Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Tornen les Nits Joves a Vilanova i la Geltrú

08/03/2011
Hi haurà Nits Joves, tots els divendres i dissabtes   Hi haurà Nits Joves, tots els divendres i dissabtes

Enguany, a més dels dissabtes, també hi haurà Nits Joves els divendres, i s'afegeix com a nou espai el Centre Cívic Sant Joan

Aquest cap de setmana, tornen les Nits Joves a Vilanova i la Geltrú, una experiència, iniciada el maig de l'any passat i inclosa en el projecte de treball que realitza la Comissió de l'Espai Públic de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

L'objectiu, és cercar alternatives a l'ús intensiu de l'espai públic i en especial de l'oci nocturn dels i les joves, tot intentant fer compatible aquest oci amb el descans del veïnat i contribuir a diversificar les zones d'oci nocturn més habituals.

Després de la bona acollida de l'any passat, les Nits Joves tornen amb novetats. La primera és l'augment dels espais on se celebren les diferents activitats, amb la incorporació del Centre Cívic Sant Joan, a més del Pavelló Municipal d'Esports de la plaça de les Casernes. La segona novetat fa referència als dies. Enguany, doncs, també hi haurà Nits Joves els divendres, a més dels dissabtes.

A partir de les onze, les Nits Joves ofereixen tot un seguit activitats gratuïtes: tallers, tennis taula, videojocs, futbol sala, jocs de taula, bàsquet, dards i karaoke entre moltes d'altres. A més de les propostes permanents, s'organitzaran tornejos i competicions de diferents activitats lúdiques i esportives. 
Nits joves al pavelló d'esports
A l'igual que la temporada passada, a l'entrada dels dos recintes hi haurà un punt d'informació amb material divulgatiu sobre diversos temes d'interès, i on es potenciarà la possibilitat de fer propostes de millora de l'espai i de les activitats amb l'objectiu d'anar-les incorporant.

Totes les novetats així com les activitats que es vagin organitzant es podran consultar a través del Facebook Nits Joves o a través de la pàgina web municipal.

El temps de lleure, el temps d'oci s'ha convertit en un important espai de relació i l'espai públic és l'indret on es materialitza aquest desplegament social de moltes persones. Amb aquest projecte, a més de tot el que ja s'ha comentat, es vol fer un treball de sensibilització a peu de carrer tot incidint en aquells espais que poden ser focus de conflicte a l'hora de conciliar les ofertes d'oci amb el descans. Així doncs, i per tal de fer-ho possible, s'han contractat un equip de persones que fan un treball de seguiment, de sensibilització, de reflexió i d'intercanvi amb diferents col·lectius de la ciutat amb la voluntat de conèixer, saber i programar un oci alternatiu i diferenciat que ajudi a que la convivència sigui un eix conductor de les relacions socials a la ciutat.

Nits Joves és fruit de la col·laboració entre les regidories de Convivència, Esports, Joventut, Participació, Seguretat i Protecció Ciutadana i Comunicació, i compta amb el finançament del Ministerio de Trabajo e Inmigración.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00