Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per Octubre, 2019

El gran llibre dels dinosaures gegants i El petit llibre dels dinosaures més petits.

El gran llibre dels dinosaures gegants / El petit llibre dels dinosaures més petitsCossetània publica El gran llibre dels dinosaures gegants, acompanyat d’El petit llibre dels dinosaures més petits, amb il·lustracions de Francesca Cosanti i textos de Cristina Fanti i Cristina Peraboni, que apropa als més petits al món dels dinosaures, des dels més grans i més populars a aquells dinosaures que tenen una mida molt més discreta i que són molt desconeguts.

A banda de presentar alguns dinosaures clàssics i ben coneguts, com el T-Rex, el brontosaure o el triceratops, coneixerem per exemple al terizinosaure, que tenia unes terribles urpes que només usava per agafar branquetes, o l’anquilosaure, que a més a més d’una forta cuirassa duia una mena de martell a la punta de la cua, que li servia per destruir els seus enemics.

Estem davant d’un bon disseny, d’il·lustracions suggerents, i d’ una rigorosa documentació.

Resultat d'imatges de El gran llibre dels dinosaures gegants'

Si bé les gallines no van conviure amb els dinosaures, ja que és fuit dels creuaments provocats per l’home per tenir la màxima productivitat de proteïnes, les autores han incorporat una gallina a tots els dibuixos, als dels dinosaures grossos i als dels més petits, i d’aquesta forma es pot apreciar quina mida tenia realment cada dinosaure.

Resultat d'imatges de El gran llibre dels dinosaures gegants'

Si teniu curiositat per saber moltes més coses sobre els dinosaures, trobareu El gan llibre dels dinosaures gegants i El petit llibre dels dinosaures més petits a la Sala Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

No hi ha comentaris

Trece monos

El dilluns dia catorze vam tenir lloc la trobada del club de lectura de Ciència Ficció, per comentar el llibre Hacedor de Estrellas de l’escriptor britànic Olafhacedor Stapledon.
El llibre ha estat considerat per molts escriptors com una Bíblia del gènere de ciència ficció. Hacedor de Estrellas ens porta a un viatge per l’univers, conegut i per conèixer, actual i futur, a través de diferents mons amb estructures de civilitzacions diferents, éssers que semblen humans però amb pelatges verds, homes plantes, crancs en simbiosi amb peixos, etc.
Ens introdueix en el poder de la ment i com poder viatjar amb ella a imperis galàctics, a les seves guerres i les seves destruccions…
També ens presenta idees com la clonació i l’eugènesi. I Finalment la trobada amb l’ésser que és el creador d’estrelles i que no sent amor per les seves criatures, doncs per a ell simplement són esbossos i jocs.
Escriptors com Isaac Asimov, Arthur C. Clarke o Virginia Woolf han begut aquestes idees i han construït llibres basats en elles.
L’autor, filòsof per sobre de tot, sempre donant tombs a la metafísica i a l’idea que l’home i tota la història de la humanitat és un instant, menys d’un segon en un univers que constantment neix i es destrueix.

Per a la propera trobada el grup prepara la novel·la:

L’obra: Trece Monos
trece monosCarregat d’una ironia que es revela ja des del seu títol, Trece monos és un compendi dels millors nous relats de César Mallorquí, un autor al qual s’espera amb entusiasme des de la sonada publicació en els anys 90 del Cículo de Jericó, per a molts el millor llibre de narrativa breu de ciència ficció mai publicat per un autor espanyol.
A més d’un espectacular retorn al gènere després de dues dècades d’èxit en la literatura juvenil, l’antologia suposa una oportunitat única de gaudir de les millors peces de Mallorquí, entre les quals s’inclouen contes inèdits i altres premiats i apareguts en diverses publicacions, tant espanyoles com estrangeres. Ja que el llibre que ens ocupa recull una varietat de relats que abasta un marc temporal ampli (1996-2014) i també un variat espectre d’enfocaments.
Cada conte té un petit pròleg de l’autor de mitja pàgina que informa de quan i perquè va escriure cada relat. Un cop dins el llibre trobem tretze relats d’allò més variat (el nombre no sorgeix a l’atzar, sinó que va ser exprés desig de l’autor). Tots ells tenen alguna connexió amb el fantàstic, algun nexe amb llocs i situacions que van més enllà del nostre raciocini. Sens dubte estem davant un viatge fabulós, un d’aquells que ens porten a mons ignots i a temps llunyans, una lectura que es gaudeix per les seves moltes facetes i matisos. Com en tot conjunt de relats n’hi ha excel·lents i mundans, millors i pitjors, sempre a gust del lector. Però la majoria comparteixen l’encert de plantejar-nos dubtes i dilemes res trivials, de obligar-nos a pensar sobre moltes coses; entre aquestes temàtiques res fútils hi ha alguna força reiterativa, i és que la religió dóna per a molt.
A Trece monos Mallorquí afegeix al seu il·lustrat sentit de la irreverència una dura mirada a la condició humana, reflexionant amb humor i lucidesa, de vegades entre rialles, sobre la decadència, la mort o la manca de valors. Gaudí ressuscitat virtualment, el senyor Scrooge venent joguines sexuals per Nadal, Déu amb la cara d’Hugh Laurie … Però també la humanitat del segle XXIII, el secret de la longevitat, una partida d’escacs mil·lenària, un cartògraf regalant una illa al seu estimada … I uns estranys micos que escriuen novel·les.
L’autor: César Mallorquí
César Mallorquí de Corral va néixer el 10 de juny de 1953 a Barcelona. La seva família es va traslladar un any després a Madrid, on ha viscut des de llavors. El seu pare, José Mallorquí, també era escriptor, conegut per ser el creador d’El Coyote.cesar-mallorqui
És un dels més reconeguts autors hispans de ciència ficció. Així ho demostra la quantitat de premis rebuts: un UPC el 1995, dos Albert Magne, un altre parell de Gigamesh i l’Ignotus de 1999, per esmentar-ne alguns …
Va publicar el seu primer relat amb quinze anys i amb disset col·laborava a la desapareguda revista La Codorniz. El 1972 va col·laborar com a guionista per a la Cadena SER.
Va estudiar Periodisme a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Complutense i va treballar com a reporter uns deu anys. En finalitzar la mili, el 1981, va entrar al món de la publicitat com a creatiu, treball que va exercir durant més d’una dècada. Va passar a dirigir el 1991 el Curs de Creativitat Publicitària de l’IADE de la Universitat Alfonso X el Savi, alhora que col·laborava com a guionista de televisió amb diverses productores.
En aquells dies, Mallorquí va tornar a escriure ficció novament, activitat que havia abandonat quan va començar a dedicar-se a la publicitat, inclinant-se per la ciència-ficció i la fantasia. Entre les seves influències hi ha Jorge Luis Borges, Alfred Bester, Clifford Simak i Fredric Brown, i també inclou entre els seus predilectes a Ray Bradbury i Cordwainer Smith.
Al llarg de la seva carrera ha aconseguit nombrosos premis que reconeixen la seva tasca creativa, entre els quals destaca el Premi Edebé de Literatura Infantil i Juvenil en tres ocasions (1997, 1999 i 2002); Premi Ignotus 1999, Premi Gran Angular de Literatura Juvenil 2000 per La catedral, Premi Nacional de Narrativa Cultura Viva 2007 i Premi Hache 2010 per La caligrafía secreta d’Edicions SM.
Entre tots aquests títols podríem esmentar El Círculo de Jericó, El coleccionista de sellos, La catedral, El decimoquinto movimiento o L’illa de Bowen. El 2015 va obtenir el Premi Cervantes Chico per tota la seva trajectòria literària.
En els últims anys s’ha centrat principalment en escriure novel·les de literatura juvenil, però mantenint sempre l’alt nivell de qualitat que el caracteritza i sense abandonar la participació en antologies com Bleak House Inn. Diez huéspedes en casa de Dickens; Prospectivas. Antología del cuento de ciencia ficción española actual o Mañana todavía.

No hi ha comentaris

Tribut a (Grallers de) l’Acord

Aquest divendres 25 d’octubre a les 9 del vespre tindrà lloc al Teatre Principal un homenatge al 40è aniversari de la fundació dels Grallers de l’Acord.

Amb idea original i producció de Clau de Mar. Grallers de Vilanova i la Geltrú, l’espectacle tindrà com a fil conductor la tasca artística i activista dels Grallers de l’Acord posant de relleu aspectes com la seva tasca formativa, la seva habilitat per dur el so de la gralla més enllà de les fronteres de casa nostra o la capacitat d’adaptar-se a les necessitats i demandes de la seva època, obrint nous formats sonors i actualitzant l’estil del repertori funcional per a balls de gralles i cercaviles.

El disseny del guió és d’Olga Jiménez, Pau Orriols i Carles Giralt, el disseny gràfic de Roger Batlle, i el de llums d’Oriol Puig. Els grups musicals que hi participaran són, evidentment, els Grallers de l’Acord, acompanyats de Quatre Quarts, Criatures i Inxa Brass Band.

acordEls Grallers de l’Acord de Vilanova i la Geltrú van ser fundats l’octubre de 1979, època en que les gralles no ocupaven encara, dins el panorama i els ambients populars, el lloc i la utilització escaients. Des de la seva formació van compaginar la recerca i adequació del material tradicional amb adaptacions per a gralla de nous ritmes i possibilitats harmòniques i melòdiques.

Han dedicat temps i esforç a impartir cursos de formació i reciclatge, ajudant a la consolidació de nous grups, i han estat responsables de l’EMIT, l’Escola de Música d’Instruments Tradicionals.

Les seves actuacions es poden classificar dins dels tres principals estils del repertori per la gralla: Cercaviles, concert i ball de gralles. En el primer apartat el grup ha realitzat incomptables actuacions en les festes tradicionals, acompanyant diversos grups de danses populars, gegants, castells… Pel que fa als concerts, aquesta formació ha dut a terme una interessant tasca de recuperació i estudi d’antiguesdisc grallers de l'acord músiques tradicionals escrites principalment per a gralles, tot i que en un concert és habitual que es puguin sentir des de melodies medievals utilitzades en cerimònies de seguici o antigues celebracions, fins a interpretacions de músiques composades expressament per a gralles, algunes escrites el segle passat.

Però al ball de gralles és on potser el grup ha mostrat més clarament la seva flexibilitat i repertori diferenciat. En els seus balls de gralles, s’han pogut sentir i ballar des de ritmes clàssics (vals, mazurka, polka…) fins les adaptacions més agosarades de músiques no escrites directament per a la gralla, fruit d’un elaborat treball previ d’adaptació i tècnica.

A més a més del suport musical que han donat a diferents formacions del país en les seves actuacions a l’estranger, el Grupdisc Tribut a l'Acord de Grallers de l’Acord ha realitzat gires en solitari, oferint vàries actuacions a Provença, Portugal, Anglaterra, Itàlia i Cuba, entre d’altres llocs.

Cal remarcar també les actuacions amb la Companyia Elèctrica Dharma, dins la gira 20 anys de Dharma durant l’estiu i tardor de 1994. Per altra banda, també han aportat la seva música a l’espectacle Identidades del prestigiós grup teatral La Cuadra de Sevilla sota la direcció de Salvador Tábora.

A la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat trobareu els seus enregistraments Grallers de l’Acord, Fruit del temps, i Les Músiques del Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú: XXV Aniversari del Ball de Bastons de Vilanova i la Geltrú, 1977-2002, amb d’altres grups.

No hi ha comentaris

‘Capuccino Commotion’ de Rosa Navarro

9788417651268-1Aquest divendres 25 d’octubre a les 18:00h a la Biblioteca Armand Cardona tindrà lloc la presentació del còmic Capuccino Commotion, de la vilanovina Rosa Navarro publicat per Nordica Libros.

L’argument del còmic serà d’excusa per parlar dels col·lectius LGBTI fora de la gran ciutat i comptarà amb la participació de l’autora del còmic, de Gerard Fulcarà, il·lustrador, Xavier Ferrer, fotògraf, Tarsi Aragon, de l’associació Esquerda, i de Pepa Nolla, membre de l’associació AMPGIL.

La protagonista de Capuccino Commotion, narra com decideix deixar la seva vida a Barcelona i traslladar-se a Madrid. Amb trenta-tres anys comença un viatge a la recerca de l’autoafirmació, passant per diverses relacions a les quals s’enfrontarà a les complexitats del gènere, el sexe i l’amor.

Molt aviat, descobreix que la deriva cap a la maduresa no és sempre com es mostra a les pel·lícules, cançons i llibres, constants referències en la seva formació sentimental.

Amb un lirisme despreocupat, carregat d’humor i intel·ligència, Cappucino Commotion aborda sense tabús qüestions d’identitat de gènere, alhora que mostra la universalitat de la recerca de l’amor i l’estabilitat.

cappuccinol_interior7

El títol del llibre ve d’aquesta mítica escena de la pel·lícula Cosas que nunca te dije d’Isabel Coixet.

Rosa Navarro (Vilanova i la Geltrú, 1977) va estudiar Belles Arts i va fer un màster d’il·lustració a l’Escola Eina. Es considera una il·lustradora inconstant que ha col·laborat en revistes, llibres de text i marxandatge. L’any 2006 va publicar, amb Gema Arquero, Salidas de emergéncia, un llibre de vinyetes on es parla per primera vegada a Espanya sobre lesbianisme des d’un punt de vista obert i en clau d’humor. a causa de l’èxit d’aquest primer llibre, aviat va publicar una segona part, Salidas de emergéncia 2: bolleria fina.

Des del Departament de Convivència i Equitat s’ha organitzat la formació ‘ Incorporem la perspectiva LGTBI+ a la nostra entitat’, que vol formar i sensibilitzar a les entitats per dur a terme les tasques de prevenció, detecció, atenció, assistència i recuperació pel que fa a la discriminació de persones LGTBI+.

El curs tindrà lloc el 21 i 23 d’octubre de les 18:00 a les 20:00 a l’IMET i cal inscripció prèvia a la carpeta ciutadana o a l’oficina d’entitats.

A la còmicteca de la biblioteca trobareu aquests i altres dels còmics per entendre que recomanen els companys del Prestatge Virtual de Còmics de la Biblioteca Virtual de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

També trobareu més títols a aquest article de El Periódico. Us deixem amb el booktrailer de Capuccino Commotion.

No hi ha comentaris

Selecció de novetats – Octubre

SelNovetats

Aquests són alguns del documents de la selecció de novetats del mes d’octubre que destaquem, corresponents als diferents fons de la Biblioteca, tant d’adults i com infantils.

portades 1

Entre les novetats per adults trobareu el llibre La Guerra más larga de la historia: 4.000 años de violencia contra las mujeres, de Lola Venegas. Durant la història la dona ha patit la violència de maneres molt diverses: crims d’honor, avortaments clandestins, matrimonis infantils, prostitució, ablació femenina. Però també d’altres menys evidents: sentències judicials, vexacions en publicitat, bretxa salarial….

Pel que fa a la literatura us recomanem la novel·la El Pintor de almas, d’Ildefonso Falcones. Barcelona, 1901. En Dalmau Sala, fill d’un anarquista ajusticiat, és un jove pintor que viu atrapat entre dos móns. D’una banda, la seva família i l’Emma, la dona que estima, són fermes defensores de la lluita obrera. De l’altra, la seva feina en un taller, l’acosta a un ambient on imperen la riquesa i la innovació creativa.

A la secció infantil us presentem el conte Los Fab Four: los cuatro amigos que se convirtieron en los Beatles, de Susanna Reich. Aquesta és la història de com quatre nois normals van créixer entre les runes de l’Anglaterra de la postguerra i trobaren en la música una força vital poderosa. Quatre amics que es convertiren en la banda de major èxit mai conegut.

portades 2

A la secció de música us hem seleccionat Aitzstar, de Niña Coyote eta Chico Tornado. Quart disc d’aquest enèrgic grup donostiarra que obre nous territoris i camins per al seu rock desèrtic i àrid que juga per paisatges stoner i intensitats dels setantes, al costat de ritmes contagiosament pesats i crits necessaris per la societat del segle XXI.

A la secció de cinema us proposem la pel·lícula El reverendo, de Paul Schrader. Ernst Toller és un rector d’una petita església a l’estat de Nova York, turmentat per la mort d’un fill a la guerra de l’Iraq i separat de la seva dona. Després d’una trobada amb una feligresa embarassada que li demana que aconselli al seu marit, la vida de Toller canviarà per complet.

 I a la secció de còmics us assenyalem l’àlbum Bibliomanias, de Laura Pacheco. Els bibliòmans són aquesta subespècie humana més preocupada per acabar un llibre que per la pau mundial. Tots coneixem a algú així. Qui sap, potser ets tu un d’ells. Bibliomanías recopila aquestes situacions, absurdes a vegades, massa reals altres, en les quals el plaer de llegir supera amb escreix el sentit comú.

Aquí teniu tota la selecció de novetat del mes d’octubre de 2019.

No hi ha comentaris

Tots som la Greta, la novetat de la Sala Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Resultat d'imatges de tots som la greta Què és el canvi climàtic? L’hem causat nosaltres? Quines conseqüències té? Som a temps de solucionar-ho?Amb tot just setze anys, la Greta no solament s’ha fet aquestes preguntes, sinó que ha aconseguit mobilitzar milions de joves d’arreu del món per protegir el nostre planeta i projectar un futur ple d’esperança. Si les seves idees us resulten inspiradores, ara és el moment d’unir-vos a la missió més important de la nostra història: salvar el planeta del canvi climàtic.

Greta Thunberg és un activista sueca que, als 15 anys d’edat, va començar a protestar a les rodalies del Riksdag, prop del Parlament de Suècia, l’agost de 2018, per la necessitat d’accions immediates per combatre el canvi climàtic i generar consciència sobre l’escalfament global.

Resultat d'imatges de canvi climaticEl canvi climàtic és l’alteració del clima i les temperatures de la terra que afecta els ecosistemes i origina canvis que directament o indirectament són produïts per l’activitat humana i l’escalfament global és el procés d’augment gradual de la temperatura del planeta Terra per, entre altres causes, la intensificació de l’efecte hivernacle. Temes prou importants com per tal que una noieta hagi hagut de cridar l’atenció a les més altes institucions governamentals.

La seva vaga escolar pel clima va començar a atreure l’atenció als mitjans de comunicació i des d’aleshores s’ha convertit en una activista del clima. Aquesta vaga escolar a començar el novembre del 2018 i es va estendre mundialment després de la Conferència de Canvi Climàtic de les Nacions Unides el desembre del mateix any.

 

Al gener de 2019 va ser convidada a parlar al Fòrum Econòmic Mundial de Davos. Es calcula que el 15 de març de 2019, 1,4 milions d’estudiants a 112 països del món es van unir a la seva crida per protestar i fer vaga. Un esdeveniment similar on van participar estudiants de 125 països va tenir lloc el 24 de maig de 2019. Al juliol de 2019, en representació de l’Organització dels Països Exportadors de Petroli, el secretari general Mohammed Barkindo va declarar que Greta Thunberg i altres joves activistes climàtics eren la «més gran» amenaça per a la indústria del combustible fòssil.

Resultat d'imatges de canvi climatic

La Greta ha rebut diversos premis i honors pel seu activisme. Al març del 2019, tres membres del parlament noruec la van nominar per al Premi Nobel de la Pau.
El maig del 2019, als 16 anys, va ser presentada a la portada de la revista Time i alguns mitjans de comunicació han descrit el seu impacte en l’escenari mundial com l’«efecte Greta Thunberg»

Tots som la Greta. Un manifest per salvar el pleneta està signat per Valentina Giannella,  il.lustrat per Maneula Marazzi  i publicat per Montena.

No hi ha comentaris

Trobada amb l’escriptora Sílvia Soler

El proper dissabte 26 d’octubre a les sis de la tarda tindrem unalletres-en-viu Trobada amb l’escriptora Sílvia Soler a la Biblioteca Armand Cardona, presentada per Mercè Foradada, la nostra escriptora de referència, dins el programa Lletres en Viu, amb la col·laboració de  la Institució de les Lletres Catalanes.

Aquest programa afavoreix el contacte entre els lectors i els autors de literatura catalana mitjançant la seva presència en les trobades als clubs de lectura d’adults de les biblioteques públiques del país. La interacció que s’estableix entre els autors i els seus lectors els enriqueix a tots plegats, ja que els lectors coneixen l’autor de les obres llegides, poden resoldre dubtes i parlar dels personatges i del procés de creació de l’obra, i els autors tenen un testimoni de primera mà de la recepció de l’obra per part del públic lector.

Sílvia_SolerSílvia Soler i Guasch va néixer a Figueres l’any 1961 i és periodista. Al llarg de la seva trajectòria laboral ha exercit de redactora de programes de ràdio i de col·laboradora en diferents mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i el diari Ara. La seva obra s’ha traduït a múltiples idiomes: anglès, castellà, italià, francès i portuguès. És germana de Toni Soler i filla de la poeta Carme Guasch.

Ha escrit la col·lecció de contes Arriben els ocells de nit (1985) i les novel·les El centre exacte de la nit (1992), El son dels volcans (1998), L’arbre de Judes (2001), 39+1, L’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa (2005) i 39+1+1,  Enamorar-se és fàcil si saps com (2007). Sílvia és coautora de l’obra Ramblejar (1992), un viatge a través de la història de les rambles de Barcelona. Amb la seva novel·la Mira’m als ulls va guanyar el premi Fiter i Rossell el 2003 i amb Petons de diumenge (2008) va guanyar el premio Prudenci Bertrana 2008.

D’Altres obres de la Sílvia que trobareu a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú són Una família fora de sèrie (2010), L’Estiu que comença (2013), Un any i mig (2015), Rellotges de sol (2017), Els vells amics (2017), i la seva darrera obra publicada, El fibló (2019).

No hi ha comentaris

Tardor de sèries: 25 anys de Friends

friends_25_logo

Ja arriba a la tardor i, amb ella, les novetats serièfiles a les diferents plataformes digitals. I amb la temporada d’estrenes, arriba nostre ‘Tardor de sèries’ i cada quinze dies podreu trobar com a novetats a l’espai de cinema alguna nova sèrie que hem incorporat al fons de la Biblioteca.

Aquesta setmana trobareu entre les novetats les dues primeres temporades de Friends, la sèrie sobre les aventures quotidianes de sis amics a Nova York. Les aventures de Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe continuen sent de les més vistes a les plataformes de streaming com Netflix o HBO.

El 22 de setembre de 1994 la cadena NBC va emetre el primer episodi d’aquesta comèdia de situació que no tenia un gran pressupost ni comptava amb actors molt coneguts però que en poc temps es va convertir en un fenomen internacional i va convertir als seus actors en superestrelles multimilionàries.

friends-fallo-serie-klmG-620x349@abc

La creació de David Crane i Marta Kauffman estava plena de guions trepidants, amb un humor simple però també intel·ligent i uns personatges arquetípics que van enamorar els espectadors. La història de Friends comença quan la Rachel (Jennifer Aniston), entra vestida de núvia a la cafeteria, i es retroba amb una antiga companya d’escola Monica Geller (Courtney Cox).

La Rachel planta al seu xicot i deixa una vida de comoditats per anar al pis de la seva amiga i el seu entorn: Ross (David Schwimmer), germà de Monica, Joey (Matt Le Blanc)  i Chandler (Matthew Perry) que viuen al mateix replà i l’extravagant Phoebe (Lisa Kudrow).

La primera temporada van congregar més de 24 milions d’espectadors als Estats Units.

Pel plató de Friends hi van passar grans estrelles de Hollywood a fer alguns cameos. Dignes de recordar són el de Bruce Willis i el seu affaire amb la Rachel, Tom Selleck, Danny DeVito, Brad Pitt i el club anti-Rachel (la seva dona llavors era Jennifer Aniston), Julia Roberts, Alec Baldwin, Reese Witherspoon, Sean Penn, Gary Oldman, Susan Sarandon i una llista de més de 70 aparicions estel·lars.

Per commemorar aquest aniversari diverses cadenes nord-americanes han programat maratons però l’esperat retrobament del sextet protagonista no ha tingut lloc, tot i que els actors han fet diversos comentaris a les xarxes socials.

Aprofitant l’efemèride, l’empresa de joguines Lego ha posat a la venda un ‘set’ especial que representa als amics a la cafeteria on passaven moltes estones, el Central Perk.

Fins i tot, dissenyadors com Ralph Lauren han dedicat una col·lecció sencera inspirada en la sèrie amb la ‘Rachel Green Collection’ que va presentar el passat mes de setembre.

Per últim, el mític sofà taronja de la sèrie està en gira i fins al 30 de novembre el trobareu a Madrid, instal·lat davant el Palau Reial.

Us deixem amb la sintonia de la sèrie, la cançó ‘I’ll be there for you’ del grup The Rembrandts.

No hi ha comentaris