Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Kosmopolis: la Festa Internacional de la Literatura

logo.gifDurant aquest cap de setmana, 23 i 24 d’octubre, té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona aquesta trobada literària biennal nascuda amb el nou segle i que porta per nom KOSMOPOLIS.

És una festa-laboratori on la literatura és la protagonista en totes les seves vessants. En un context on la paraula oral, la paraula impresa i la paraula electrònica reflecteixen els sismes d’un món globalitzat, emergeix un panorama de gèneres, formats i suports en mutació. Kosmopolis condensa i amplifica aquest procés, situant la literatura en el centre de l’escena en interacció amb les arts i les ciències.

Kosmopolis aglutina una oferta d’allò més variada relacionada directament amb la cultura i la literatura: xerrades, exposicions, projeccions, cafès literaris, performances, workshops, clubs de lectura,… i un llarg etcètera d’activitats que conviden al visitant a enriquir el seu esperit.

Zygmunt BaumanLa Jornada Especial d’aquest any compta amb dos convidats d’excepció: Zygmunt Bauman, un dels sociòlegs més importants de l’actualitat i que recentment ha obtingut el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2010,  que parlarà de les desigualtats i les lluites de poder que, inevitablement, també porten diferències en l’ús de les tecnologies i l’accés a la informació.

Lawrence LessigLawrence Lessig és l’altre convidat especial, un afamat catedràtic de Dret nord-americà que compta entre els seus mèrits haver creat les llicències Creative Commons i haver engegat un projecte a favor de la transparència política al Senat dels Estats Units, i que oferirà una xerrada sobre els drets d’autor en l’era digital, com els creadors de continguts –ja siguin textos o imatge- s’enfronten als reptes de les noves tecnologies, i sobre com aconseguir que la cultura lliure esdevingui cultura.

Podeu seguir en directe aquestes participacions en la Jornada Especial mitjançant el següent enllaç vídeo:

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari