Guies de lectura

Mapa web

Índex alfabètic

Ets a: Inici > Vilanova tema a tema > Biblioteques > Biblioteca Armand Cardona Torrandell > Guies de lectura

Índex

 

Guies de lectura temàtiques

Us oferim la possibilitat de consultar les guies de lectura temàtiques que la Biblioteca té publicades. Per a consultar-les només heu de clicar a sobre de la imatge de la guia que us interessi:

Dones de còmic

Dones de còmic

Recull de còmics fets per dones d'arreu del món:autores espanyoles, japoneses, argentines, israelianes i nord-americanes, entre d'altres nacionalitats.

Guia a l'Issuu

Guia de lectura - Autoajuda

Guia de lectura d'Autoajuda

Selecció de documents relacionats amb aquesta matèria i amb desenvolupament i el creixement personal.

Guia en format pdf

Guia de lectura Territoris fantàstics

Territoris fantàstics de la literatura infantil i juvenil

Documents de caire fantàstic que juguen amb dos móns, i en els quals els protagonistes troben l'accés per anar al món meravellós que hi ha a l'altra banda.

Guia en format pdf

Tintín fa 80 anys

Tintín fa 80 anys

Tintín va celebrar el passat gener el seu vuitantè aniversari. De la mà d'Hergé, la seva primera aventura va ser Tintín en el país dels Soviets. Si voleu compartir amb ell les seves aventures aquí disposeu d'una selecció dels seus principals títols.

Altres maneres de llegir

Altres maneres de llegir

Recull de documents adreçada a tothom i, en especial, a totes aquelles persones que necessitin un fons específic per poder gaudir de la lectura.

Guia en format pdf

Tu també pots

Tu també pots

Selecció de recursos per conèixer les discapacitats: físiques, psíquiques i sensorials. Per aprofundir en l'aprenentatge i entendre què la igualtat està en la diferència.

Guia en format pdf

Quan buscar feina es converteix en una feina

Quan buscar feina es converteix en una feina...

Guia de recursos per afavorir la insercio laboral i la recerca de feina en un context global de crisi.

Guia en format pdf

Còmic i homosexualitat

Homosexualitat en el còmic, el cinema i la literatura

Coincidint amb la presentació del còmic Ideas de bombero de Sebas Martin s'ofereix un recull ambels principals documents que la biblioteca disposa d'aquesta temàtica.

Guia en format pdf

Noves veus del Pop a Catalunya

Noves veus del Pop a Catalunya

Aprofitant el bon moment que viu aquest gènere musical al nostre país editem aquest recull dels principals autors i grups que en formen part i que han tret disc en els darrers 3 anys.

Guia en format pdf

El Jazz i els seus estils

El Jazz i els seus estils

Aquesta guia us ofereix una selecció d'enregistraments sonors i llibres relacionats amb un dels grans gèneres de la música: El JAZZ.

Guia FIMPT 2010

FIMPT 2010

Selecció d'enregistraments sonors, llibres i altres documents relacionats amb els grups que participen al 30è Festival de Música Popular i Tradicional.

Guia en format pdf

FIMPT 2009

FIMPT 2009

Selecció de música, pel·lícules i llibres relacionats amb els grups que aquest any participen en el 29è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional.

Guia en format pdf

28è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional

FIMPT 2008

Es tracta d'una selecció de música i llibres relacionats amb els grups que aquest any participen en el 28è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional (FIMPT).

 

Geografies literàries

Geografies literàries

Sota el títol Geografies Literàries s'estrena un cicle d'exposicions de fons i guies bibliogràfiques que pretén fer un recorregut literari i cultural per terres i països llunyans poc coneguts per al públic en general.

Aquestes guies contindran informació del material exposat: novel·les, llibres de viatges, llibres sobre costums, cultura, art, etc. i també pel·lícules, música i recursos electrònics.

Geografies literàries - Japó

Japó

Els caracters kanji en japonés que conformen el nom del Japó signifiquen 'origen del sol', per la qual cosa, sovint s'identifica al Japó com la Terra del sol naixent. El Japó és el desè país més poblat del món i a Occident és sobretot conegut pel manga (còmic japonès) i l'anime (cinema d'animació), però la seva cultura mil·lenària és molt rica i potser no gaire coneguda pel públic occidental. Amb aquesta guia us volem acostar un tros d'aquest país ple de contrastos.

Guia en format pdf

Geografies literàries - Iran

Iran

Iran, el nom oficial del qual és República Islàmica d'Iran (Jomhuriyat-e Eslami Iran o Yomhuri-ye Eslami-ye Iran), és un estat d'Orient Mig (Àsia). Des del 1r mil·lenni a. C. fins a 1935 va ser conegut a Occident com Pèrsia, actualment aquest nom segueix sent vàlid i acceptat juntament amb el d'Iran. Avui dia Iran és més conegut pel fonamentalisme religiós i les armes nuclears que no pas pel seu art o la seva cultura de tradició mil·lenària.

Guia en format pdf

Geografies literàries - Israel

Israel

Israel (en hebreu: Yisra'el), oficialment l'Estat d'Israel (en hebreu: Medinat Yisra'el) és un estat de l'Orient Mitjà, localitzat a la regió oriental de la mar Mediterrània. Amb una població de 7,28 milions d'habitants, la majoria dels quals són jueus, Israel és també la llar d'àrabs musulmans, d'àrabs cristians, i d'altres minories ètniques i religioses.

Guia en format pdf

Geografies literàries - Marroc

Marroc

El Marroc (en àrab: al-Magrib), oficialment el Regne del Marroc, és un Estat del nord d'Àfrica. Amb 34 milions d'habitants, el Marroc és el tercer país àrab més poblat, després d'Egipte i Sudan. L'islam és la religió majoritària; s'estima que el 98,8% de la població es considera musulmana. La seva literatura i la seva cultura són molt riques però, al mateix temps, desconegudes.

Guia en format pdf

Geografies literàries - Hongria

Hongria

La República d'Hongria (en hongarès, Magyar Köztársaság) és una república de l'Europa central. A Hongria hi viuen poc més de deu milions d'habitants. La majoria dels hongaresos pertanyen a l'ètnia magiar (89,9%) que parlen hongarès, tot i que també hi ha una població important de gitanos i d'altres minories europees, com romanesos, alemanys, serbis i eslovacs.

Guia en format pdf

Geogràfies literàries - República Txeca

Txèquia

La República Txeca (Ceská republika) o Txèquia (Cesko) és un país d'Europa central. Està formada per dues regions més antigues, Bohèmia i Moràvia i part d'una tercera, Silèsia. La llengua nacional i oficial és el txec, una llengua del grup eslau occidental, parlada pel 94,9% de la població. L'1 de gener de 1993, l'Estat es va dissoldre pacíficament per formar dos Estats separats, la República Txeca i Eslovàquia.

Guia en format pdf

Geografies literàries - Cuba

Cuba

Cuba, oficialment la República de Cuba, és un Estat del mar Carib integrat per l'illa de Cuba, l'illa de la Juventud, i altres illes adjacents. Cuba es constitueix políticament com a Estat socialista de treballadors, des de la victòria de la Revolució Cubana, adoptant un sistema que, segons la constitució és una república democràtica, que en la pràctica funciona com a Estat comunista.

Guia en format pdf

França

França

França, oficialment la República és un Estat constituït per una metròpoli i per territoris d'ultramar.

Les manifestacions culturals franceses són moltes, per tant, en aquesta guia us volem presentar només una tria de novel·les, pel·lícules i música d'autors francesos contemporanis que podeu trobar a la Biblioteca.

Guia en format pdf

Geografies literàries - Xina

Xina

La Xina (en xinès simplificat, literalment el País del Mig) és un territori històric asiàtic d'orígens mil·lenaris, que va ser un puntal de saviesa a l'antiguitat. Xina és una de les civilitzacions vives més antigues del món.
Amb aquesta guia us volem oferir un petit tast de la literatura, la música, el cinema i la història d'aquest país tan fascinant.

Guia en format pdf

Geografies Literàries - Escandinàvia

Escandinàvia

Escandinàvia és una regió del nord d'Europa. El terme "Escandinàvia" o l'antic terme "Scandia", usat en mapes romans, pot fer referència a tots els territoris de llengua majoritàriament escandinava: Noruega, Suècia, Dinamarca, Islàndia i també Finlàndia.

Guia en format pdf

Geografies Literàries - Irlanda

Irlanda

Irlanda és una illa situada al nord-est d'Europa, a l'Atlàntic Nord, que forma, conjuntament amb la Gran Bretanya, l'illa de Man i altres illes, l'arxipèlag de les Illes Britàniques.
Políticament, l'illa està dividida entre la República d'Irlanda, el territori més gran, i l'Irlanda del Nord, que es trobada integrada dins el Regne Unit.

Guia en format pdf

Geografies literàries - Argentina

Argentina

Argentina és un Estat de l'Amèrica del Sud, constituït com a federació de vint-i-tres províncies i una ciutat autònoma, Buenos Aires, la capital.És el segon país més gran en superfície del subcontinent sud-americà, després del Brasil, i el vuitè més extens del món.
La cultura Argentina és molt diversa degut a la gran diversitat de la seva geografia i de la pluraitat d'identitats ètniques que hi viuen.

Guia en format pdf

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 21/10/2016