Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

VNG tindrà des d'aquest dissabte una plaça dedicada a l'1 d'Octubre

23/05/2018
Plaça 1 d'Octubre  L'espai s'identificarà amb una placa

Estarà situada al parc de Baix-a-Mar

L'espai central del parc de Baix-a-Mar, tocant a la rambla de Joan Baptista Pirelli i el carrer de Pere Jacas, passarà a anomenar-se "Plaça de l'1 d'Octubre" a partir d'aquest dissabte, 26 de maig. A les 18 h es realitzarà un acte públic de descoberta de la placa identificativa, a càrrec d'una persona gran. Es comptarà amb la presència de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i d'altres representants municipals.

La incorporació de l'1 d'octubre al nomenclàtor de Vilanova i la Geltrú es va aprovar al Ple municipal del 20 de novembre de 2017, fruit d'una moció impulsada pel Comitè de Defensa de la República (CDR). La finalitat de la proposta era mantenir a la ciutat el record de la mobilització ciutadana per exercir els drets democràtics que va suposar la celebració del referèndum, així com la gran tasca de voluntariat i la capacitat d'autoorganització col·lectiva.

La comissió de nomenclàtor municipal va valorar que fos aquest espai central dins del parc de Baix-a-Mar, el que rebés la denominació commemorativa d'aquells fets. L'acte de dissabte, promogut pel CDR i l'Ajuntament, comptarà amb la participació de diverses entitats i és obert a tota la ciutadania.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00