Horts urbans ecològics

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Medi ambient > Xarxa d'horts ecològics > Horts urbans ecològics

Horts urbans ecològics

HortsHorts Urbans Ecològics

El projecte municipal d'horts urbans ecològics a Vilanova i la Geltrú té l'objectiu de fomentar espais verds "singulars" a la ciutat, promocionar l'agricultura sostenible i de proximitat, així com la cessió temporal d'horts als ciutadans i ciutadanes.

En aquest sentit, es crea un parc hortícola de 41 parcel·les de 25 m2 cadascuna, situades en un solar municipal a la cruïlla entre el carrer del Doctor Zamenhof i l'avinguda de Rocacrespa, al costat de l'institut Dolors Mallafré. En total ocuparan una superfície de 2.706,45m2.

El funcionament serà de cessió temporal dels espais de conreu. El projecte s'ha obert a totes les persones empadronades al municipi, amb preferència a majors de 60 anys, persones en atur i amb rendes baixes, així com a associacions, i també s'han parcel·les per a persones de totes les edats en general.

Les persones que accedeixin a les places rebran formació en agricultura ecològica per conèixer aspectes com els sistemes de reg, el control ecològic de plagues o la fertilització amb compost, amb mètodes respectuosos amb el medi ambient i la salut.

Cessió dels horts

Un cop finalitzades les obres d'escomesa elèctrica, senyalització de les parcel·les mitjançant una tanca perimetral i altres treballs d'adequació del terreny i del subsól, com el fresatge, l'adob i la construcció d'una caseta per desar la maquinària, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va procedir al lliurament de les parcel·les dels Horts Urbans Ecològics.

Les 41 parcel·les municipals d'horts urbans ecològics es van distribuir entre les persones sol·licitants per sorteig davant el secretari de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el 18 de maig de 2011.

El resultat del sorteig va ser aprovat per la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú el 31 de maig de 2011.

També es va realitzar un curs bàsic d'horticultura ecològica als adjudicataris de les parcel·les.

El blog dels Horts Urbans Ecològics

Podreu consultar-hi tants les Normes de Funcionament, com tot un seguit de temes relacionats amb l'agricultura en el següent enllaç: http://hortsvng.blogspot.com.es/© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 09/02/2018