Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Neix DCult, una publicació per difondre tota l'activitat cultural de Vilanova i la Geltrú

15/11/2018
L'equip que ha creat DCult L'equip que ha creat DCult

El diari recull en el primer exemplar 230 propostes i una dotzena de col·laboracions

 Avui ha sortit al carrer el primer exemplar del diari DCult, una publicació trimestral dedicada a difondre l'activitat cultural de Vilanova i la Geltrú. La regidoria de Cultura ha creat aquest nou producte per difondre l'activitat de la ciutat i també per promoure la creació en l'àmbit local. Adelaida Moya, regidora de Cultura, ha explicat que DCult “és una eina que volem que depassi l'objectiu purament informatiu i que sigui una eina per tot el mon cultural de la ciutat, sabeu que tenim una ciutat molt dinàmica en aquest sentit, que fan múltiples propostes al llarg de l'any i volem donar-los visibilitat, trobàvem que faltava un punt d'unitat a tota la programació”.

El DCult vol també generar una marca cultural, potenciar l'encreuament de públics i ampliar audiències, creant un consum cultural el més transversal possible. És per aquest motiu que l'agenda d'activitats s'ha organitzat per dies i hores, posant en relleu el dinamisme cultural que gaudeix la ciutat. Miquel Alcaraz, membre de l'equip de redacció, ha explicat el perquè del nom DCult, “és l'abreviació de diari cultural però a més a més respon a altres conceptes que ens agradaria remarcar com ara que hi ha molta gent que va de cul, per tant té un estrès en la seva vida quotidiana i és sabut que la cultura pot ser una via d'escapament”.

La nova publicació, a més d'una agenda, és també un producte cultural, ja que incorpora diversos articles de les principals temàtiques (cinema, museus i patrimoni, festes i tradicions, biblioteques, etc.) escrits per especialistes i la portada estarà realitzada per un artista o dissenyador local diferent a cada número. El disseny l'ha fet Jordi Caba que, a més, en aquest primer exemplar també ha fet la primera pàgina. “Em van demanar que fes la imatge de portada, que això es una cosa que cada numero farà un artista local diferent, una mica també amb la intenció que té el diari de promocionar els artistes locals”.

En aquest primer número, el DCult recull 230 activitats organitzades per diferents agents culturals: regidoria de cultura, biblioteques, museus i una vintena d'entitats. Compta amb una tirada de 15.000 exemplars que es distribuiran gratuïtament per diferents equipaments i entitats culturals de la ciutat i també a altres equipaments com els centres cívics, els mercats, el CAP de baix a mar, equipaments esportius i alguns bars i comerços. En alguns d'aquests punts de distribució, el DCult comptarà amb un expositor propi per tal de donar major impacte i ajudar a la seva difusió.


El nou diari compta amb una tira còmica, a càrrec de Chema Peral, que està protagonitzada per un personatge creat expressament pel diari: La Cultureta, i amb una secció especial per als més petits de la casa, DCanalla, en la que s'inclouen recomanacions de llibres, passatemps, plans per a fer en família, etc. I un calendari a les pàgines centrals on es recullen totes les activitats de l'agenda.

Pel que fa a la periodicitat, està previst que el diari es publiqui quatre vegades a l'any amb una periodicitat trimestral. Aquest primer número inclou les activitats culturals del 16 de novembre al 17 de febrer.

El DCult també comptarà amb una versió digital i tindrà presència pròpia a les xarxes socials: Facebook (DCultVilanova), Twitter (@DCultVilanova) i Instagram (@DCultVilanova). De manera que pugui fer-se ressò d'aquelles activitats culturals que per qüestions de calendari no estiguin presents a la versió paper, així com per ampliar la informació d'alguns dels actes i donar major difusió.

La regidoria ha agraït a totes les entitats, associacions i col·laboradors que des de bon principi han cregut en el projecte i hi han participat. El DCult és obert a totes aquelles associacions, entitats, equipaments o empreses que organitzin activitats culturals a la ciutat i vulguin difondre-les, per participar poden posar-se en contacte a la següent adreça electrònica: dcult@vilanova.cat.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00