Circ

Mapa web

Índex alfabètic

Fura a Trapezi / Vilanova 2006L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú compta amb un programa dedicat especialment al circ i les arts circenses. Es basa en dos eixos principals: el Festival internacional de circ i firaires Trapezi/Vilanova i La Vela, centre de creació i residència per a companyies de circ.

El 2011 Trapezi/Vilanova, celebrà la seva 15ena edició, convertint, com cada any, els carrers i places de la ciutat en un gran espectacle circense, protagonitzat per companyies nacionals i internacionals. 

El centre, La Vela, ubicat als terrenys municipals de la Masia d'en Cabanyes, és gestionat per l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya. S'hi acullen un nombre de companyies i artistes en règim d'estada fixa o bé en règim obert. Allí troben un espai per crear i assajar les seves noves produccions. Aquests artistes ens mostren el resultat dels seus esforços en petits festivals. La Vela, actualemnt en obres, també podrà ser visitada per les escoles de la ciutat i la comarca, de manera que els més petits puguin conèixer el món del circ de més a prop.

Vilanova, Ciutat amiga del circ. La ciutat de Vilanova i la Geltrú participa dins de la xarxa de Ciutats amigues del circ, amb la intenció de crear un circuit estable de circ a Catalunya, atreure nous públics de totes les edats i promoure el circ en totes les seves vessants: educació, recerca, creació, producció, difusió i exhibició. El projecte Ciutats Amigues s'emmarca en el Pla integral del circ de Catalunya.


© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 13/04/2012