Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per Novembre, 2012

Caballero Bonald, Premi Cervantes 2012

El poeta, novel·lista i assagista José Manuel Caballero Bonald (Jerez de la Frontera, 1926) acaba de ser guardonat amb el premi Cervantes, el més important de les lletres hispanes, dotat amb 125.000 euros.

Caballero Bonald va començar la seva trajectòria literària com a poeta, activitat que el va situar dins el grup que als anys ’50 van formar a Barcelona amb autors com Jaime Gil de Biedma i Carlos Barral.

Anys més tard, va evolucionar cap a la novel·la, així com a les adaptacions teatrals, com per exemple Abre el ojo de Rojas Zorrilla, estrenada l’any  1979 per la Compañía del Centro Dramático Nacional.

Com a novel·lista ha publicat títols com Dos días de septiembre (Premio Biblioteca Breu, 1961), Agata, ojo de gato (Premi de la Crítica, 1975), Toda la noche oyeron pasar los pájaros  (Premio Ateneu de Sevilla, 1981), En la casa del padre (Premi Plaza i Janés, 1988) i Campo de Agramante.

Como escriptor d’assaig i d’articles per premsa és autor de títols com Notas sobre el cante andaluzNarrativa cubana de la revolución, Luces y sombras del flamenco, Luis Góngora: Poesía, Sevilla en tiempos de Cervantes, Copias al natural o Mar adentro.

El 1998, Caballero Bonald va crear una fundació que porta el seu nom i que s’ha convertit en un referent de la literatura i la poètica de Jerez.

La seva última obra publicada, Entreguerras, fa menys d’un any, és un llarg poema de caràcter testamentari.

Al primer pis de la Biblioteca trobareu una petita exposició amb els llibres d’aquest autor.

Podeu consultar tots els documents que hi ha d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de VilanovaJosé Manuel Caballero Bonald

Us deixem amb l’entrevista que li van realitzar al programa de RTVE Pagina 2 el passat mes de gener.

No hi ha comentaris

Fes-ho tu mateix!

Des d’avui dijous 29 de novembre fins al proper diumenge dia 2 de desembre es celebra a la Farga de L’Hospitalet de Barcelona, Creativa, el saló de les manualitats, les labors i les belles arts.

Enguany, la fira arriba ja a la seva setena edició. Als seus estands podreu trobar idees i materials per la decoració de la llar, scrapbooking, punt de creu, patchwork, brodat, pintura decorativa i creativa, decoupage, granadures i fornituras, llana i agulles, argila polimèrica, manualitats japoneses, revistes i publicacions, màquines de cosir i moltes coses més.

Tampoc poden faltar les àrees de tallers on podeu fer un tast o perfeccionar les vostres habilitats amb la costura, el ganxet, el paper maixé o qualsevol altra manualitat que us vingui al cap! Podeu consultar el programa complert clicant aquí.

Amb motiu d’aquest esdeveniment, les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú hem preparat una guia de lectura on podreu trobar una selecció de documents per aprendre i perfeccionar les vostres tècniques de costura, mitja, ganxet, papiroflèxia…i moltes coses més!

Durant uns dies trobareu la vestíbul de la biblioteca una exposició amb documents de totes aquestes matèries i la guia en format paper.

Aquí podeu descarregar la guia en format pdf:  Fes-ho tu mateix!

Us deixem amb un vídeo de l’edició del 2011 de la fira Creativa.

No hi ha comentaris

50 anys després… Raimon al Liceu

Va ser el desembre de 1962 que el jove cantautor de Xàtiva, Raimon, convidat per Josep Maria Espinàs, amb 22 anys i tres cançons al repertori (“Al vent”, “La Pedra” i “Som”) feia la seva primera actuació a Barcelona, al Fòrum Vergés. Aquest divendres, 30 de novembre, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona acollirà el concert commemoratiu que l’artista oferirà.

Per commemorar el cinquantenari d’aquell primer concert s’han programat una sèrie d’activitats que, a banda del citat concert amb les entrades exhaurides, inclouen l’exposició Raimon, al vent del món, que acull el Centre d’Arts Santa Mònica fins el 26 de gener, amb un seguit d’obres d’art vinculades a la seva trajectòria, a més de cartells portades de discos, projeccions audiovisuals, etc. i un Cicle d’homenatge a la Filmoteca, amb un seguit de sessions que, a més de documentals i entrevistes sobre el cantautor i les diverses personalitats vinculades a la seva extensa obra, també es projectaran la pel·lícula Los felices sesenta (Jaime Camino, 1963), amb banda sonora de Raimon, i el curtmetratge Raimon’65 (Carles Duran).

Per aquest concert el cantautor ha preparat un extens i extraordinari repertori que inclou cançons que van des d’”Al Vent”, “Jo vinc d’un silenci”, “Veles e Vents”, o “Com un puny” fins a les cançons escrites més recentment. El concert és la culminació d’una gira que l’ha portat per cinc universitats europees: París, Luxemburg, Berlín, Londres i Roma.

A les Biblioteques de la ciutat podeu trobar els següents enregistraments del Raimon:

–    Integral (1993)
–    Cançons de mai (1997)
–    Veles e vents (1997)
–    Les Cançons d’amor (1999)
–    Poesia cantada (2003)
–    Rellotge d’emocions (2011)

Y els següents llibres relacionats amb la seva obra:

–    Raimon (1988)
–    Les paraules del meu cant (1993)
–    Raimon: la construcció d’un cant (2005)
–    Al vent: crònica d’una nova cançò (2009)

També hem fet una selecció de temes seus a l’Spotify de les Biblioteques de VNG:

Recentment Ramon Pelegero, ‘Raimon’, ha rebut la Medalla d’Or de la Ciutat, un guardó que vol reconèixer la trajectòria del cantant, que s’ha destacat per la promoció i la defensa de la cultura i la llengua catalanes.

Us deixem amb aquest reportatge preparat pel Liceu per presentar el concert d’aquest divendres:

No hi ha comentaris

L’accés a la informació a les Biblioteques – El Treball de recerca

Continuant amb aquesta sèrie d’entrades que tenen per objectiu difondre entre els usuaris els diferents recursos de que disposen les Biblioteques Municipals de VNG per tal de garantir l’accés dels ciutadans a la informació, avui és el torn de la sessió  que porta per nom Fonts d’informació i referència, i més concretament el que seria la fase introductòria d’aquest punt: el plantejament del Treball de Recerca.

Amb aquesta sessió, adreçada a alumnes de 3r i 4t d’ESO i batxillerat, es pretén donar la formació necessària a l’hora d’afrontar la realització d’un treball de curs i, molt especialment, com accedir a la informació que s’haurà d’utilitzar al llarg de l’elaboració del mateix.

Seguint el model de les tres fases de la competència informacional (plantejat per Anna Blasco i Glòria Durban en el seu treball La competencia informacional en la enseñanza obligatoria a partir de la articulación de un modelo específico) a la biblioteca es treballarà la 1a fase, Cerca de la informació (i les tres fases que comprèn: Plantejar, Localitzar i Recuperar).

A continuació es pot veure el guió de la sessió que es realitzarà a la Biblioteca i que comprendrà els següents aspectes: fases a l’hora de plantejar el treball, fonts d’informació a utilitzar (primàries & secundàries), tot acompanyat d’un cas pràctic a resoldre a la pròpia Biblioteca:

Aquest recurs està relacionat amb el pla de formació que la Biblioteca desenvolupa conjuntament amb les escoles d’ESO i Batxillerat de la ciutat i que s’inclou dins el PAE (Programa d’Animació Educativa). Es tracta d’una eina per facilitar als centres una tria d’activitats de suport a la seva tasca pedagògica i alhora apropar a l’alumnat el seu entorn més immediat: recursos, espais, serveis de la ciutat, etc.

Esperem que us sigui d’interès i confiem que la millorareu amb els vostres comentaris!

No hi ha comentaris

S’estrena Fin, la pel·lícula que adapta el llibre de David Monteagudo

Aquest divendres arriba a les nostres pantalles l’esperada adaptació de la novel·la de l’escriptor gallec David Monteagudo, ‘Fin‘.

Dirigida per Jorge Torregrossa, està protagonitzada, entre d’altres, per les actrius Maribel Verdú i Clara Lago, i suposa el debut a la pantalla gran del model català Andrés Velencoso.

Aquest és el primer llargmetratge de Torregrossa, que ja té una llarga carrera dins el món audiovisual com a realitzador de televisió i de curtmetratges.

El guió ha anat a càrrec del veterà Jorge Guerricaechevarría, col·laborador habitual d’Àlex de la Iglesia o Almodóvar i Sergio G. Sánchez, guionista de les pel·lícules de Juan Antonio Bayona ‘El orfanato’ i ‘Lo imposible’.

El punt de partida de la història és la reunió d’una vella colla d’amics que fa anys que no es veuen i que ja no tenen res en comú, excepte un tèrbol episodi del passat, en un refugi de muntanya per passar un cap de setmana. Han estat convocats per un dels seus antics companys, al que anomenen El Profeta, i que és l’únic que finalment no va a la trobada.

La reunió segueix fidelment el guió habitual d’aquests casos, però, en plena celebració, un esdeveniment extern alterarà per complet els seus plans.

Sotmesos a una creixent pressió, cada individu interpretarà els estranys esdeveniments segons les seves particulars obsessions; i entre confessions i picabaralles llargament incubades s’anirà refent un esquema sòrdid i intricat de les relacions que els havien unit en el passat.

Tot això sota l’ombra d’una amenaça cada vegada més propera i palpable.

David Montegudo va néixer a Viveiros, Lugo, l’any 1962 però la seva família es traslladà a Vilafranca del Penedès quan tenia 5 anys.

Monteagudo va descobrir la seva vocació literària als quaranta anys i Fin va ser la primera novel·la que va publicar. Fins aleshores, treballava en una fàbrica de cartró. Durant cinc anys va ser casteller i encara conserva moltes amistats entre les diverses colles de la zona, inclosos els Bordegassos de Vilanova.

Des d’aleshores ha publicat dues novel·les més i un recull de contes. Aquest últim, El edificio, ha estat publicat aquest any per la seva editorial Acantilado. Les seves novel·les han estat traduïdes a sis llengües.

Us deixem amb una entrevista amb l’autor de la novel·la realitzada durant l’estrena del film a Madrid.

Más vídeos en Antena3

No hi ha comentaris

Nous serveis Internet I+

La setmana passada va finalitzar el desplegament del servei Internet i + a les 210 biblioteques i 9 bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. La prova pilot es va posar en marxa l’any 2007 a l’aleshores Biblioteca del Mil·lenari de Sant Cugat del Vallès (actualment, Biblioteca Gabriel Ferrater).

Després d’un període de funcionament -amb la implementació d’algunes millores bàsiques i resolució d’incidències-, el nou servei es va instal·lar a la Biblioteca del Casino de Manresa i a la Biblioteca Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat.

El 2008 es va iniciar el desplegament amb la inauguració de la nova Biblioteca Horta-Can Mariner de Barcelona. A finals d’aquell mateix any es va adjudicar el concurs per al desplegament del servei Internet i + i el gener de 2009 es va desplegar a 18 biblioteques ja existents.

Des d’aleshores, i de forma ininterrompuda, el servei Internet i + ha estat present a totes les biblioteques noves i s’ha anat estenent a la resta de biblioteques de la Xarxa en funcionament. Actualment s’ha finalitzat el desplegament amb el servei instal·lat a 1.780 PC públics i més d’1,2 milions d’usuaris d’Internet i + de gener a agost d’aquest any.

Amb aquest servei, les biblioteques municipals permeten accedir a Internet i a eines d’ofimàtica des dels ordinadors que trobaràs a les sales. Es pot enregistrar i imprimir els treballs o les consultes que es realitzen. S’ofereixen fins a vint sessions al mes que poden ser de trenta i seixanta minuts, aquestes últimes reservables.

Cal tenir en compte que no es poden reservar dues sessions consecutives al mateix ordinador i que les reserves sempre son a les hores en punt.

• Per reservar un ordinador
• Com fer la reserva

Amb la voluntat constant de millorar, recentment s’han afegit als ordinadors de consulta de catàleg (OPCAS) noves funcionalitats permetre a més usuaris accedir a determinats serveis:

• La pantalla d’inici passa a ser la de la Biblioteca virtual. Només es podrà navegar per el web de la Diputació de Barcelona.
• Des de la pestanya “Inicia” surten totes les opcions que hi ha: reserva d’ordinadors, recàrrega d’impressions, etc.
• Es poden guardar arxius (pdf, words, excel…) en qualsevol llapis de memòria que estigui connectat a la torre de l’ordinador.
• Es poden llegir i imprimir documents que estiguin dintre del llapis de memòria però no es poden modificar, no hi ha tractament de textos.

Si teniu qualsevol dubte o voleu més informació us podeu adreçar a qualsevol de les Biblioteques de Vilanova.

No hi ha comentaris

Segona trobada del Club de Lectura Infantil 2012-2013

El passat dissabte 17 de novembre va tenir lloc la segona trobada edició del Club de Lectura Infantil de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

Durant la trobada, van comentar el llibre que van llegir, El crim de la tangent de l’Emili Teixidor, que no els ha agradat gaire i se’ls ha fet una mica pesat cap al final. Tot i això reconeixen que l’autor ha sabut mantenir molt bé l’intriga fins el final.

El llibre parlava de la corrupció pública i molt pocs han entès realment el tema de fons, només s’han concentrat en la història.

Si que han sabut trobar altres valors dins el llibre com l’amistat o el companyerisme.

Aquest mes llegirem el llibre El meu germà el geni de Rodrigo Muñoz Avia, Premi Edebé de Literatura Juvenil l’any 2010 i el Premi Atrapallibres 2011.

La passió de la Lola és el futbol, però els seus pares insisteixen que assisteixi a classes de violí, perquè segueixi els passos del seu germà, un virtuós del piano.

La novel·la tracta d’aquesta nena, de 10 anys, que reivindica la seva personalitat, els seus gustos i desitjos enfront de la seva família.

Filla de músics i germana d’un nen que és un geni tocant el piano, tots esperen d’ella que es dediqui a la música, però en realitat el seu somni és jugar al futbol.

A la novel·la es narra el xoc d’aquests dos mons: la família, les convencions socials, i els somnis i anhels de la nena. Ella es reivindica com a individu, no vol ser “la germana de”.

Rodrigo Muñoz Avia va néixer a Madrid en 1967, i es va llicenciar en Filosofia a la Universitat Complutense de Madrid.

Escriptor, guionista de cinema i televisió, i crític d’art, és fill dels pintors Lucio Muñoz i Amalia Avia, l’obra dels quals difon i interpreta en diversos estudis.

Col·labora en diversos mitjans, com l’ABC Cultural, com a articulista.

La seva primera novel·la per a adults, Psiquiatres, psicòlegs i altres malalts, va aparèixer l’any 2005 publicada per l’editorial Alfaguara, però ja havia publicat diverses obres de caràcter infantil i juvenil (El que no sabem, El porter d’hoquei, Julia i Gus visiten el top manta i Els perfectes).

Ha obtingut diversos premis com a escriptor en aquest gènere, entre ells el Premi Jaén 1996 de Literatura Infantil i Juvenil o el Premi Edebé de Literatura Infantil 2007.

La seva labor com a guionista s’uneix a la del seu germà Nicolás Muñoz, amb qui ha escrit Rewind (1998) i Animals de companyia (2008).

També ha publicat un llibre basat en el seu bloc personal, El gat de guàrdia (2008).

Trobareu més informació a aquesta entrevista amb l’autor.

El Club de Lectura Infantil ens tornarem a trobar el dissabte 22 de desembre a les 17:30h. Us esperem!

No hi ha comentaris

Dia dels Drets de l’Infant

Ja han passat més de dues dècades des que, el 20 de novembre de 1989, els drets dels nens fossin ratificats per 192 països del món.
Fa més de 50 anys (1959) es va signar la Declaració Universal dels Drets del l’Infant.

En aquest moment la infància va deixar de ser considerada objecte de protecció per passar a ser subjecte de ple dret.

Vilanova i la Geltrú ha estat la seu, dissabte 17 de novembre, de la trobada que han realitzat els esplais catalans associats a la federació
d’Esplais Catalans.

Enguany han arribat  a Vilanova i la Geltrú, uns 150 nens i nenes d’esplais de fora de la ciutat, que juntament amb els infants dels esplais vilanovins han celebrat el , sent els protagonistes d’una manifestació pel centre de la ciutat per donar a conèixer i reivindicar els drets dels infants que ha finalitzat a la plaça de la Vila.

A banda d’aquesta celebració, aquests dies de novembre a les ludoteques, espai de lleure i conciliació, espais d’acció i espais joves s’estan  fent activitats i jocs relacionats amb els drets dels infants.

Els infants tenen drets per la mateixa raó que els adults: per poder viure i créixer com a persones, i per a infant entenem tot ésser humà des del seu naixement fins als divuit anys.

Els drets dels Infants més elementals són el dret a la no discriminació, dret a l’interès prioritari de l’infant , dret a la vida i dret al punt de vista de l’infant.

A més, els drets civils i polítics es basen en el dret a un nom, a una nacionalitat i a una identitat, a la llibertat d’expressió, a tenir accés a la informació, a la llibertat d’opinió, de consciencia i de religió, a la intimitat i a ser protegit de tortures i d’un tracte degradant.

Finalment, en quant als drets socials, econòmics i culturals, els infants tenen drets a respectar els drets i deures dels pares, dret a l’atenció quotidiana apropiada, dret  a la salut i al benestar, i dret a l’educació, a l’esbarjo i a la participació d’activitats culturals.

Però la celebració no pot ser total, perquè la Declaració Universal dels Drets de l’Infant, tot i ser el que major nombre d’adhesions ha rebut en la història de la Humanitat (el van ratificar tots els països excepte Somàlia i els Estats Units), és incomplert sistemàticament a tot el món.

Són massa els governs i els adults que obliden les obligacions que van adquirir respecte a la infància.

I el suport que els nens reben és, en molts llocs, paper mullat.

No hi ha comentaris

Patti Smith, la poetessa del punk rock, visita Barcelona

El proper dilluns 19 de novembre, la cantant, poetessa i artista visual nord-americana Patti Smith inaugurarà la catorzena edició del Festival del Mil·leni. La seva visita al nostre país coincideix amb la publicació de la seva col·lecció de poemes El mar de coral (Lumen).

Patti Smith va néixer a la ciutat de Chicago l’any 1946. Filla d’una cambrera i un obrer, va passar la seva infància a Nova Jersey. Els seus pares eren testimonis de Jehovà i va rebre una forta educació religiosa. Poc després de graduar-se a l’Institut, l’any 1967, es va traslladar a Nova York. Allà va conèixer al fotògraf Robert Mapplethorpe amb qui va iniciar una relació romàntica marcada per la pobresa i els dubtes d’en Robert sobre la seva pròpia sexualitat. Les fotografies de Mapplethorpe van il·lustrar tots els àlbums de Patti Smith i van continuar sent amics fins la mort de l’artista l’any 1989.

Durant aquells primers anys a la ciutat, Smith es dedicà a escriure poesia i fer performances artísitiques al mateix temps que començava a col·laborar com a lletrista o cantant amb diversos grups fins que va formar la seva pròpia banda, The Patti Smith Group. L’any 1975 van enregistrar el seu primer àlbum l’any, Horses. Aquest àlbum va reescriure les regles relatives a els estrelles de pop femení i va proporcionar un full de ruta per a una gran varietat de cantants posteriors com ara Chrissie Hynde, Courtney Love o Liz Phair.

  • Versió en directe del seu hit “Gloria”, composat per Van Morrison, en el que la cantant ofereix una de les millors línees d’obertura de la historia del rock (Jesus died for somebody’s sins, but not mine…)

Smith, es va convertir en un referent de l’escena punk al mateix temps que apropava als seus seguidors les narracions dels poetes beat de Sant Francisco o dels romàntics francesos, creant un so veritablement únic que influiria en grups com Talking Heads o R.E.M.

Durant els anys ’70 van publicar tres àlbums més, amb cançons que han passat a la història del rock com “Because the night”, co-escrita junta amb Bruce Springsteen.

Durant els anys ’80 va baixar la seva activitat, es va casar amb en Fred ‘Sonic’ Smith, guitarrista del grup MC5, van tenir dos fills i es van traslladar a viure als afores de Detroit. Fred, va morir l’any 1994 d’un atac de cor. La mort de la seva parella va coincidir amb la mort del seu germà Todd i el teclista del seu primer grup, Richard Sohl. Totes aquestes pèrdues la van fer repensar la seva vida i va decidir tornar a viure a Nova York amb els seus fills.

A finals dels ’90 va reprendre la seva activitat musical, enregistrant nous àlbums, on cal destacar el colpidor Trampin’ (2004), dedicat a la memòria de la seva mare. Ha publicat diversos llibres de poemes i la primera part de la seva autobiografia Éramos unos niños (Lumen, 2010), amb la qual va guanyar el prestigiós National Book Award a la millor obra de no ficció. L’any 2007 va ser inclosa al Saló de la Fama del Rock i l’any 2008 es va estrenar un documental sobre la seva vida, Patti Smith: Dream of a Life dirigit per l’Steven Seabring.

Al concert, Smith presentarà el seu darrer àlbum Banga (Columbia/Sony 2012). L’àlbum ha estat produït per la pròpia Patti Smith amb l’ajuda dels seus músics habituals i amb la col·laboració de músics com Tom Verlaine (Television), Jack Petruzzelli i els propis fills de l’artista, Jackson i Jesse Paris. El disc està ple de poesia i els temes inclouen reflexions sobre la crisi mediambiental, el domini de l’art com el major regal de l’home a la divinitat, homenatges, elegies, i cançons d’amor. És un disc de rock però també hi ha cançons de caire més pop com la balada “This is the Girl” (dedicada a Amy Whinehouse) i l’elegant vals “Maria” (dedicada a Maria Schneider).

A continuació teniu una selecció dels millors temes d’aquesta artista tan creativa:

Us deixem amb un actuació en directe al show de David Letterman:

No hi ha comentaris

‘Arròs covat’ de Juanjo Saéz

Arròs covat és una sèrie d’animació creada per l’il·lustrador i dibuixant de còmics Juanjo Saéz. A més del propi Sáez, entre l’equip creador de la sèrie destaquen Oriol Capel, guionista habitual de la sèrie Aída, i el realitzador Kike Maíllo, realitzador de varis videoclips de Manos de Topo i de la pel·lícula Eva (2011).

Tracta sobre la vida de Xavi Masdéu, un dissenyador gràfic de Barcelona. Viu una vida cosmopolita i té una novia guapa, la Sònia, però de cop i volta comença a pensa que està perdent oportunitat i que se li està “covant l’arròs”. Quan la Sònia trenca amb ell, en Xavo s’ha replantejar tot el seu món professional i sentimental, i assumir la seva maduresa.

Altres personatges a la sèrie, com els seus companys d’estudi Lluís i Ricard, o la seva tieta Paquita, amb qui sol menjar arròs cada dijous. Cada capítol és titula com un tipus d’arròs, que guarda relació amb la temàtica de la trama de l’episodi.

La música juga un paper important a la sèrie, amb referències a la escena cultural independent de Barcelona.

La música original està composada pel col·lectiu Maik Maier, inclòs el tema d’obertura interpretat per Miguel Àngel Blanca, cantant del grup Manos de Topo.

A més, s’inclouen a la banda sonora grups del segell BCore i es parodien artistes com el disc jockey Marc Piñol (DJ de mierda) o el cantant Joe Crepúsculo.

Podeu escoltar les cançons de la sèrie a aquesta playlist de l’Spotify:

El passat dissabte 10 de novembre, es va estrenar la tercera temporada al canal 33 però també podeu seguir la sèrie al seu canal de Youtube o mitjançant els podcasts penjats a l’Itunes.

En aquesta temporada les coses és compliquen més que mai per en Xavi.

La Laura, la seva novia, està embarassada. Però el Xavi segueix sense créixer. Segueix sense ser capaç d’enfrontar-se a les coses que el fan ser una mica més adult cada dia.

I ser pare és la prova més important que pot tenir un dissenyador gràfic de 36 anys per demostrar que ja està capacitat per fer-se adult.

Podrà el Xavi desfer-se de les coses que mai podrà tornar a fer si es converteix en pare d’una criatura?

Els desitjos de la Laura, el part, l’educació dels nens, els pediatres, la responsabilitat, la culpa, el DJ de mierda, el Lluís, el Ricard, inclús la Tieta Paquita acompanyaran al Xavi en aquesta nova etapa de l’etern conflicte de fer-se gran.

Arròs covat també va fer el salt al còmic. Podeu consultar tots els documents que hi ha d’aquest autor al catàleg de les Biblioteques de Vilanova: Juanjo Saéz.

Us deixem amb el primer capítol de la sèrie.

1 comentari

Pàgina Següent »