Premi Mercè Llimona

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Cultura > Llibres i publicacions > Premi Mercè Llimona

Premi Mercè Llimona

El 1986, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Obra Social Caixa Catalunya convocaren, anualment, el Premi Mercè Llimona de literatura infantil il·lustrada. En una primera època d'aquestes edicions, l'Ajuntament encarregava un conte a un autor local, però a partir de 1997 s'organitzà un premi de literatura infantil il·lustrada, el Mercè Llimona (en homenatge a aquesta il·lustradora, que tenia, i encara té, lligams familiars amb Vilanova i la Geltrú). L'obra guanyadora es convertia en el Conte de Nadal. A més a més, des d'aquell mateix any, Publicacions de l'Abadia de Montserrat va incloure el conte en una de les seves col·leccions, la qual cosa va afavorir la difusió del premi.

Des de l'any 2002, el premi es convocà en modalitats separades de text i il·lustració. Per a la part escrita, s'anunciava el concurs a principis d'any i el veredictes es feia públic pels volts del dia de Sant Jordi. Llavors, s'obria la convocatòria per a la modalitat d'il·lustració, el guanyador de la qual es coneixia a finals de juliol.

El Premi Mercè Llimona de literatura infantil il·lustrada
es va convocar anualment, del fins 2011, per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de l'Obra Social de CatalunyaCaixa i Publicacions de l'Abadia de Montserrat.
© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 26/08/2016