Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Ets a: Inici > Museu Romàntic Can Papiol

Museu Romàntic Can Papiol

FaçanaEl Museu Romàntic Can Papiol, situat al centre històric de Vilanova i la Geltrú, és una casa-museu que evoca la vida quotidiana d'una família benestant del segle XIX a través de l'ambient de les seves estances, decorades amb mobiliari i ornaments de l’època.

Fou la casa pairal dels Papiol, una de les famílies més influents i importants de la vila, oriünda de l’Arboç que es va instal·lar a Vilanova a mitjans del segle XVII. Comptaven amb un gran patrimoni que havien adquirit a través de la compra de béns i enllaços matrimonials.

Francesc de Papiol i Padró, advocat i terratinent, persona de gran cultura i erudició i diputat per Catalunya a les Corts de Cadis de 1812, la va fer construir a finals del segle XVIII (1790-1801) a sobre d’un antic hort familiar. En morir sense descendència, el patrimoni familiar passà a mans de la seva germana, casada amb Manuel Torrents, i d’aquesta manera la casa es convertí en propietat de la família Torrents.
Entrada
La Diputació de Barcelona va adquirir l'immoble l’any 1959 i es va inaugurar com a museu el 1961.

La casa conserva l’estructura, la distribució i la decoració originals. L’exterior segueix el cànon auster de l’època, amb una façana d’estil neoclàssic i elements arquitectònics pintats. L’interior, en canvi, destaca per la seva fastuositat i elegància.

El circuit de la visita inclou el recorregit per la planta noble, l’àrea rústica i el jardí. 


Sala suchet             
[Més fotografies]Dossier de premsa: La reobertura total dels espais

Dossier de premsa: Els treballs i la reobertura

Accedeix al nostre facebook
 
 Més informació

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 27/05/2013