Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El pintor vilanoví Joaquim Budesca va fer acte de donació d'una obra al museu Víctor Balaguer

04/06/2011
 Presentació del retrat del pintor Joaquim Budesca    Presentació del retrat del pintor Joaquim Budesca

L'acte va servir també per presentar el número 38 de la col·lecció retrat, dedicat a l'artista, i escrit pel periodista Carles Garcia Guinda

Més d'un centenar de persones van assistir ahir divendres al vespre a la presentació del número 38 de la Col·lecció Retrat dedicat al pintor vilanoví Joaquim Budesca en un acte que es va celebrar a la biblioteca Víctor Balaguer. Abans però, el pintor va fer donació d'un quadre a la institució Balagueriana. 

Budesca 1 Acte de donació del quadre. ( Descarrega't la FOTO )

Es tracta de la peça que va ser la imatge del catàleg i de l'exposició 'H2O, Aigua' que va servir per a inaugurar La Sala com a Centre d'Art Contemporani el 19 d'octubre de 2007. La signatura de donació al fons del Museu , concretament a la secció d'artistes contemporanis, es va fer a la sala de Juntes de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer amb la presencia de Joaquim Budesca; l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena; i de la directora del Museu, Mireia Rossich que va manifestar la seva satisfacció pel fet de poder disposar d'aquest quadre no només pel fons sinó també per a la seva exposició pública. 

Budesca 3 El quadre passa a formar part del fons del Víctor Balaguer. ( Descarrega't la FOTO )

Tot seguit va donar inici l'acte de presentació del Retrat dedicat a Joaquim Budesca i que ha escrit el periodista vilanoví Carles García Guinda. En la seva intervenció, Carles García va voler destacar algunes anècdotes de l'elaboració de l'opuscle biogràfic de l'artista local. Entre elles destaquen la poca predisposició del pintor a parlar de la seva vida i trajectòria personal. Tot i això, finalment, el text acaba recollint moltes facetes personals i artístiques desconegudes de Joaquim Budesca per al gran públic com la seva etapa de dibuixant de còmics, o la seva inequívoca vocació artística manifestada des de la seva infància. També va destacar en el seu parlament l'autodidactisme de Joaquim Budesca, la seva incansable recerca del domini de diferents tècniques, i l'evolució que l'ha dut a la maduresa i a un reconeixement global com a artista únic. Finalment, Carles Garcia va voler reivindicar la necessitat de reeditar, revisar i ampliar el llibre 'Cent indrets de Vilanova i la Geltrú' que Joaquim Budesca va publicar el 1981 amb texts d'Oriol Pi de Cabanyes, Joan Callejón i Albert Virella i Bloda. 

Joaquim Budesca 2 El pintor Joaquim Budesca ( Descarrega't la FOTO )

Joaquim Budesca, en un breu però emocionada intervenció, va mostrar la seva satisfacció per haver complert el somni que tenia de que una de les seves obres pogués ser admirada des de les parets del Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. L'acte el va tancar l'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, que va elogiar la figura de Joaquim Budesca com a persona, com a artista i com a amic, tot senyalant que havia estat capaç de crear un univers artístic propi i que suposava un orgull per a la ciutat tenir un artista de la seva categoria. 

( Descarrega't la FOTO de portada )
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00