Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Notícies > Detall de la notícia

El Museu Romàntic Can Papiol reobre tots els seus espais aquest diumenge

28/09/2011
    Neus Lloveras i Marijó Riba, aquest matí       Neus Lloveras i Marijó Riba, aquest matí

A partir de les 12 del migdia es podrà visitar gratuïtament el Museu, que obrirà al públic els caps de setmana

Aquest diumenge 2 d'octubre, a partir de les dotze del migdia, el Museu Romàntic Can Papiol reobrirà novament al públic tots els seus espais i estances. L'acte que comptarà, entre d'altres, amb l'assistència de l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras, i del president de la Diputació de Barcelona, Esteve Figueres, és la culminació de cinc anys d'obres i treballs que han suposat realitzar una reforma estructural de la casa i de restauració de les seves col·leccions d'objectes, amb un cost total de 2.100.000 euros.

Des del mes de maig ja es podia visitar la planta noble de l'edifici, però és a dia d'avui que quedarà obert el recorregut íntegre del museu, i que inclou: la planta noble, les zones de servei i pagesia, i el jardí.

Aquest matí l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i la regidora de Cultura, Marijó Riba, han mostrat la seva satisfacció davant la reobertura del Museu, i han volgut agrair i deixar constància de la bona feina realitzada tant per part dels tècnics municipals, com també per part dels membres de l'anterior govern municipal, i l'anterior govern de la Diputació de Barcelona.

És en aquest sentit que l'alcaldessa ha manifestat la voluntat del seu equip de donar continuïtat a projectes ja iniciats "Amb aquesta reobertura s'acompleix un dels objectius del govern, que és donar continuïtat, impulsar i acabar obres i projectes que ja estaven en marxa".

El Museu Romàntic Can Papiol va tancar l'any 2006, i l'any 2007 va començar les obres estructurals de l'edifici que han estat complexes i en la majoria manuals. Unes feines que tal i com ha explicat la regidora de Cultura "han respectat al màxim el caràcter de la casa i de l'època". També han estat importants els treballs de restauració de tot el mobiliari i de les col·leccions d'objectes que hi ha exposats.

Marijó Riba ha recordat la importància de la obertura alhora de poder completar el conjunt patrimonial del segle XIX que té Vilanova i la Geltrú. "La reobertura ens ha d'ajudar a ser referent de la cultura catalana del dinou. La casa Papiol és el millor exemple, ja que en el seu conjunt representa una eina pedagògica i cultural amb vocació de servei. I això ens ho hem de començar a creure". La regidora també ha dit que a partir d'ara resultarà clau cercar complicitats privades que ajudin a fer de la ciutat un referent.

Un treball sobre el qual es vol incidir i que, tal i com ha explicat l'alcaldessa, cal començar-se a creure."Vilanova ha de creure's tot allò que té i que la distingeix de la resta de ciutats, com és el valor patrimonial de que disposa. Creure i valorar allò que ens fa diferents i que pot representar un pol d'atracció econòmic i cultural serà el nostre objectiu"

A partir de diumenge el Museu Romàntic Can Papiol obrirà al públic de divendres a dissabte de 10 a 13 hores i de 16 a 18 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores. Les visites són amb guia i comencen a les hores en punt. A banda, també es faran visites concertades a grups, durant la setmana. El preu de l'entrada és de 3 euros pels adults i d'1,5 euros pels infants, estudiants i jubilats.

Coincidint amb la seva reobertura, el Museu disposarà d'una pàgina web vinculada a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú on es podrà consultar tota la informació referent al Museu i a les seves col·leccions www.vilanova.cat/museupapiol.

D'altra banda, Can Papiol estrena també la seva presència a les xarxes socials amb un compte a Facebook a través del qual els usuaris podran conèixer les activitats i notícies del Museu.

Consulta el dossier de premsa amb tota la informació 

Descarrega't la foto de portada

Més fotos de Can Papiol AQUÍ

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00