Matanzas

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Participació i Cooperació > Agermanaments > Matanzas

Estàtua de Josep Tomàs Ventosa a Matanzas

Matanzas és una ciutat d'uns 128.000 habitants situada a la costa nord de l'illa de Cuba. És capital de província i els seus sectors econòmics més desenvolupats són la indústria, el turisme, la ramaderia, la construcció, els transports i les comunicacions viàries.

L'objectiu de l'agermanament amb Matanzas és donar suport a una ciutat que sempre ha estat present en la nostra història i amb la qual existeixen lligams molt estrets, tant personals com institucionals. La relació entre ambdues ciutats es va iniciar entre finals del segle XVIII i principis del segle XIX, quan els primers emigrants vilanovins es van establir en diferents ciutats cubanes, especialment a Matanzas. De Vilanova i la Geltrú hi van anar, entre d'altres, personatges com Francesc Gumà i Ferran, Josep Tomàs Ventosa i Soler, Josep Font i Gumà, Francesc Font i Parés, Francesc Gumà i Carbonell...

L'agermanament amb Matanzas és de caire solidari i té com a objectiu mantenir una relació horitzontal que beneficiï el procés de desenvolupament d'un dels municipis agermanats. El protocol d'agermanament preveu l'actuació en diferents àmbits: millora dels equipaments escolars, formació educativa, promoció d'activitats culturals que permetin un millor coneixement de les dues ciutats, millora dels equipaments sanitaris, dinamització econòmica, etc.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú hi ha endegat un pla de rehabilitació d'escoles i altres edificis.

La voluntat dels dos municipis és desenvolupar conjuntament projectes que donin a conèixer encara més la relació històrica que mantenen.


"Recepció oficial a la delegació del Casal Català de Matanzas (Cuba) a l'Ajuntament" (26 de gener de 2015)

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
participacio@vilanova.cat Tel. 93 814 00 00 (ext. 2040)
Última actualització: 07/07/2015