Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Les entitats infantils vilanovines es troben per debatre sobre la infància i l'adolescència de la ciutat

28/03/2013
La sessió va reunir una vintena de representants d'entitats infantils i juvenils   La sessió va reunir una vintena de representants d'entitats infantils i juvenils

La sessió de treball s'emmarca en el Pla Local d'Infància i Adolescència de Vilanova i la Geltrú

Una vintena de professionals i voluntaris d'entitats i serveis que treballen amb els infants i adolescents de la ciutat van ser convidats a una reunió de treball el passat 19 de març per posar en comú les principals necessitats que detecten en aquests col·lectius.

Aquesta sessió de treball s'emmarca en el Pla Local d'Infància i Adolescència de Vilanova i al Geltrú (PLIA), en què l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està treballant amb el suport de la Diputació de Barcelona.
El Pla Local d'Infància i Adolescència (PLIA) vol ser una eina de planificació estratègica que ha de permetre definir, ordenar i impulsar les polítiques i les actuacions a nivell municipal en matèria d'infància i adolescència.

Actualment el Pla es troba en la fase de diagnosi, i per això s'està recollint dades i informació dels infants i adolescents de la ciutat a través de diverses tècniques participatives. A banda d'aquesta sessió de treball amb les entitats, s'han fet diverses entrevistes i una sessió de treball amb personal tècnic municipal, que ha aportat molta informació sobre quins són els serveis i recursos que l'administració municipal ofereix a aquests col·lectius. A més, també s'ha recollit dades demogràfiques sobre la infància i l'adolescència.

Gràcies a la col·laboració dels centres educatius de la ciutat, la Regidoria de Participació està realitzant presencialment enquestes als nois i noies de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d'ESO amb l'objectiu de recollir informació de primera mà. En total es pretén recollir prop d'un miler d'enquestes que aportaran la informació d'aquests joves sobre recursos de la ciutat o activitats de lleure. Tot plegat ajudarà a complimentar i documentar la Diagnosi del Pla Local.

D'aquesta manera, el Pla Local de la Infància i l'Adolescència de Vilanova i la Geltrú va agafant forma. Ben aviat, amb la diagnosi feta, l'Ajuntament disposarà d'una radiografia que aporti informació real sobre els recursos existents, una anàlisi quantitativa i qualitativa de la infància i l'adolescència al nostre municipi, i que permetrà conèixer la visió dels agents implicats sobre les necessitats i la situació d'aquest col·lectiu a la ciutat.
El Pla permetrà redefinir les polítiques municipals destinades a millorar les condicions de vida dels infants i adolescents de la ciutat, reordenar les accions o fer-ne de noves, i prioritzar a curt, mig i llarg termini.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00