Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Sèries TV: House of Cards

portada House of Cards és una sèrie dramàtica estatunidenca creada i produïda per Beau Willimon. És una adaptació de la mini-sèrie britànica amb el mateix nom basada en la novel·la de Michael Dobbs i emesa per la BBC el 1990.

La primera temporada completa es va estrenar l’1 de febrer del 2013 en el servei en línia de la cadena Netflix. Abans de l’emissió d’aquesta primera temporada ja es va anunciar la renovació d’una segona temporada, la qual va ser estrenada el 14 de febrer de 2014. Actualment la tercera temporada ja ha estat estrenada i a Espanya es pot veure a Canal +. La quarta temporda s’estrenarà el 2016.

1L’aposta de Netflix és que l’espectador gestioni quan vol veure la sèrie i per això posa a disposició dels subscriptors al canal la temporada complerta.

El protagonista és el prestigiós actor Kevin Spacey i el director dels primers episodis va ser, el no menys prestigiós David Fincher, director de films com Seven o El club de la lucha.

La sèrie original explicava la història de Francis Urquhart, un fidel membre del partit conservador que, després d’una victòria a les eleccions que porta el candidat del seu partit a ser escollit primer ministre britànic, esperava un ascens que a l’hora de la veritat li és denegat. A partir d’aquí comença a moure fils per fer caure el nou primer ministre i ocupar el seu lloc. En el procés, la sèrie mostra com funciona el món de la política per dins.

La versió nord-americana explica la mateixa història, però aquí hi ha un canvi d’escenari. El protagonista es diu Francis Underwood (Spacey), un congressista que aspira a ser secretari d’Estat de la Casa i que finalment és deixat de banda del càrrec. A partir d’aquest moment trama un complicat pla per aconseguir un càrrec amb poder, ajudat per la seva dona Claire (Robin Wright) i la Zoe Barnes (Kate Mara), una jove i ambiciosa periodista, que publica al seu diari tots els draps bruts que li filtra el congressista i amb qui estableix una relació íntima de confiança i desconfiança a la vegada.

House

Mentre que la sèrie original es va caracteritzar per la ironia, els jocs de paraules i diàlegs que aparentment volen dir una cosa però en realitat impliquen la contrària a aquesta versió el llenguatge és directe, sense subtilitats, i l’actitud d’alguns personatges és amenaçant. Totes dues versions coincideixen en el fet que els protagonistes trenquen la quarta paret i es dirigeixen directament a l’espectador, a qui fan còmplice dels seus plans.

Amb la primera temporada, House of Cards va ser nominada a nou categories als Premis Emmy, incloses les categories de millor actor, actriu i sèrie dramàtica i va aconseguir tres guardons, el més important el de Millor direcció per David Fincher. També va estar nominada als Globus d’Or en quatre categories, resultant Robin Wright guanyadora com a millor actriu dramàtica.

A les Biblioteques de Vilanova teniu ja disponible les primeres dues temporades de la sèrie.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari