Vilanova tema a tema

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Notícies > Detall de la notícia

L'espai de les biblioteques municipals

Tercera Setmana del món laboral a les biblioteques municipals de Vilanova

02/03/2015
Les biblioteques diposen també d'un ampli fons documental relacionat amb la recerca de feina           Les biblioteques diposen també d'un ampli fons documental relacionat amb la recerca de feina

Les biblioteques dediquen una setmana a promoure i difondre recursos relacionats amb la cerca de feina, l'emprenedoria i el networking, organitzant tallers, la presentació d'un llibre i una hora del conte

Per tercer any consecutiu les biblioteques de la ciutat celebren, del 9 al 14 de març, la Setmana del Món Laboral. I ho fan organitzant un seguit d'activitats adreçades als ciutadans que estan en procés de cercar feina, que tenen esperit emprenedor o que volen millorar la seva formació continuada i, enguany, la seva xarxa de contactes (coneguda com a networking).

Per això la biblioteca Armand Cardona ha organitzat per aquest dijous 5 de març un taller sobre Com elaborar el currículum vitae, i per dimarts 10 de març un altre sobre Els recursos en la recerca de feina. Ambdues activitats es realitzaran a les 16 h, són gratuïtes i requereixen inscripció prèvia a la mateixa biblioteca.

Dijous 12 de març és el torn de la sessió pràctica Networking: treballa la teva xarxa de contactes, a càrrec de Toni Contreras, tècnic en emprenedoria de l'IMET. L'objectiu del taller és conèixer la importància de treballar les relacions personals per establir una xarxa de contactes que ens permeti assolir els nostres objectius, siguin laborals o professionals, mitjançant el networking presencial i l'online. Finalment, es farà un exercici pràctic al voltant de l'activitat.
D'aquest taller se n'ofereixen dues sessions: una a la biblioteca Joan Oliva de 10.30 h a 12.30 h, i una altra a l'Armand Cardona de 17.30 h a 19.30 h. L'activitat és gratuïta i necessita inscripció prèvia.

Divendres 13 de març a les 19 h a la biblioteca Armand Cardona es farà la presentació del llibre Sólo puede quedar uno: diario de un proceso de selección, a càrrec de la seva autora, Sílvia Forés, experta en la Direcció de Persones i en selecció de personal i directora de Recursos Humans de Baker & McKenzie, i d'Isabel Gràcia, Cap de Servei de Treball de l'IMET. Els assistents podran accedir als secrets millor guardats d'un seleccionador perquè la feina sigui seva.

Per últim, dissabte 14 de març a les 12 h a la mateixa biblioteca Cardona es farà l'hora del conte Per un tros de cel, a càrrec dels seus autors Danilo Guaitoli i Pere Puig. "Un dia, un home decideix comprar un tros de cel per assegurar aire pur per a la seva família..."

La biblioteca pública té per objectiu adaptar-se al context en el que actua i respondre a les necessitats dels ciutadans, i és per aquest motiu que les Biblioteques de VNG prenen aquesta iniciativa i apropen als seus usuaris els recursos de què disposen: un fons documental complet i actualitzat, eines 2.0 per tal de dinamitzar-ho i facilitar l'accés a la informació, connexió a Internet i xarxa WiFi, aules amb equipament informàtic perquè els usuaris puguin desenvolupar els seus projectes o treballs i formar-se,... tot en una conjuntura que fa especialment necessàries iniciatives d'aquest tipus.

Les Biblioteques de VNG, a més, editen una guia de lectura que inclou les diferents novetats que s'han incorporat al fons sobre #monlaboral en els darrers anys, la Guia del món laboral, acompanyant-la a les biblioteques amb una exposició del fons relacionat.

A la biblioteca Joan Oliva, duran el mes d'abril, s'organitzen l'exposició Dones d'empresa i la taula rodona Dones emprenedores, Dones amb empresa? que també estan incloses dins d'aquesta programació.

En l'organització d'aquesta setmana les biblioteques compten amb la col·laboració de l'IMET (Institut Municipal d'Educació i Treball) i de l'ADEG (Associació d'Empresaris del Garraf) i la seva secció Dones d'empresa.

Més informació:

Programa d'activitats Setmana del Món laboral

Guia de lectura Món laboral – 2015

Món laboral al BiblioBlog–Una Mar de lletres

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00