Biblioteques  Municipals de Vilanova i la Geltrú Ajuntament de Vilanova i la Geltrú Blog Més content que un gínjol

Novetats editorials de dissabte 10 d’octubre

Hola gínjols!

Si voleu escoltar el programa Més content que un gínjol, ja sabeu que només heu de clicar l’enllaç!

I si voleu saber com fan el programa la Susana Peix i la Montse Balada, veieu aquest divertit vídeo!

Quina olla! Comencem amb una proposta publicada per Petit Nandibú, de Pagès Editors, amb text d’Anna Obiols i il.lustracions de Subi, Quina olla!Qui ha dit que les olles són per cuinar? Les olles són eines meravelloses per desenvolupar la creativitat i són utilíssimes per viatjar pel món imaginari per a qualsevol que es vulgui deixar emportar sense complexos, ja sigui gran o petit.  Us hi atreviu?

 

Seguim amb Redondelas, que no és ben bé una novetat , a càrrec de Cristina Macjus i Cecilia Afonso Esteves i publicat per Sallybooks. Còmic sense mots dirigits a lectors menuts que vulguin descobrir petites històries sobre plantes i animals a través del joc, buscant al mateix temps personatges  que prenen cos amb la forma de cercles o cercles partits de paper. Estem davant d’un jardí diminut que cal observar amb una mirada poètica que s’atura en la natura, els detalls i els silencis.

 

El primer pas, de Bob Graham publicat per Editorial Joventut, ens explica com dijous al matí, a les deu menys un minut, la Marta dibuixava un ànec. Amb barret de copa alta, bastó i botes de pell molt suau. Va posar botons platejats a les botes: un…dos…El rotulador de la Marta estava a punt de dibuixar l’últim botó….El seu germà Joan es va aixecar. Va tintinejar, va arrufar el nas, es va inclinar cap endavant…i va fer el seu primer pas. En Bob Graham ens mostra una visió global del món en un sol minut, durant el temps que un bebè dóna el seu primer pas… Amb un prisma original, com una càmera que s’allunya del seu pla, descobrim tot el que passa en un barri, una ciutat, un país, i en el món…Un àlbum carregat d’emoció i de detalls a descobrir… Haureu de llegir el conte si voleu saber tot el que pot arribar a passar!

 

André Bouchard és l’autor de ¡Soy el lobo!, publicar per Edelvives. El llop d’aquest conte està entossudit en despertar a la nena que dorm plàcidament al seu llit. Però ell no és l’únic que vol atemorir a la nena! També ho vol fer la Pesadilla i a la porta del costat , la Pesadilladelabuelita  ha decidit que també vol ajudar-lo. Malgrat tot el xivarri, res aconsegueix despertar-la…fins que els monstres s’adormen i els seus roncs alerten a la petita que amb l’ajuda de l’àvia posaran els monstres dins del camió de les escombraries per tal lliurar-se d’ells.

 

Amb il.lustracions de Maurice Sendak, i text d’Else Holmelund Minarik, Kalandraka publica El pare ós torna a casa. En aquest clàssic contemporani el petit Ós està impacient pel retorn del seu pare: vol anar a pescar amb ell, s’imagina les seves aventures al mar… La família tornarà a estar unida a la llar; una llar que no seria la mateixa sense les inquietuds del petit Ós.

 

Barcanova ens presenta Polseres de moda . Fàcils i boniques! L’autoria és

responsabilitat de Valérie Paris i Karine Thiboult i les il.lustracions són de Camille Dubois i Jean-Gabriel Jauze.Una proposta amb idees i creacions originals. Així de fàcil i així de divertit podreu fer polseres de l’amistat, polseres shamballa, polseres brasileres…Descobriu en aquest llibre més de deu irresistibles propostes de polseres, explicades pas a pas per poder crear joies úniques. Polseres de moda és un llibre fàcil i clar , ple d’il.lustracions per compartir bons moments.

 

Per a bons lectors, Estrella Polar publica el segon volum de la col.lecció Els set cavernícoles, Contra les pintures del diable, amb text de Maite Carranza i il.lustracions d’Irene Iborra. Els set cavernícoles decideixen anar a caçar i es volen pintar la cara i el cos, convençuts que això els farà més valents, però els grans els ho impedeixen. Aleshores, d’amagat, agafen una mica de pintura i es posen a prova estampant les mans i fent dibuixos a les parets i el sostre de la cova. Així comença una aventura que, accidentalment, els convertirà en els primers pintors de la prehistòria.

 

I finalitzem amb una nova aventura de la col.lecció  Samanta F. de Cruïlla, Missió secreta a la reserva natural, amb il.lustracions de Pep Brocal i text d’Amèlia Mora Sanromà. El Gener i la Sam s’infiltren a la reserva natural per treure l’entrellat de la desaparició de dos cadells de linx ibèric.  Cal que ho facin ben de pressa, perquè sospiten que el culpable vol vendre els petitons a un col·leccionista d’animals en perill d’extinció… Podran resoldre el misteri a temps?

 

Bones lectures!!!