Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Flamenc a l’Auditori de la mà de David Lagos i el seu ‘Made in Jerez’

Sota el segell FiMPT es presenta demà a les 21h a l’Auditori Eduard Toldrà aquest espectacle muntat pel cantant de Xerès David Lagos que es va estrenar el  passat mes d’octubre a la darrera edició del Festival de Flamenc de la ciutat andalusa.

Made in Jerez
Made in Jerez és un viatge pel passat de la seva ciutat a través del flamenc; un viatge en el qual el ball, la guitarra i, fonamentalment, ‘el cante’ són els elements bàsics i més destacats.

David LagosDavid Lagos, nascut a Xerès el 1973, ha estat el darrer guanyador de la Lámpara minera, el màxim guardó en la modalitat de ‘cante’ que es lliura al Festival Internacional del Cante de las Minas que anualment s’organitza a La Unión (Múrcia).
Com la majoria de cantants del gènere el David ha viscut el flamenc des de petit i  en la seva joventut va estar marcat pels cantes de Levante, Malagueñas, Milongas, ‘cantes de ida y vuelta’ i Tangos que formaven part del repertori del cantaor Aguilar de Vejer.
Després d’un procés de formació artística va aconseguir publicar el seu primer treball discogràfic que portava per títol Mi Carmen Flamenca, en el qual compartia escenari amb artistes com Guadiana o Diego el Cigala. Diferents col·laboracions amb Cristina Hoyos i altres artistes del gènere el portaren a veure reconeguda aquesta tasca amb el Premi Artista Revelació de la XI Bienal d’Art Flamenc i a aconseguir el Premi Nacional Flamenc Hoy al millor Disc Revelació de Cante, pel seu primer treball en solitari que es publicà el 2009 sota el títol El espejo en que me miro.
Mí retoque al cante jerezanoEl seu darrer treball publicat, ja el 2014, porta per títol Mi retoque al cante jerezano i ha estat la base sobre la qual s’ha fonamentat la posada en escena que ara es pot gaudir a Vilanova sota el títol Made in Jerez.

L’espectacle ha estat rebut amb molt bones crítiques per part dels especialistes: “Lagos no es sólo un gran cantaor y compositor, sino que traspasa el límite de la genialidad. No sólo se preocupa por cantar como los ángeles y con conocimiento sino que además se rodea de un elenco único e inmejorable, desde las guitarras hasta el baile y las palmas”, per Juan Garrido de El Diario de Jerez, i en paraules del propi autor “[Made in Jerez] no es sólo la puesta en escena de mi segundo trabajo discográfico, Mi retoque al cante Jerezano, sino que además  ha sido mi primera apuesta por mi propio espectáculo. Creo firmemente que el cante flamenco puede ocupar un lugar privilegiado en los escenarios y teatros mas importantes del mundo […] A lo largo de tantos años acompañando a tantos y tan grandes artistas, he ido hilvanando ideas y conceptos que hoy por hoy me atrevo a plasmar en el escenario junto con mi cante”.

A les Biblioteques VNG podeu trobar enregistraments dels principals artistes del Flamenc contemporani com són Camarón, Paco de Lucía, José Mercé, Enrique Morente, Miguel Poveda, Niña Pastori, El Lebrijano, Estrella Morente i molts més, a banda de DVDs com Camarón o el recentment publica La búsqueda de Paco de Lucía:

Us deixem amb un clip d’aquest espectacle que de ben segur animarà a aquells indecisos que encara poden anar a veure’l:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari