Arxiu comarcal

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Cultura > Arxiu comarcal
Arxiu comarcal façana


L'Arxiu Comarcal del Garraf
, que des del 1997 inclou l'Arxiu Municipal de Vilanova i la Geltrú, gràcies a un conveni signat entre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Garraf, té com a objectius principals la conservació, classificació, descripció i difusió de documentació pertanyent a diferents institucions públiques i privades de la comarca.

Dels seus fons documentals cal destacar el de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, el fons judicial dels jutjats de primera instància de la vila, el fons patrimonial de famílies de renom de la nostra ciutat, recull de premsa local, col·leccions fotogràfiques i de cartells del segle XX, etc.

L'Arxiu, ubicat a l'antic Castell de la Geltrú, és un espai de consulta obert a tothom, tant a la comunitat investigadora i estudiantil, com al públic en general.

Dipòsit ArxiuL'any 2009 es va inaugurar la Secció de Documents Contemporanis situada al c/ Calç, 8 – 10 (davant els Cinemes Lauren) és un nou dipòsit de l'Arxiu Comarcal del Garraf per poder ingressar, bàsicament, documentació administrativa de les diferents institucions de la comarca i de la ciutat. Aquest edifici però, no té atenció al públic, és només un espai de treball i conservació de la documentació.

La seu principal de l'arxiu continua sent el Castell de la Geltrú.

 

 

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 06/09/2016