La trobada ha servit per reunir les i els participants de l'espai de trobada familiar a les escoles, i del 'Dona, identitat, Diversitat', de la Regidoria de Convivència i Equitat
L'Espai Far ha estat l'escenari enguany de la trobada de final de curs de les famílies, membres dels equips directius i de les AMPAs de les escoles Arjau, Ginesta i Sant Jordi, que formen part del projecte Compartim; amb les dones del projecte Dona, Identitat, Diversitat; i amb l'equip professional municipal que està implicat en aquests dos projectes de la Regidoria de Convivència i Equitat.
Després d'una visita al nou museu de la ciutat, la regidora de Cultura, Convivència i Equitat, Teresa Llorens, ha agraït a totes les participants (famílies, dones i escoles) la seva implicació en els dos projectes, i ha recordat que "la convivència l'anem construint dia a dia entre tots i totes, i amb aquests dos projectes, totes hi contribuïu. Us vull agrair l'actitud oberta, encuriosida i d'interès cap els i les altres. És a partir d'actituds com la vostra que es fa possible el coneixement mutu i es desfan els prejudicis, nodrint la llavor del respecte i de la convivència".
El projecte Compartim va néixer el 2006 sota el nom d'Acollida familiar a les escoles, i des d'aleshores s'ha anat enriquint i transformant, ajustant-se a la realitat canviant. Aquest espai de trobada familiar a les escoles consisteix en la creació d'un espai de trobada setmanal obert a totes les famílies dels diferents centres, on dia a dia es pretén posar l'accent en crear i fer créixer els vincles entre les persones participants, facilitar l'intercanvi de coneixements i experiències i fomentar la interculturalitat i el respecte a la diferència.
Així, s'organitzen activitats periòdicament, obertes a totes les famílies dels tres centres participants, com xerrades (sobre estalvi energètic, la diversitat de creences i religions, o la diversitat sexual i de gènere), tallers (de cuina de diferents llocs del món, o de manualitats), i la col·laboració amb la Marató de TV3 amb diverses activitats.
Per la seva banda, el projecte Dona, Identitat, Diversitat va néixer l'any 2008 amb la intenció de cultivar les relacions entre dones de diferents procedències i edats de la ciutat, per anar creant vincles i oblidant prejudicis, descobrint altres maneres de viure i entendre la vida, tot compartint experiències i intercanviant coneixements. Les trobades es fan de manera setmanal, on es duen a terme activitats de manteniment dels vincles que van multiplicant la xarxa social de cada una de les dones membres. L'objectiu és anar cohesionant la relació i realitzar activitats compartides amb totes les dones de la ciutat. Un acte que en els darrers anys ha esdevingut habitual és engalanar la plaça de la Vila per commemorar el dia de la dona, el 8 de març.
Les persones participants en els dos projectes també participen activament en la Festa de la Diversitat Cultural, que dissabte passat va celebrar la seva 4a edició.