Casaments civils a l'Ajuntament

Mapa web

Índex alfabètic

Casaments civils a l'Ajuntament

Taxes i condicions d'ús

INFORMACIÓ GENERAL SOBRE LES CELEBRACIONS DE CASAMENTS CIVILS A L'AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ

  

MARC LEGAL

Des de l'1 de març de 1995, tots els alcaldes de Catalunya poden celebrar matrimonis civils gràcies a la reforma del Codi Civil que es féu al Parlament (Llei 35/1994, de 23 de desembre). Dins del mateix text legal també preveu la facultat de l'alcalde/essa per delegar aquesta competència en un regidor/a del seu consistori.

D'acord amb la modificació del Codi Civil pel que fa al dret a contreure matrimoni, la Llei 13/2005 de l'1 de juliol preveu aquest dret a contraents del mateix sexe.

ELS SOL·LICITANTS

Podran celebrar el seu casament civil a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, tots aquells ciutadans i ciutadanes que així ho desitgin.

TRÀMITS I DOCUMENTACIÓ

Les parelles que es volen casar han d'iniciar els tràmits en el Registre Civil de la seva localitat. Aquest tràmit finalitzarà amb l'expedició d'un certificat que autoritza l'alcalde/essa a celebrar la cerimònia. 
En el cas dels contraents de fora de Vilanova i la Geltrú, hauran de comunicar al Registre Civil on han iniciat els tràmits la seva voluntat de casar-se en una altra localitat, i hauran de sol·licitar el trasllat de l'expedient al Registre Civil de Vilanova i la Geltrú, on s'emetrà el certificat que autoritza l'alcalde/essa a celebrar la cerimònia.

RESERVA DE DATA

Per tal d'efectuar la reserva de la data del casament és imprescindible que els contraents portin a l'ajuntament, al departament de Protocol, la Geltrú la següent documentació:

· Certificat emès pel Registre Civil de Vilanova i la Geltrú (2 còpies)
· Fotocòpia del DNI/passaport dels contraents.
· Fotocòpia del DNI/passaport de dos testimonis, que hauran de ser, com a única condició, majors d'edat i ser presents a la cerimònia.

 

ESPAIS

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ofereix diferents espais municipals per fer els casaments civils. Cada espai té unes característiques i un mobiliari concrets.

SALÓ DE PLENS

Adreça: plaça de la Vila, 8
Lloc cerimònia: Saló Plens, a la 2a planta de l'edifici consistorial.
Capacitat: unes 70 persones assegudes
Equipament: aire condicionat, mobiliari complert i equip de sonorització. Accés a persones amb mobilitat reduïda.
Contacte: tel. 93 8140000 (Ext.1025)
Correu electrònic: protocol@vilanova.cat

Aparcament més pròxims:
- Zona blava C. del Codonyat (50 m.)
- Pàrquing Plaça del Mercat del Centre (100 m.)
- Pàrquing Pl. Peixateria (150 m.)

Més informació:  L'edifici de l'ajuntament sobresurt d'entre tots els edificis que envolten la plaça de la Vila. Fou construït, segons el projecte de Francesc de Paula dels Villar, entre els anys 1862 i 1867. D'estil neocolonial, està composat de planta rectangular amb una façana simètrica sobre eixos vertical amb pilastres i arqueria de mig punt que conformen els porxos. El Saló de Plens llueix columnes i pilastres a la paret, guixeries i rosetó central adornat per retrats d'il·lustres vilanovis pintats per Alexandre de Cabanyes, Enric C. Ricart, Cristòbal Montserrat i J. Juncosa. Un vitrall d'Enric C. Ricart presideix el vestíbul de la sala noble.

Façana de l'ajuntamentInterior ajuntamentSaló de plens

CASTELL DE LA GELTRÚ

Adreça plaça de Font i Gumà, s/n
Lloc cerimònia: pati interior, a l'aire lliure.
Capacitat: unes 100 persones, de les quals unes 40 assegudes.
Equipament: taula per a la signatura i equip de sonorització
Contacte: tel. 93 8140000 (Ext. 1025)
Correu electrònic: protocol@vilanova.cat

Aparcaments més pròxims: 

- Pàrquing Pl. Peixateria (20 m.)
- Pàrquing Pl. Casernes (150 m.)

Més informació: El castell de la Geltrú està construït sobre la base de l'antic castell medieval. Al seu costat es troba l'església de la Geltrú i actualment està habilitat com Arxiu Històric Comarcal. Les cerimònies de casaments civils es realitzen a l'aire lliure, al pati del castell.


Vista princiapl del CastellCastellCADIRES

BIBLIOTECA MUSEU VÍCTOR BALAGUER

Adreça:  Av. de Víctor Balaguer, s/n
Lloc cerimònia: Biblioteca patrimonial del Museu. 
Capacitat: unes 90 persones assegudes
Equipament: mobiliari complert i equip de sonorització. Accés persones mobilitat reduïda.
Contacte: tel. 938154202 
Correu electrònic: informacio@victorbalaguer.cat

Aparcaments més pròxims:
- Zona Blava C. Llibertat (100 m.)
- Pàrquing  Pl. Charlie Rivel (300m.)

Més informació: El Museu té una de les més importants col·leccions de pintura catalana del segle XIX i col·leccions d'arts decoratives, arqueologia i etnologia. La Biblioteca, el lloc on es fan les cerimònies de casaments, reuneix una de les col·leccions bibliogràfiques del segle XIX més riques de Catalunya; manuscrits, gravats i mapes.


Faça del museu Víctor BalaguerInterior del Museu Víctor BalaguerInterior  del museu Víctor Balaguer

 

MUSEU ROMÀNTIC CAN PAPIOL

Adreça:  C. Major, 32
Lloc cerimònia: Pati interior, a l'aire lliure. 
Capacitat: unes  50 persones assegudes
Equipament: taula de signatura i equip de sonorització. Accés persones mobilitat reduïda.
Contacte: tel. 93 893 03 82
Correu electrònic: museupapiol@vilanova.cat

Aparcaments més pròxims:
- Pàrquing Pl. Peixateria (300 m.)
- Pàrquing Pl. Casernes (150m.)

Més informació: El Museu Romàntic Can Papiol és una casa noble del segle XVIII, conservada amb tot el seu parament. Amb un marcat estil romàntic, resumeix tot el context social i cultural que va viure la família. Fou construïda entre 1790 i 1801, en un lloc cèntric del nucli antic.

FAÇANA CAN PAPIOLJardí de Can Papiol
ENTRADA CAN PAPIOL

MASIA D'EN CABANYES
Adreça: Carrer de la Masia d' en Cabanyes
Llocs cerimònia: Sala de les Voltes, Sala Alexandre de Cabanyes o Jardí romàntic
Capacitat: Sala de les Voltes: 130 persones assegudes | Sala Alexandre de Cabanyes: 70 persones assegudes | Jardí Romàntic: 25 persones assegudes.
Equipament: Les sales disposen de climatització, mobiliari complert, megafonia i accés per a persones amb mobilitat reduïda. Les cerimònies al Jardí romàntic són a l'aire lliure, oferint un entorn únic i singular.
Contacte: tel. 938115715
Correu electrònic: protocol@vilanova.cat

Aparcament més pròxim:
- La Masia d'en Cabanyes disposa d'una gran zona d'aparcament gratuïta.
 
Més informació: Situada a 2 km del nucli urbà de Vilanova i la Geltrú. L'any 1798, Llorenç de Cabanyes, que es dedicava a la comercialització de vins i aiguardents, va fer construir aquesta gran casa d'estil neoclàssic, barreja de vil·la italiana pal·ladiana i masia catalana. El seu fill, el poeta Manuel de Cabanyes composà gran part dels seus poemes en aquest singular espai. Actualment la masia acull el Centre d'interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i es pot visitar el llegat de la família, ubicat a la planta noble, amb una gran col·lecció pictòrica, mobiliari i decoració de l'època.  

Masia en CabanyesMasia en CabanyesSala de les Voltes de la Masia en Cabanyes


CALENDARI I HORARI DE LES CELEBRACIONS

Les cerimònies de casaments civils al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i al Castell de la Geltrú es celebren tots els divendres de l'any i un dissabte al mes, sempre que no siguin festius. La franja horària per a aquestes cerimònies és al migdia, de 12 a 14 hores.

Pel que fa a la celebració de casaments civils a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, Museu Romàntic Can Papiol i Masia d'en Cabanyes, aquestes es realitzen el segon divendres i dissabte de cada mes (laborables), tant al matí (de 12 a 13 h) com per la tarda (de 17 a 18 h), a excepció del mes d'agost. Degut a necessitats d'aquest equipaments, l'organització haurà d'autoritzar la seva disponibilitat. 

La durada de les cerimònies, en qualsevol dels equipaments, no excedeix mai del 20-30 minuts.

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet d'Alcaldia i Protocol al tel. 938140000 (Ext. 1025) o bé per correu electrònic protocol@vilanova.cat

TAXES

Les taxes per celebrar casaments civils a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú són aprovades al Ple Municipal i inclouen les despeses de personal i d'utilització dels equipaments municipals durant la cerimònia. 
Qualsevol modificació d'horari i/o temps de durada de la cerimònia, s'aplicarà l'import corresponent a la despesa extraordinària del personal.

TAXES 2017 DIVENDRESDISSABTE
Saló de PlensVilanovins
Foranis
90 €
148 €
118 €
197 €
Castell de la GeltrúVilanovins
Foranis
148 €
247 €
185 €
307 €
Biblioteca Museu Víctor Balaguer
Museu Romàntic Can Papiol
Masia d'en Cabanyes
Vilanovins
Foranis
313 €
549 €
432 €
670 €

Opcionalment, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol i la Masia d'en Cabanyes poden oferir altres serveis complementaris a la cerimònia. Aquests serveis hauran de ser pactats i comptabilitzats amb la direcció d'aquest equipament.

Aquestes condicions, horaris i taxes són vigents durant l'any en curs.

DADES ÚTILS

 
Registre Civil de Vilanova i la Geltrú 
Ronda Ibèrica, 175
Tel. 93 657 10 57

 

 

Contingut relacionat

© Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
Plaça de la Vila, 8. 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 93 814 00 00
Última actualització: 24/01/2017