Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Tornen les Serenates a la Geltrú

29/05/2012
Castell de la Geltrú Castell de la Geltrú

L'escenari tornarà a ser el pati del castell i els concerts es faran els divendres de juny a les deu del vespre

Després d'un any de parèntesi, torna el cicle de música clàssica Serenates a la Geltrú, al pati del castell els quatre primers divendres de juny a les 10 del vespre. Un cicle que, des dels seus inicis, s'ha pensat per complementar la programació estable de música de la ciutat, en un ambient més d'estiu, a l'aire lliure i de petit format.

Enguany però, seguint la línia de convenis de col·laboració amb entitats privades de la ciutat, que treballen per una oferta cultural professional i de qualitat, com són el Faraday i el Nowa Reggae entre d'altres, l'Ajuntament ha reprès aquest projecte de la mà de Joventuts Musicals de Vilanova i la Geltrú. Així doncs, la qualitat artística i joves intèrprets són la clau en que s'han programat les Serenates d'enguay (vegeu el programa més avall).

Les entrades es poden adquirir una hora abans de cada concert al Castell de la Geltrú a un preu de 6 euros cada concert. Les localitats no són numerades i l'aforament és limitat.

SERENATES A LA GELTRÚ 2012 

- Divendres 1 de juny
Quartet Gerhard
Lluís Castan, violí
Judit Bardolet, violí
Miquel Jordà, viola
Jesús Miralles, violoncel

El Quartet Gerhard neix l'any 2010. Actualment, els seus membres estan realitzant un màster de música de cambra a la Hochshule für Musik Basel amb Rainer Schmidt. Ha obtingut el primer premi INJUVE de música clàssica 2010, el primer premi en el XIIè Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs, el primer premi en el XXII Concurs Internacional Paper de Música de Capellades i el 2n premi a la 76a convocatòria del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya. Han rebut classes del Quartet Casals, de Heime Müller, del Quatuor Ysaÿe i de Gerhard Schulz. Des d'abril del 2011 participen en el programa ProQuartet (França).
També han estat seleccionats pel programa Clásicos en Ruta de l'AIE, i han fet concerts arreu de l'estat espanyol. Han rebut, a més el premi, The most convincing newcomer ensemble 2011, de Joventuts Musicals d'Alemanya dins de l'International Music Campus de Weikersheim. Han actuat al Festival de Segòvia, al Círculo de Bellas Artes de Madrid i al prestigiós festival MozartFest de Würzburg (Alemanya) dins del cicle Rising Stars. Recentment han actuat a l'Auditori de Barcelona al cicle Cambra i Recitals i les seves interpretacions han estat retransmeses per la SWR i per RNE. 

- Divendres 8 de juny
Jonathan Hurtado: piano solo
Jonathan Hurtado, piano

Jonathan Hurtado és un jove pianista basc amb estudis clàssics i llicenciat en piano jazz a Musikene, l'escola superior de música del País Basc. Ha tingut l'oportunitat de participar en prestigiosos festivals de jazz, com els de Saragossa (2005), Ezcaray (2006), Cannes (2006), Getxo (2008 i 2009) o Valladolid (2010), i el proper 20 de juliol presentarà el seu actual projecte al
festival de jazz de Donostia.
En aquest concert, Jonathan Hurtado ens ofereix la possibilitat de gaudir d'un repertori constituït bàsicament per composicions originals. És la música que conforma Jonathan Hurtado – piano solo, el seu primer disc com a líder, que va sortir a la llum el desembre del 2011 amb el segell discogràfic Nada Producciones.
Us convidem a submergir-vos amb ell en aquest directe apassionant, amb la improvisació com a vehicle per explorar els horitzons sonors que formen part de la personal visió d'aquest artista, en la seva inquietud per expressar-se musicalment de manera lliure, sincera i honesta. 

- Divendres 15 de juny
Esther Piñol amb Trio Dewartt i Ferran Carceller
Esther Piñol, arpa
Paula Martínez, flauta travessera
Pere Nolasc Plana, viola
Ferran Carceller, marimba

El jove Trio Dewartt sorgeix de la intenció de crear un grup estable que explori i interpreti repertori per a arpa, flauta i viola, tant en obres de nova creació com escrites, a través d'un treball conjunt amb compositors o directament des d'arxius o biblioteques. Ha actuat en diversos escenaris del territori català.

Esther Piñol està finalitzant els seus estudis d'arpa a l'ESMUC i col•laborant amb diverses orquestres, com ara l'OBC, l'Orquestra Camera Musicae, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, la companyia d'Òpera Mosset a França i com a academista a la Mahler Chamber Orchestra a Alemanya. És membre de la JONC, de la JONDE i de l'OJIPC. Ha estat becada per la Fundació Anna Riera i per l'Acadèmia d'estudis orquestrals Fundación Pública Andaluza Barenboim-Said de Sevilla. Ha compaginat aquesta activitat orquestral amb concerts de cambra i com a solista arreu de Catalunya.

Paula Martínez està graduada per l'ESMUC. A l'àmbit orquestral ha tocat a l'orquestra de l'ESMUC, a la JONC i també forma part de la JONDE. Recentment ha estat seleccionada com a academista de la Mahler Chamber Orchestra (MCO). També ha estat guardonada a concursos com L'Arjau, el Sant Anastasi i el Concours Internationaux l'UFAM de París. Des de l'any 2003 forma part del Duet Alea amb el pianista José Manuel Gesto, realitzant concerts a l'àmbit nacional.
Pere Nolasc Plana, violista clàssic i improvisador. Estudia a l'ESMUC, complementant la seva formació en altres vessants sempre que li resulta possible. Ha participat en diversos encontres, tant orquestrals com d'improvisació, a Espanya, Itàlia, Alemanya i Holanda. Actualment forma part de diversos ensembles, com ara el duet amb el compositor Conrad Setó. Tot i que la seva carrera es troba centrada en el repertori cambrístic dels segles XVII al XX, també cerca ponts entre el seu instrument i altres llenguatges populars.

Ferran Carceller fa els seus estudis superiors de percussió a l'ESMUC. Ha estat membre de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló, la JONDE, la JONC i l'orquestra de l'ESMUC. Ha col•laborat amb l'OBC, l'Orquestra de l'Acadèmia del Liceu, l'Orquestra Simfònica del Vallés i l'Orquesta Sinfónica de Galicia. Des del setembre del 2010 col•labora habitualment amb la Banda Municipal de
Barcelona. En l'àmbit de la música contemporània, col•labora amb Barcelona 216, NEXensemble i KIMBALA i és membre del quartet OCTO. 


- Divendres 22 de juny
La bella Magelone
Josep-Ramon Olivé, baríton
Júlia Sesé, soprano
Jordi Armengol, piano
Lluís Vilamajó, narrador

Josep-Ramon Olivé va cursar els estudis superiors de direcció coral a l'ESMUC i actualment hi estudia cant clàssic. Ha interpretat oratoris, òperes i lieder sota la batuta de Jordi Savall, Lluís Vilamajó, Sigiswald Kujken, Gorka Sierra, Jordi Mora, Michael Thomas, Xavier Puig i Salvador Mas entre d'altres. Ha participat en importants festivals europeus com la Settimane Baroche di Breschia, el Festival Anima Mundi de Pisa, AMUZ Festival van Vlaanderen-Antwerpen o Le Folle Journée de Nantes i compta amb diverses col•laboracions amb orquestres. L'any 2008 va ser guanyador del I Concurs per a Joves cantants organitzat per l'ACPC i l'any següent del VII Certàmen de Cant líric de
Premià de Mar. Rep el premi a la jove promesa al 19è Concurs Mirabent i Magrans el juny del 2011 i el novembre del mateix any obté el 2n premi del Concurs Permanent de Joves Intèrprets de Joventuts Musicals d'Espanya. Ha enregistrat per als segells Columna Música i Musièpoca.

Júlia Sesé és llicenciada en direcció coral i cant clàssic per l'ESMUC. Dels seus concerts més recents com a solista cal destacar el Gloria i Magnificat de Vivaldi amb l'Orquestra Barroca Catalana el juny 2011, el monogràfic del compositor Baltasar Bibiloni realitzat dins el cicle coral de l'Auditori de Barcelona el febrer del 2011, la producció amb l'orquestra Girona XXI del Magnificat de John Rutter durant el nadal 2010 i els concerts a l'Auditori Can Roig i Torres amb l'orquestra Murtra Ensemble de El retablo de Maese Pedro de Falla al maig 2010. Del 2004 al 2006 va formar part de la companyia Dagoll Dagom en l'espectacle Mar i cel.

Jordi Armengol obté el diploma de Recital de la Guidhall School of Music and Drama de Londres (1994) i el 1996 finalitza els seus estudis al Conservatori Professional de Música de Tarragona obtenint el premi d'honor. Ha enregistrat per a Catalunya Música i Ràdio 4 i ha gravat un CD de l'obra coral i pianística del compositor Cristòfor Taltabull. Té una àmplia trajectòria com a pianista acompanyant, i es dedica a la música de cambra amb diverses formacions i als recitals amb cantants. Actualment és el pianista del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00