Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Es prepara el taller de debat sobre el nou espai públic del Torrent de la Pastera

18/10/2010
Operaris treballant en el cobriment del torrent  Operaris treballant en el cobriment del torrent

Tindrà lloc el matí del 30 d'octubre i és obert a tota la ciutadania

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú es proposa obrir un espai de participació ciutadana per aportar idees al desenvolupament del projecte d'urbanització del Torrent de a Pastera. Aquest acte de participació es fa coincidir amb el final de les obres del cobriment del torrent.

Així, el dissabte 30 d'octubre a l'escola l'Arjau tindrà lloc un taller d'idees per tal d'oferir l'oportunitat, tant al veïnat com a la ciutadania en general, de reflexionar sobre les necessitats del barri de Mar quant a l'ús del nou espai públic. Per això, en aquest taller es convidaran representants de diverses entitats, especialment de les vinculades amb el barri, i també la ciutadania en general.

De fet, tothom qui vulgui prendre-hi part pot inscriure's mitjançant aquesta pàgina web o a través dels centres cívics municipals. La jornada també comptarà amb representants polítics, professionals i alguns dels tècnics municipals, que respondran als límits del projecte.

El procés participatiu és conduït per l'empresa especialitzada Gea 21 SL, que ja n'ha gestionat d'altres a Vilanova i la Geltrú. El taller de dissabte durarà tot el matí i es dividirà en dues sessions, una de centrada en les necessitats del barri i una altra de més enfocada en l'oportunitat que suposa el nou espai disponible i la viabilitat d'acollir les propostes sorgides en la primera sessió.

El treball de les persones participants s'acompanyarà amb plànols i el suport de tècnics. Els resultats del taller es recolliran de manera escrita i gràfica en un document, que s'esposarà públicament en els següents dies. El procés es tancarà amb la devolució dels resultats, en què es presentarà un sumari i les conclusions de l'espai participatiu del 30 d'octubre.

La celebració d'aquest espai de participació té lloc quan s'està acabant la primera fase de la intervenció en el torrent de la Pastera, que correspon al cobriment. Aquesta part, subvencionada pel Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local, conegut com "FEIL 2", es completarà a finals de novembre, un mes abans del que s'havia previst inicialment, gràcies a un canvi en el sistema de cimentació.

Amb el procés participatiu arrencarà, doncs, la segona fase d'aquesta obra, és a dir, la urbanització del nou espai públic per a la ciutadania, sorgit del cobriment del torrent de la Pastera.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00