Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Museu Víctor Balaguer acollirà l'exposició de Francesc Domingo 'El plasticisme espiritual'

14/04/2009
   L'exposició es podrà visitar fins el 28 de juny   L'exposició es podrà visitar fins el 28 de juny

L'exposició, que s'inaugurarà el dimecres 22 d'abril, pretén recuperar un dels pintors més importants i alhora oblidats de la pintura catalana de les avantguardes

El Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú acollirà, a partir de la setmana vinent, l'exposició El Plasticisme Espiritual del pintor Francesc Domingo.

Amb aquesta mostra es pretén recuperar un pintor gairebé oblidat i conferir-li el paper que li pertoca fins l'àmbit de la pintura catalana de les avantguardes, del primer terç del segle XX. A partir d'un seguit de pintures i dibuixos el visitant podrà resseguir la trajectòria artística d'aquest pintor de formació noucentista i cezziniana, que va treballar també sota la influència cubista i va realitzar incursions en el surrealisme.

Francesc Domingo va passar molts anys fora de Catalunya. Va viure durant una llarga temporada a França i després va exiliar-se a Sao Paulo, on hi va morir. Aquest allunyament va provocar un desconeixement per part de col·leccionistes, crítics i públic en general, que no correspon al nivell altíssim de la seva producció.

L'exposició El Plasticisme Espiritual, comissariada per la historiadora de l'art Natàlia Barenys, ha estat produïda de manera conjunta pels museus Víctor Balaguer, Museu d'Art de Sabadell, Museu de Valls, Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès - coordinador del projecte - i Museu Thermalia de Caldes de Montbui. Les obres provenen dels fons d'aquestes pinacoteques, així com de col·leccions privades.

Tot i que les inauguracions de les exposicions del Museu Víctor Balaguer es fan en dijous, en aquesta ocasió i de manera excepcional, la inauguració de la mostra es farà en dimecres. Serà doncs, el dia 22 d'abril a les 19.30 hores.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00