Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Tot a punt per a la trobada de monedes socials

10/07/2012
La trobada reunirà 50 persones amb experiència en diversos models de moneda social   La trobada reunirà 50 persones amb experiència en diversos models de moneda social

Aquest cap de setmana se celebra a VNG una Trobada estatal de monedes socials i complementàries. La jornada de diumenge 15 està destinada a tots els vilanovins i vilanovines que vulguin conèixer la Turuta

Des d'aquest divendres i fins diumenge, Vilanova i la Geltrú acollirà una trobada estatal de monedes socials i complementàries, organitzada per l'Associació Ecol3VNG (http://elprojecteturuta.blogspot.com.es/), impulsora de la moneda social de VNG, la Turuta.

Una de les principals motivacions que ha impulsat a organitzar aquest esdeveniment és donar a conèixer la Turuta a VNG. Per això la trobada dedica el matí de diumenge 15 de juliol a la ciutadania, comerciants i productors locals amb una sessió, lliure i gratuïta, per donar a conèixer la moneda local social. Es farà al Pòsit de la Confraria de Pescadors, i s'espera comptar amb una àmplia presència de vilanovins i vilanovines per explicar en què consisteix la moneda i com funciona i, com la ciutat es pot beneficiar de realitzar intercanvis de béns i serveis amb Turutes com a moneda complementària a l'euro. En aquesta jornada s'explicarà l'experiència exitosa de Toulousse, i s'iniciarà un debat sobre la possibilitat de consolidar una moneda local a la ciutat. Fins ara, Ecol3VNG l'està impulsant i posant en marxa, però la intenció és que es converteixi en un projecte de ciutat, de manera similar al que han començat a fer a ciutats com Toulousse.

Si voleu conèixer el programa de la jornada de diumenge, cliqueu aquí.

A la trobada d'aquests 3 dies hi assistiran 50 persones, provinents de diversos llocs d'Espanya i d'altres països, totes vinculades amb experiències d'implementació i utilització de monedes socials diverses. Així, es reuniran assistents i ponents de Toulosse, Barcelona, Paris, Bilbao, Madrid, València, Costa Rica, Buenos Aires o el Regne Unit, entre altres llocs.
En total hi haurà 9 ponents, i es faran 16 comunicacions, 1 taula rodona, i es crearan 10 grups de treball.

ECOL3VNG

L'Associació ECOL3VNG (Ecosistema Econòmic Ecològic Local), nascuda de la iniciativa de Transició de Vilanova i la Geltrú, acull establiments, professionals, i diversos socis a nivell particular, que pensen que el futur econòmic mundial passa per estimular les economies locals, establint acords entre elles que possibilitin una certa interconnexió. Per això creuen que aquestes jornades de posada en comú ajudaran a difondre i estimular l'ús de les monedes socials.

La moneda social és una eina al servei de les persones, de la convivència i la solidaritat. Un fenomen tant antic com el troc en els inicis de l'activitat comercial humana, que ara, gràcies a Internet i les xarxes socials torna a agafar força.

La trobada pretén afavorir el mutu coneixement de les experiències i models existents a l'estat, avançar cap a la creació d'una xarxa estatal de monedes socials amb interconnexions, i donar a conèixer entre els ciutadans, comerços, negocis i productors locals de la nostra ciutat l'experiència que s'està posant en marxa.

La trobada compta amb un bloc d'informació, on es pot consultar el programa d'activitats i tota la informació sobre la moneda local turuta.

http://encuentromonedasvng2012.blogspot.com/es

Si voleu saber més sobre aquesta trobada i sobre la turuta, cliqueu aquí.

La trobada compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de VNG, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica; l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria, la Confraria de Pescadors, el centre cívic de la Geltrú, i el Museu del Mar.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00