Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per Abril, 2013

‘El carreró dels miracles’ de Najib Mahfuz

El carreró dels miracles és una de les novel·les més conegudes de l’escriptor egipci Najib Mahfuz. Publicada l’any 1947, es va traduir al català l’any 2007 i va ser publicada per l’editorial Bromera.

La vida al carreró Midaq és difícil, però més difícil resulta escapar-ne. Envoltada per un ambient miserable poblat per alcavotes ambicioses, dentistes sense titulació, militars enamorats, prostitutes, comerciants avars i individus que cobren per deformar captaires més o menys sans, Hamida, jove i preciosa, busca un futur millor.

La seva bellesa captiva Abbas, qui es desviurà per demostrar-li que l’estima amb bogeria; però també atrau Salim, un vell solitari i malcarat –tot i que ric– que li podria concedir tots els desitjos. En aquesta disjuntiva es troba quan apareix en escena un tercer pretendent: el seductor Ibrahim.

Najib Mahfuz (El Caire, Egipte 1911-2006) fou un escriptor egipci guardonat el 1988 amb el Premi Nobel de Literatura. Fins ara, ha estat l’únic escriptor àrab que l’ha guanyat. També rebé l’any 1995 l’Orde de les Arts i les Lletres atorgada pel govern francès.

Es considerat el més gran novel·lista egipci modern i un dels grans innovadors de la novel·la escrita en llengua àrab. La seva producció gira al voltant de la impossibilitat de l’home de defugir el destí i les convencions socials, i explora temes de existencialisme. Fruit del seu compromís polític en la defensa de les cultures cristiana i musulmana, va estar en el punt de mira de grups extremistes.

L’any 1994 va ser agredit per un grup d’extremistes que li van fer una ferida al coll amb arma blanca que li provocà greus danys a la vista i a l’oïda, així com una paràlisi al braç dret, cosa que li va impedir seguir escrivint amb normalitat

Algunes de les seves obres més destacades son: La maledicció de Ra (1939), Radubis (1943), La batalla de Tebes (1944), l’anomenada Trilogia del Caire, formada per les novel·les Entre dos palaus (1956), El palau del desig (1956), i El carrer del sucre (1957). Amb aquesta obre va obtenir un èxit remarcable a l’època de grans canvis socials i polítics que se succeïren a Egipte després de la caiguda de la monarquia l’any 1952.

Podeu trobar més obres d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: Najib Mahfuz

No hi ha comentaris

‘Bruixes’ de Mercè Foradada

La Pilar, una dona al voltant de la cinquantena, amb una sòlida posició com a advocada en un bufet important de Barcelona, comença a percebre que la seva vida, tan segura i confortable, s’esberla a causa d’una somorta insatisfacció i de l’aparició d’un personatge inquietant i persistent que sembla vigilar-la.

Molt lluny d’ella, en les muntanyes de les Guilleries i gairebé quatre-cents anys abans, la Segimona, una jove remeiera dotada d’un esperit lliure i gens contaminat, lluita per conservar-lo en contra de les supersticions, la ignorància i els interessos de la societat que l’envolta però no l’accepta. En un moment donat la trajectòria d’una incidirà en la de l’altra per a acompanyar-la en el camí de l’autenticitat i de la dignitat personals.

El llibre planteja temes tan distanciats en l’espai i el temps com el dels crims i les arbitrarietats de la postguerra espanyola i la cacera de bruixes en terres catalanes del segle XVII.

Mercè Foradadava néixer a Barcelona l’any 1947 però va viure la seva infància a Vilanova. Als nou anys, la família es traslladà a Barcelona i allà hi va viure fins l’any 1997, quan decidí tornar a instal·lar-se a Vilanova, aquest cop definitivament.

Va estudiar magisteri i posteriorment Filologia Catalana a la Universitat de Barcelona i fins l’any 2010, que es va jubilar, va treballar com a mestra i professora de català a diverses escoles i instituts de secundària.
Entusiasta lectora des de molt petita, s’inicia en l’escriptura amb una sèrie de llibres de text i materials per a l’aprenentatge del català, entre els quals cal destacar la sèrie del Català Guai (I: Fonètica i ortografia; II: Morfosintaxi; i III: Lèxic i Semàntica. 1993-1994).

Tanmateix no s’endinsa en la ficció fins l’any 2001 amb la novel·la En el prestatge, amb continguts autobiogràfics, que és guardonada amb el Premi DONNA 2001-2002. Després publica Velles amb V de vida (2003), Centaures (2005), Vilanovines. De l’arxiu a l’evocació (2010) i Bruixes (2012), XXIII Premi Sebastià Joan Arbó de Narrativa. És coautora del llibre Mira’m. Contes de vides especials (2009) i autora del conte infantil Nosaltres, els cavalls i els Tres Tombs (2008).

Actualment, és la conductora del Club de Lectura per Adults de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

El proper 14 de juny a les 19h, l’Auditori Eduard Toldrà acollirà la II Trobada de Clubs de Lectura del Penedès-Garraf. En total, els membres d’uns 14 clubs de lectura, llegiran alguns dels llibres de la Mercè i posaran en comú les seves opinions en aquesta trobada festiva. Molts dels clubs participants ja han anat expressant les seves opinions al blog conjunt dels clubs de la zona.

Podeu descarregar-vos la fitxa clicant en el següent enllaç: ‘Bruixes’ de Mercè Foradada

Podeu trobar més obres d’aquesta autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: Mercè Foradada

El Club de Lectura d’Adults de la Biblioteca Armand Cardona comentarem aquesta lectura el 25 de maig a les 17:30h. Esteu convidats a participar-hi!

1 comentari

#DiaBolaño

Ahir, el poeta i novel·lista xilè Roberto Bolaño, hauria celebrat el seu 60è aniversari. Per recordar-lo, el CCCB, que actualment acull l’exposició Arxiu Bolaño. 1997-2003,  ha establert aquest dia com el “Dia Bolaño”.

El centre va preparar una sèrie d’activitats gratuïtes durant tota la jornada per recordar la vida i obra de l’autor: jornada de portes obertes a l’exposició Arxiu Bolaño 1977-2003, projeccions al Hall del CCCB i lectura oberta de textos de l’autor. Als actes commemoratius va participar la seva vídua Carolina López, l’escriptor Antoni García Porta, els poetes Max Besora, Sílvia Comes i Sílvia Bel, entre d’altres.

Les xarxes socials també van celebrar aquest dia. El CCCB va crear l’etiqueta (hashtag) #diabolaño perquè tothom pogués compartir les seves opinions sobre l’escriptor.

Bolaño va néixer el 1953 a Santiago de Xile, però de petit va viure en nombroses ciutats xilenes, fins a establir-se a Mèxic DF als 15 anys. Visqué la seva adolescència concentrat en la lectura, tancat durant hores en una biblioteca pública de Ciutat de Mèxic. Més tard, amb 20, va tornar a Xile per fer front al cop d’estat del general Augusto Pinochet contra Salvador Allende.

Pocs mesos després tornà a Mèxic, on junt amb el poeta Mario Santiago Papasquiaro fundà el moviment poètic infrarrealista, el qual, sorgit a partir de reunions i tertúlies al Café La Habana del carrer Bucareli, s’oposava als poders dominants a la poesia mexicana i a l’establishment literari, que tenia a Octavio Paz com a figura preponderant.

Aquesta etapa poètica de Bolaño es caracteritza per tractar temes quotidians, una rima dissonant i elements dadaistes. Bolaño va anar abandonant poc a poc per la prosa, tot i que ell mateix mai deixà de reconeixer-se com a poeta.

El 1977 va venir a Barcelona, on va viure al Raval i a l’Eixample sobrevivint amb petites feines. El 1980 va anar a viure a Girona, on va conèixer la seva futura esposa i mare dels seus dos fills i el 1985 va anar a viure a Blanes. El 2003 va morir d’una llarga malaltia hepàtica, deixant sense acabar la seva novel·la mes ambiciosa, 2666, publicada posteriorment per Anagrama. Aquí a Catalunya és on va escriure algunes de les seves obres més conegudes com Los detectives salvajes i Estrella distante.

Al primer pis de la Biblioteca trobareu una petita exposició de fons amb les seves obres: Roberto Bolaño.

Us deixem amb el documental Roberto Bolaño, el último maldito, produït per Televisió Espanyola.

No hi ha comentaris

George Méliès o la màgia del Cinema

George Méliès. La màgia del cinema és el nom de l’exposició que es pot veure fins el 24 de juny al Caixaforum de Barcelona.

L’exposició mostra des de l’avantsala del cinema amb els invents de la llanterna màgica, els zootrops… fins a la influència de Méliès a l’actualitat tot fent un recorregut per la seva trajectòria cinematogràfica. L’exposició respon amb detall a les preguntes: D’on ve Méliès? Com va forjar el seu univers extraordinari? Quines fonts d’inspiració va tenir?

És una bona oportunitat per iniciar-se o fer un repàs, segons el cas, en els inicis del cinema. Les diverses projeccions dels seus curts estan perfectament integrades al discurs expositiu. A banda dels films destaquen com a interessants els esbossos previs de diversos rodatges fets pel mateix Méliès i les fotografies de rodatge. També criden l’atenció una maqueta del seu estudi de cinema a Montreuil i fotografies d’aquest abans del seu enderrocament degut al seu deteriorament anys després de la mort de Méliès.

Dins l’exposició s’ha dedicat una secció al film més conegut internacionalment de Méliès, Viatge a la Lluna (1902). És curiós saber que, degut al seu espectacular èxit, el director es va veure obligat a obrir una sucursal a Estats Units per tal de regular i controlar les còpies pirates que es feien sobre aquest film en aquest país. Com també posteriorment es van crear altres pel·lícules de la mateixa temàtica i molt similars com la que va fer Segundo de Chomon per la firma Pathé el 1907.

Geoge Méliès(París 1861 – Orly 1938). Va viure una època on hi havia una forta atracció per la màgia, els éssers fantàstics i l’anar més enllà de la fotografia per assolir el moviment de la imatge. El polifacètic Méliès va ser dibuixant, mag, director de teatre, actor, decorador, tècnic i també productor, realitzador i distribuïdor de més de 500 pel·lícules entre el 1896 i el 1912.

Va regnar en el món del gènere fantàstic durant gairebé vint anys i la seva contribució al setè art va ser fonamental, introduint el somni, la màgia i la ficció en el cinema quan aquest encara estava als inicis i era gairebé només documental (La sortida dels obrers de la fàbrica i L’arribada del tren a l’estació dels germans Lumière). Com a geni dels efectes especials va aplicar al cinema la tècnica de l’il·lusionisme i de la llanterna màgica: pirotècnia, efectes òptics, desplegables horitzontals i vertials, aturades de càmera, foses encadenades, sobreimpressions, efectes de muntatge i de color…

La recent pel·lícula La invención de Hugo (2011) de Martin Scorsese ens dóna una visió del món Méliès. Està basada en el llibre La invenció d’Hugo Cabret, escrit por Brian Selznick, que narra la història d’un noi que viu sol en una estació de tren a París a la dècada de 1930 y en l’enigmàtic propietari d’una botiga de joguines.

Per conèixer la relació entre la pel·lícula, el llibre, l’exposició i la vida de Méliès us recomanem que aneu a veure l’exposició.

Les biblioteques de Vilanova conten en el seu fons diversos volums dedicats a la història del cinema i als orígens d’aquest on George Méliès és un dels protagonistes.

No hi ha comentaris

‘Sin teta… y pedaleando’, novetat a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Sin teta... y pedaleandoDemà divendres la Biblioteca Armand Cardona Torrandell traurà entre les diferents novetats que exposarà durant els propers quinze dies el llibre Sin teta… y pedaleando de l’autora nascuda a Conca (Tresjuncos), però afincada a Vilanova i la Geltrú, Agustina Moya Sánchez, a la que volem agrair el fet que fes donatiu d’un exemplar a la Biblioteca.

El llibre Sin teta… y pedaleando: diario sobre mí experiencia con el càncer de mama, que es va presentar el passat 15 d’abril al Centre Cívic de Mar de VNG amb un gran èxit de públic, ens apropa, tal i com el seu títol descriu, a la vivència de l’Agustina durant el procés d’enfrontar-se a una malaltia com el càncer de mama que, malauradament, afecta a moltes dones (no en va es tracta del tumor més freqüent entre les dones de tot el món). El llibre relata la seva experiència durant els set mesos que va durar el tractament i l’autora confia que serveixi per acompanyar a altres dones que, com ella, pateixen aquesta malaltia i també per desmitificar el secretisme que acompanya la paraula càncer.
Segons l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) la seva incidència augmenta amb el nivell econòmic, dons més de la meitat dels casos es diagnostiquen en els països desenvolupats: 370.000 casos a l’any a Europa (27,4%) i 230.000 a Nord-amèrica (31,3%). A Espanya la incidència és baixa, per sota de països com els EUA, Canadà, Regne Unit, Alemanya i França i similar a la resta de països de l’Europa Mediterrània.

Agustina Moya SánchezAgustina Moya va néixer a Tresjuncos l’any 1958. Va estudiar infermeria i treballa al Consorci Sanitari del Garraf. Aficionada a l’escriptura, sobretot a la poesia, aquest és el seu primer treball publicat, per l’editorial Círculo Rojo, que li ha servit per apropar-nos a la seva experiència amb el càncer de mama.
En paraules de la pròpia autora “aquest llibre és un diari que vaig començar a escriure el mateix dia que em feien la mamografia que evidenciava un càncer de mama. No té valor literari, ja que escriure no és la meva professió, el seu valor resideix en ser testimoni de com he viscut tot el procés, de com he afrontat el tractament i de la meva actitud davant la malaltia. Sobretot espero que serveixi d’ajuda a altres dones afectades pel càncer”.

A la comarca del Garraf existeix l’Associació Marinada, creada l’any 2005, que agrupa dones de la comarca que han patit la malaltia. Entre els seus objectius d’aquesta associació en destaquen els següents:

  1. Associació MarinadaInformar i facilitar informació sobre qüestions que, en el moment del diagnòstic i durant el principi del procés, poden suposar entrebancs afegits i generar un increment de neguit i el desassossec de la dona afectada.
  2. Recolzar i actuar com a grup de referència per donar suport a les dones que ho necessitin.
  3. Donar serveis i organitzar activitats que incideixin en el benestar físic i psicològic de les dones afectades.

En aquest sentit, les Biblioteques Municipals de VNG també ofereixen els seus recursos, fonamentalment en forma de llibre, que us poden servir per conèixer més i millor aquesta malaltia. En els següents enllaços trobareu informació relacionada:

No hi ha comentaris

Intocable, una pel·lícula de Éric Toledano i Oliver Nakache

Aquesta quinzena podeu trobar com a novetat a l’espai de cinema de la Biblioteca la pel·lícula Intocable, dirigida pels realitzadors francesos Olivier Nakache i Éric Toledano.

La història està basada en la vida de Philippe Pozzo di Borgo que va reflexar la seva història a llibre Le Second Souffle, tetraplègic des del 1993, i la seva relació amb Abdel Yasmin Sellou, el seu ajudant personal.

Amb motiu de l’estrena de la pel·lícula, el llibre es va reeditar amb text addicional, Le diable gardien. A Espanya l’editorial Anagrama ha publicat un llibre que reuenix els dos texts amb el nom de la pel·lícula.

També trobareu a l’espai de música, la banda sonora del film, que ens agradaria destacar ja que combina a la perfecció la música clàssica amb els ritmes més funkies dels ’70, Vivaldi amb Earth Wind & Fire, per exemple.

La cinta es va estrenar durant l’edició de l’any 2011 al Festival de Sant Sebastià arribant a les cartelleres franceses poc després i convertint-se, nou setmanes més tard, en la segona pel·lícula més taquillera de la història de França només darrera de Benvinguts al nord de Dany Boon del 2008, amb més de 18 milions d’espectadors.

Philippe és un ric aristòcrata vidu que contracta a Driss, un noi negre dels suburbis, que ha estat fa poc condemnat a sis mesos de presó, perquè el cuidi després de quedar tetraplègic en un accident de parapent.

El noi capgira la vida de Philippe, ja que no el tracta com un malalt sinó que el convida a seguir gaudint de la vida, fins i tot d’un nou amor. Al seu torn, accedeix a una cultura que el permet protegir millor la seva família.

La película emociona i fa riure a parts iguals i gran part del seu èxit es degut a la química entre els dos actors protagonistes, François Cluzet que interpreta a Philippe i Omar Sy com a Driss.

El tàndem Nakache i Toledano es van conèixer a principis dels anys ’90 i l’any 1995 van dirigir el seu primer curtmetratge conjunt. Van continuar treballant plegats en pel·lícules curtes fins que l’any 2003 van estrenar el seu primer llargmetratge …Y tan amigos, protagonitazada per Gérard Dépardieu. Intocable és la seva quarta pel·lícula.

Aquell mateix any van veure un documental sobre la vida de Philippe Pozzo di Borgo i va ser quan van començar a pensar en fer aquesta pel·lícula.

No hi ha comentaris

Arriba la diada de Sant Jordi a la Biblioteca Armand Cardona Torrandell

Aprofitant la celebració de la Revetlla de Sant Jordi que aquest any s’ha realitzat a moltes biblioteques de Catalunya, les Biblioteques de VNG fan difusió de les diferents guies que han realitzat amb les novetats que posen a disposició dels usuaris: la Guia de lectura amb les novetats per adults, la Guia infantil i una Guia gastronòmica amb documents relacionats amb la col·lecció local i el món de la cuina.

Guia de lectura infantil

Igualment, a partir d’avui mateix també podeu recollir el tradicional Punt de llibre de Sant Jordi que en aquesta ocasió, i coincidint amb l’Any Espriu, s’ha volgut retre homenatge a la relació tan fructífera que hi va haver entre l’escriptor i l’Armand, cristalitzada en diferents escenografies de Ronda de mort a Sinera, editant un punt de llibre doble amb dos plafons de l’escenografia de l’any 1965:

Punt de llibre 2013

Us deixem amb la selecció musical que les Biblioteques Municipals de VNG han elaborat per acompanyar aquesta Diada tan especial, elaborada a partir de música ‘made in catalonia’ i que té per argument l’amor que representa la llegenda de Sant Jordi. Esperem que us agradi!!!

Sant Jordi 2013

No hi ha comentaris

Ja s’apropa… ‘La Revetlla de Sant Jordi’

Revetlla de Sant JordiAquest 22 d’abril les Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú celebraran la primera edició de la Revetlla de Sant Jordi obrint els equipaments entre les 20 i les 22h. Un dia de festa i celebració a les biblioteques públiques de la ciutat!

Cada biblioteca de la ciutat organitza durant aquell horari una activitat per adults. En el cas de la Biblioteca Armand Cardona a les 20:30h oferirà un conte per adults inspirat en l’obra de Jorge Bucay, a càrrec d’Eva Bolaño, i amb una ambientació adient a la celebració que es fa.

Igualment, a partir de les 20h es podran consultar i agafar les principals novetats literàries que seran protagonistes d’aquest Sant Jordi, tant per adults com per a públic infantil, que es recolliran en les habituals guies de lectura.

Com cada any també s’aprofitarà per fer públic el punt de llibre de Sant Jordi, que en aquesta ocasió presentarà una novetat important (serà doble) i reflectirà la relació que hi va haver entre Salvador Espriu i l’Armand Cardona Torrandell. No us el perdeu!

La col·lecció local també tindrà un racó destacat en aquesta activitat i per aquest motiu es difondrà una guia de lectura sobre gastronomia de caire local (amb protagonisme per a vilanovins com Pere Tapias, Francesc Murgadas o Ramon Francàs) i una exposició del fons Armand Cardona Torrandell en la que destacaran aquells llibres que varen tenir una influència directa en la seva obra pictòrica.

Tot plegat amenitzat amb la Selecció musical que les Biblioteques de VNG han realitzat especialment per aquesta ocasió: Sant Jordi 2013

Es tracta d’una iniciativa impulsada pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, amb la col·laboració de les biblioteques públiques per tal d’apropar-les als ciutadans.

Especial de Sant JordiPodeu seguir la Revetlla de Sant Jordi a #revetllasantjordi i consultar el programa d’activitats de totes les biblioteques de la xarxa en el següent enllaç: Revetlla de Sant Jordi
I al web de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona consultar l’especial que han fet amb motiu d’aquesta Diada.

Per amenitzar l’espera fins dilluns us deixem amb aquesta selecció musical que la Biblioteca Virtual de la Diputació proposa per aquest Sant Jordi:

No hi ha comentaris

‘Un gat amb bigoti: aventura amb l’Armand Cardona Torrandell’

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell va tenir la satisfacció de presentar el passat dissabte, 13 d’abril, un document molt rellevant per aquesta institució. Es tracta del conte ‘Un gat amb bigoti: aventura amb l’Armand Cardona Torrandell’, obra del Bernat Soler, text, i el Germán March, il·lustracions.

Un gat amb bigoti

Aquest llibre és la culminació d’un projecte que es va iniciar l’any 2011 amb la convocatòria del 2n Premi d’Investigació Armand Cardona Torrandell. Aquella edició del premi la va guanyar el Bernat Soler amb un treball sobre la vida i obra del pintor, en el qual ja es feia una proposta d’activitat que ha culminat en l’elaboració d’aquest conte.

“Segur que coneixeu l’Armand. Sí, home: el del nas rodó i el bigoti gruixut! No sabeu qui és? Doncs l’Armand és un artista. Pinta i dibuixa: no fa altra cosa! Però últimament al seu estudi de pintor en passa alguna: un gat salta d’un dibuix, una barca que fa aigües i uns homes que han perdut el seu quadre. Com s’arreglarà tot aquest desgavell”. A continuació podeu veure la particular adaptació que el Bernat va realitzar amb motiu de la presentació d’aquest conte:

Aquest viatge imaginari a l’estudi d’Armand Cardona Torrandell vol apropar la figura i l’obra de l’artista als més petits. Els gats, les barques, els retaules de les gents, els èxodes… a través dels temes i dels motius de les seves pintures ens endinsem en l’univers creatiu de l’Armand i la seva manera d’entendre el món.

Tothom que tingui interès a adquirir aquest conte ho pot fer mitjançant la Biblioteca. En el següent enllaç trobareu tota la informació: Un gat amb bigoti – el Conte

No hi ha comentaris

‘En el camino’

Demà s’estrena als cinemes l’adaptació cinematogràfica que ha fet el realitzador brasiler Walter Salles de la famosa novel·la En el camino, de l’escriptor nord-americà Jack Kerouac, icona de l’anomenada generació beat.

Es tracta de la primera adaptació de la novel·la que s’ha rodat. L’any 1957, el mateix Kerouac va escriure a en Marlon Brando per suggerir-li rodar la pel·lícula, essent ell el protagonista de la història, Dean Moriarty, però l’actor mai va contestar.

L’any 1979, el director Francis Ford Coppola va comprar els drets de la novel·la i va contractar diversos guionistes per adaptar la història. Finalment va ser ell, junt amb el seu fill Roman, els que van redactar un primer esborrany i van intentar aixecar el projecte l’any 1995 però no va funcionar.

Coppola va tornar a intentar iniciar la producció de la pel·lícula més cops i va negociar amb el director Joel Schumacher i els actors Brad Pitt i Ethan Hawke, però finalment el projecte es va arxivar fins que va arribar a mans de Walter Salles.

En el camino parla dels viatges a través del Estats Units que va fer en Kerouac amb el seu amic Neal Cassady i altres figures com Allen Ginsberg i William S. Burroughs amb ganes de conèixer el món i viure la vida al límit.

Degut a les objeccions que li van posar els editors, Kerouac va canviar els noms dels protagonistes per altres de ficticis. Així, ell es convertí en Sal Paradise, Neil Cassady en Dean Moriarty, Allen Ginsberg en Carlo Marx i Burroughs en Old Bull Lee.

La novel·la té una part autobiogràfica amb un monòleg interior i està plena de referències als interessos dels seus protagonistes per la música jazz, la poesia i les drogues.

L’any 2011 es va estrenar la pel·lícula, Howl, una biografia sobre l’Allen Ginsberg que pren el títol del seu poema més conegut, escrit l’any 1955 i que va ser considerat obscè i li va suposar a Gisberg i Ferlihghetti, editor del poema, problemes amb la justícia. Properament la trobareu entre les novetats de la Biblioteca Armand Cardona.

A les Biblioteques de Vilanova trobareu més llibres d’aquest autor, i dels altres mencionats: Jack Kerouac, Allen Ginsberg, William S. Burroughs

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »