Notícies

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Informació i actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Exposició fotogràfica d'Enric Serrano sobre personatges vilanovins del segle XX

11/05/2010
   Vilanovins del segle XX s'inaugurà aquest divendres 14 de maig Vilanovins del segle XX s'inaugurà aquest divendres 14 de maig

La mostra titulada Vilanovins del segle XX. Moments de Fotoperiodisme, s'inaugura aquest divendres a La Sala

Aquest divendres, 14 de maig, s'inaugura a la Sala de les columnes, del Centre d'Art Contemporani La Sala de Vilanova i la Geltrú, l'exposició Vilanovins del segle XX. Moments de fotoperiodisme, del fotògraf vilanoví Enric Serrano.

L'exposició consta d'un seguit de fotografies fetes per Enric Serrano durant els anys 1982 i 1985, període en que es va publicar el comarcal Regió 3 (El Periódico de Catalunya). Totes les imatges són fruit d'entrevistes realitzades per Olga Huguet, Cristina Sadurní, Joan Carles Lluch,Jaume Carbonell, Joan Sella i Ferran Rodríguez, redactores i redactors de Regió 3.

Les fotografies que es podran veure a la mostra tenen com a protagonistes personatges vilanovins reconeguts per la majoria dels ciutadans i ciutadanes. D'entre d'aquests personatges hi ha artistes, cantants, actors, ballarins, periodistes, músics, atletes, o ex alcaldes, entre d'altres. Les 73 fotografies que composen l'exposició mantenen un mateix format i una mateixa mida, 20 x 30, muntades sobre cartolina i paspartú de 30 x 40.

L'exposició, comissariada per Adriana Alias, també vilanovina, es podrà visitar del 14 de maig al 4 de juliol en l'horari habitual del centre (de dimarts a dissabte de 18 a 21h i dissabte, diumenge i festius d'11 a 14h).

El diumenge 16 de maig, a les dotze del migdia, seguint amb l'habitual programació d'activitats complementàries que s'organitzen per tal d'entendre i conèixer millor les propostes que s'ofereixen a La Sala, hi ha prevista una visita comentada a càrrec del mateix fotògraf, l'Enric Serrano.

Enric Serrano Montaña va néixer a Vilanova i la Geltrú el 29 de juny de 1948. Durant uns anys es va dedicar a la farmàcia. El 1977 va comprar la seva primera càmera fotogràfica i entre els anys 1978 i 1979 va estudiar fotografia al Centro de enseñanzas de la Imagen (CEI) a Barcelona. Al 1980 va entrar a treballar al taller fotogràfic de C. Pujades de Vilanova i la Geltrú i només dos anys més tard va passar a formar part de l'equip del diari comarcal Regió 3 (el Periódico de Catalunya) com a cap de fotografia. Durant aquest període va col·laborar en diferents publicacions, va fer reportatges socials, va donar classes de laboratori en blanc i negre i l'any 1985 va establir la seva residència a Oix (Alta Garrotxa).

Entre d'altres, ha realitzat una gran quantitat d'exposicions, tan col·lectives com individuals, al FAD (Foment de les Arts Decoratives), a la Galeria Prisma, i a la Galeria Tàrrega.

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00