Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Dia Internacional de la Dansa

portada

El Dia Internacional de la Dansa (DID) es celebra mundialment cada 29 d’abril. El Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO proposà aquesta data per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre (29 d’abril de 1727), considerat el pare del ballet modern. Cada any el DID converteix la Dansa en la gran protagonista, reconeixent i recolzant l’esforç constant de totes aquelles persones que es dediquen a la Dansa. El DID també és una festa on compartir la passió per la Dansa en tota la seva diversitat i una ocasió per a acostar-la a la ciutadania.
A les biblioteques municipals de la ciutat trobareu diversos documents relacionats amb la dansa, que contemplen aspectes econòmics, fisiològics, històrics, pedagògics… i de qualsevol tipus de dansa, des de la dansa del ventre fins a la dansa moderna.

Tots Dansen Diumenge Vilanova i la Geltrú celebra el Dia Internacional de la Dansa amb les escoles i associacions de dansa de la ciutat. Al llarg de tot el dia, la plaça de les Neus acollirà les exhibicions de les escoles i associacions de la ciutat dedicades a la dansa. Amb l’objectiu de dinamitzar i fomentar la dansa a la nostra ciutat, l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, mitjançant el Teatre Principal, impulsa un any més aquest programa d’activitats al voltant del Dia Internacional de la Dansa. La implicació de les escoles i associacions de la ciutat fa més present la dansa per tal d’impregnar-nos de les coreografies i diversos estils d’aquesta disciplina. Donant continuïtat al foment de la dansa, però des de la vessant més pedagògica, els dies 7 i 8 de maig es presenta al Teatre Principal el projecte Tots Dansen, un treball conjunt entre Teatre Principal, el Mercat de les Flors de Barcelona i els instituts de secundària de la ciutat.

A Vilanova i la Geltrú va néixer el Mestrevilanovins-illustres_joan-magrinya Joan Magrinyà i Sanromà. Ballarí, coreògraf i mestre de dansa, és considerat la figura masculina més rellevant del ballet clàssic espanyol de la primera meitat del segle XX. Ocupa un lloc capital i decisiu en la història de la dansa a Catalunya.
Al llarg de la seva carrera va guanyar diferents premis i distincions com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts del Ministeri de Cultura, Medalla d’Or del Gran Teatre del Liceu de Barcelona i Medalla de Plata de la Ciutat de Vilanova i la Geltrú. El 1999 l’Ajuntament li va dedicar un opuscle de la sèrie Retrats, que podeu consultar en format PDF. A les biblioteques de la ciutat podreu trobar diversos documents sobre la vida i obra del Mestre Magrinyà.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari