel·lí Ferrer parla del seu llibre a Canal Blau Tv.

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari