Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Les obres pictòriques del Víctor Balaguer estan a la Viquipèdia

27/11/2013
El treball el duen a terme 3 viquipedistes residents  El treball el duen a terme 3 viquipedistes residents

Els quadres exposats al Museu ja estan penjats a Internet gràcies a la col·laboració de l'Associació Amical Viquipèdia

Amb la intenció de donar visibilitat al fons artístic del museu Víctor Balaguer s'ha posat en marxa el segon projecte amb Amical Viquipèdia per anar incorporant gradualment les col·leccions artístiques i etnogràfiques a Internet. L'objectiu d'aquesta iniciativa és posar a l'abast de tothom aquests fons ja que es tracta de col·leccions públiques del país.

La Viquipèdia és una gran enciclopèdia digital, en expansió constant, feta de manera participativa, que permet obrir finestres des del món local a la xarxa global. http://ca.wikipedia.org/wiki/Portada

Per poder materialitzar aquesta implementació de dades, el Museu compta durant els propers mesos amb 3 viquipedistes residents: Elisenda Almirall, graduada en Humanitats (UAB) i Màster en Estudis Comparatius d'Art, Literatura i Pensament (UPF), Montse Medina, graduada en Història (URV), actualment cursant el Màster en Gestió del Patrimoni Cultural (UB) i Marina Padilla, Cursant 4rt del Grau de Història de l'art (UB).

L'objectiu general del projecte és obrir l'extens i complex contingut d'aquesta institució així com fer accessible les seves valuoses col·leccions des de qualsevol cercador.

Les tasques que es desenvoluparan en aquest projecte seran la càrrega d'imatges a Wikimedia Commons i la creació i ampliació de continguts a Viquipèdia.

Pel que fa a les imatges de les obres, la tasca començarà per la pintura i escultura exposada al Museu. Després es farà l'etiquetatge de totes les incorporacions, la introducció de la resta de col·leccions exposades a les sales (Egipte, Filipines, Precolombines, oriental, ceràmica, vidre i arqueologia) i les col·leccions desades a les reserves (pintura, escultura, i la resta de tipologies). 

Viquipedia Balaguer 1 Captura de la pàgina Wikimedia Commons on es poden veure algunes de les obres introduïdes 

En les entrades a la Viquipèdia l'objectiu prioritari és crear i/o ampliar entrades dels pintors amb obra a la col·lecció prioritzant artistes d'origen vilanoví. A més, també s'estan creant i ampliant entrades de les obres destacades, com per exemple la mòmia Nesi o els samurais de la col·lecció oriental. Una altra tasca a dur a terme és el buidatge dels butlletins de la Biblioteca per a referenciar articles.

A hores d'ara, ja es pot consultar a través de la Viquipèdia el fons de pintura exposada a les sales del Museu. Del projecte s'han exclòs les col·leccions d'art contemporani per preservar els drets d'autor segons la normativa vigent.

Davant d'aquest projecte, al Víctor Balaguer convida a la xarxa de gent activa de la Viquipèdia a col·laborar de manera oberta per tal d'enriquir més aquest propòsit. L'enllaç a través del qual el trobareu tot el projecte desenvolupat és:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquiprojecte:BMVB
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00