Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: BIBLIOPETITS

L’últim gat birmà, Rosa Moya

I de la llunyana Birmània, què en sabeu? I dels gats sagrats? Doncs en Charlie Parker no en sabia gaire cosa fins que el destí el va fer ensopegar amb un gat sagrat birmà, en Hsaya. No va ser fàcil, però, que en Hsaya i en Charlie coincidissin. De fet, ningú no el creia quan en Charlie assegurava que sentia els miols d’un gat que no els deixaven dormir nit rere nit.

gat birmà

Sort de la Mary, la seva millor amiga, que tot i no acabar de veure clar això de les qualitats màgiques d’en Hsaya, sempre és al costat del seu amic i aquesta no en serà una excepció.

A molts quilòmetres de distància del barri londinenc de Westminster on viu en Charlie, el monjo Hui Gen no perd l’esperança de trobar en Hsaya. És el cuidador d’aquesta raça sagrada i se’n feia càrrec del Hsaya i de cinc cadells més al monestir de Mandalay. No pot entendre com en Hsaya pot haver desaparegut de cop i volta i que ningú no en sàpiga res. O potser sí que hi ha algú que en sap més del que diu? Potser a la llunyana Birmània i el bell mig de Londres no tothom és el que sembla…

l'últim gat birmà_rodonaPrimeres pàgines.

L’autora de L’Últim gat birmà és la Rosa Moya, una escriptora nascuda a Puigcerdà a qui la seva passió per la llengua la va portar a estudiar Filologia Espanyola. il·lustracioGràcies a aquesta decisió, va començar a treballar en l’àmbit editorial. Des de 2006, és també autora dels seus propis llibres com ara El libro secreto del ratoncito Pérez, El món màgic de les sirenes, Una fabulosa aventura de piratas i L’últim gat birmà.

També s’ha encarregat d’adaptar autors clàssics de la literatura universal com, per exemple, Mark Twain i Edgar Allan Poe.

I per a tots aquells que valoreu i força les il·lustracions, no us podeu perdre les que acompanyen el llibre que hem comentat en la darrera sessió del Club de Lectura LLibr@venturers i que són obra de Luciano Lozano.

Si voleu saber tots els llibres de Rosa Moya que tenim a les biblioteques de VNG, feu clic aquí.

Us deixem amb la recomanació d’una de les llibr@ventureres…Us hi animeu?

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Molt més que contes amb ciència…

contes_ciencia

Aquest mes de novembre les Biblioteques de la XBM de Vilanova i la Geltrú han programat un seguit d’activitats de divulgació científica en motiu de la Setmana de la Ciència (del 10 al 19 de novembre): exposicions, tallers, xerrades, hores del conte. Per fer difusió del fons que tenim sobre ciència la Biblioteca Joan Oliva també ha fet dos aparadors culturals que exposen llibres de coneixements sobre diferents temàtiques relacionades amb ciència i tecnologia, tant per a adults com per a infants i que de ben segur desvetllaran l’interès científic a petits i grans. En el post d’avui, però, volem  recomanar-vos una altra mena de llibres que també desvetllen l’interès per la ciència però des de la imaginació, és a dir, volem parlar de contes fantàstics, àlbums il·lustrats imperdibles i novel·les per a totes les ments curioses i inquietes de la casa.
Arranquem amb una col·lecció adreçada a infants a partir de sis anys de l’editorial Comanegra, de la qual s’han publicat aquest any tres títols de la mà de la Roser Matas i que tots tres  trobareu disponibles a la Biblioteca Joan Oliva. Són contes amb rimes molt divertides per a que els infants es familiaritzin amb el món de la física. Cada conte planteja un repte que els seus protagonistes –tres amics- hauran de resoldre amb intel·ligència i al final del llibres s’inclou informació adreçada a pares i mestres per enriquir l’explicació:

contes-amb-ciencia_web2

-Amunt, Roc, amunt! (sobre el fenomen de la palanca).
-Flota, clop, flota! (sobre el principi d’Arquímedes).
-Llisca, Newton, llisca! (sobre les lleis de Newton).

invents malvina

 

Continuem amb “Els invents de la Malvina”, un àlbum il·lustrat sobre la capacitat d’imaginar i  crear coses increïbles, escrit i il·lustrat per l’André Neves i publicat per Animallibres. Això és el que fa la Malvina, invents per a tot, entre aquests hi ha un paraigua per no mullar-se les sabates, un tamboret mòbil per no esperar dempeus i una màquina per tranquil·litzar la ment preocupada de la mare. Però el resultat d’aquest darrer invent  és terrible per a ella. Per sort, la mare trobarà la solució de la manera més senzilla, i és molt millor del que s’hauria imaginat mai.

 

Seguim amb un altre àlbum molt original que ens apropa al món dels microorganismes d’una forma divertida: Cuentos de microbios, escrit pel bioquímic nordamericà Arthur Kornberg (guanyador del Premi Novel de Medicina el 1959), amb unes magnífiques il·lustracions d’Adam Alaniz i publicat per l’editorial Reverte. L’autor ens parla d’aquests éssers diminuts que són els microbis i ho fa a través d’uns microcontes amb un text rimat: des de la Salmonella typhi, responsable del tifus, fins a l’Streptococcus pneumoniae, causant de la pneumònia, tot passant per bestioles menys nocives i molt més beneficioses, com ara el Penicillium notatum, del qual s’obté la penicil·lina, o el Saccharomyces cerevisiae, un llevat que es fa servir en la fabricació del pa, el vi i la cervesa. Si el voleu tastar cliqueu aquí.

 

Per als lectors més joves hem pensat amb dos llibres:
220El primer, un àlbum que combina art i ciència, imaginació i coneixement d’una forma magistral (mereixedor del Premi Bologna Ragazzi 2004), és “L’arbre de la vida”, de l’autor i il·lustrador Peter Sís i publicat per RqueR: un llibre on l’autor  fa un recorregut per la vida del Charles Darwin a través del seu diari. Primer veiem el Darwin col·legial, a qui li agradava la natura però no encaixava en el motlle que el seu pare li havia forjat, després el jove estudiant de medicina, que encara resistia als plans del seu pare respecte del seu futur. Més tard apareix el viatge amb el vaixell Beagle que va resultar decisiu i transformador, van ser cinc anys en els quals va donar la volta al món i van contribuir en la creació del Charles Darwin el naturalista. En tornar a Anglaterra, Darwin va fer-ho carregat de l’experiència i els materials que serien la base de l’obra i del llegat de la seva vida. Les il·lustracions són molt detallistes i segueixen la tècnica del puntejat, i a banda de les pàgines del seu diari hi trobareu mapes, cartes de navegació i una doble pàgina desplegable que exposa les conseqüències que va tenir per a la concepció del món, en aquella època, la publicació de l’obra “Sobre l’origen de les espècies”. Peter Sís centra la mirada en la vida d’aquest home extraordinari però ho fa des de diferents perspectives amb la intenció de demostrar l’ambigüetat de la realitat i les diferents maneres de ficcionar-la. “L’arbre de la vida” és una invitació al descobriment i la història d’una aventura que no us podeu perdre!

quantic love

 

La segona proposta pels lectors més joves és  una novel·la que ens apropa a la física quàntica i a l’amor, estem parlant de “Quantic Love”, de la Sonia Fernández Vidal i publicat per La Galera: al CERN, el centre d’investigació més avançat del món, entre experiments de viatges en el temps i de teletransportació, la jove Laila s’enfronta al misteri més gran que existeix: com triar entre dos amors. D’una banda, l’Alessio, un atractiu periodista, i de l’altra, en Brian, un cerebral científic que amaga un gran secret.

 

 

luz de la nocheI per acabar una novel·la històrica que tracta de ciència, a ritme de thriller i basada en -alguns- fets reals, ens referim a  “La luz de la noche” del escriptor i guionista nordamericà Grahan Moore i publicada per Lumen. L’autor ens submergeix als EUA de finals del segle XIX per fer-nos viure de prop l’anomenada “guerra de les corrents”, que és com es va anomenar a la lluita de patents entre Thomas Alba Edison i George Westinghouse per aconseguir electrificar els EUA. Viurem l’ascens professional del jove prodigi de l’advocacia, Paul Cravath, l’home que contracta Westinghouse per a defensar-se i posar fre a l’imperi d’Edison, i veurem desfilar genis inventors com Nikola Tesla, Alexander Graham Bell i noms de l’àmbit econòmic i polític com J. P. Morgan o Rockefeller, entre d’altres. Moore deixa clara la seva fascinació per l’època i pels genis, i aconsegueix transmetre-la també als lectors mantenint la tensió narrativa fins al final de la novel·la.
Ens acomiadem amb una frase d’Albert Einsten que diu: “En moments de crisi només la imaginació és més important que els coneixements”.

BONA LECTURA!

Biblioteca Joan Oliva
Llibres

No hi ha comentaris

L’aprenent de bruixot i Els Invisibles

aprenent de bruixot i els invisibles_portadaQuè series capaç de fer per ajudar un bon amic? Segur que moltes coses, encara que aquest amic no estigui, diguem-ne, gaire viu. Sobre el valor de l’amistat i sobre molts temes més vam debatre la tarda de dissabte els nois i noies del Club de Lectura Llibr@venturers, de la biblioteca Joan Oliva i Milà. I és que la primera lectura que hem compartit, L’aprenent de bruixot i Els Invisibles, ens ha donat molt de joc per a la tertúlia.

El nostre protagonista té només 12 anys, però malgrat ser tan jove, ja sap què és tenir una vida difícil. És en Mortimer Shaw, un noiet que va créixer en un orfenat i que des de fa uns anys viu i treballa amb l’enigmàtic professor Haggath. invisibles_LT_01_ac_72Tot és un secret al voltant d’aquest professor, que més que professor és bruixot i que treballa en l’elaboració de pocions i encanteris d’allò més misteriosos. Tot transcorre més o menys plàcidament fins que un petit accident, només 3 gotetes de res, desencadena uns efectes no previstos.

És llavors quan passat i present conflueixen i Els Invisibles (que fa uns quants anys que van deixar enrere la infantesa) tornen a reunir-se per ajudar un dels seus membres, l’Horace. Potser encara no és gaire tard per fer justícia i descobrir qui amaga un secret inconfesable…

Si encara no has llegit L’aprenent de bruixot i Els Invisibles, fent clic sobre de la imatge hi podràs llegir les primeres pàgines del llibre:

aprenent de bruixot i els invisibles_portada rodonaPrimeres pàgines.

Jordi Sierra i Fabra és l’autor de L’aprenent de bruixot i Els Invisibles, llibre que va ser distingit l’any 2016 amb el Premi Edebé de Literatura Infantil. Sierra i Fabra és un autor d’allò més prolífic, tant per a infants, joves i adults. Fent clic aquí hi podeu consultar tots els títols d’aquest autor disponibles a les biblioteques de VNG.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Baby-Led Weaning

Us presentem una novetat del Racó de Pares que trobareu disponible a la biblioteca a partir de la semana vinent:
 “Baby-Led Weaning: 70 recetas para que tu hijo coma solo” de la Begoña Prats -creadora de l’app Happy Recipes- i publicat per l’editorial Grijalbo.
El BLW (Baby-Led Weaning) o alimentació autoregulada pel nadó és un mètode d’inici a l’alimentació complementària que consisteix en oferir aliments sencers en lloc de triturats -a partir dels sis mesos- amb la mida i forma adequats per a que sigui el propi nadó qui els pugui agafar amb les mans i dur-se’ls a la boca en funció de la gana i les preferències que tingui. Segons els experts els beneficis d’aquest mètode són molts (promou i estimula el desenvolupament psicomotriu del nen, promou la lactància materna, promou hàbits d’alimentació saludables respectant al nen, entre d’altres) i per això és un mètode alternatiu als triturats que cada cop va agafant més força, sobretot en països nòrdics.

 

El pediatre Jesús Garrido ens parla d’aquest mètode en el el breu vídeo que veureu a continuació:

La Begoña Prats, mare de bessons, joiera de professió i practicant del BLW un dia va decidir compartir les seves receptes i va crear l’aplicació per a mòbils Happy Recipes, l’app de seguida va obtenir molta acceptació i el van seguir altres aplicacions que actualment ajuden a moltes famílies a utilitzar el mètode BLW. Si esteu interessats en aquest mètode aquest llibre us serà molt útil, a banda d’explicar què és el BLW i com aplicar-lo conté 70 receptes fàcils i saludables amb unes fotografies que et fan venir gana i suggerències de preparació. A més a més a cada recepta hi ha unes icones que et permeten identificar ràpidament si aquell plat està exempt d’algun al·lergen (ou, gluten, fruits secs…).
Acabem el post  deixant-vos amb un vídeo molt interessant que no us podeu perdre! Són imatges dels 120 primers dies de seguir el BLW en un nadó.
120 days of Baby Led Weaning

Biblioteca Joan Oliva i Milà.
Llibres

No hi ha comentaris

Tocats pels bolets

boletsAmb l’arribada de la tardor, ja sé sap, comença la febre boletaire i els boscos comencen a omplir-se de gent amb cistells i bastó a la recerca de bolets tan apreciats com els rovellons, els rossinyols, les múrgoles, els  pinetells, els reigs, els ceps, a la recerca de bolets amb noms tan anatòmics com peus de rata, orelles de gat, llengües de bou, cama de perdiu, a la recerca de bolets amb noms tant sospitosos com trompetes dels morts,  pets de llop, -que amb el seu nom no animen gaire a collir-los però resulta que sí, que són del tot comestibles-.  Desitgem que per molta febre que tingui un boletaire no agafi mai un mataparents i us estarem molt agraïts si algun dia ens sorpreneu a la biblioteca amb un regal tan flairós com una tòfona.
Feta aquesta introducció, per si durant la tardor us entren ganes d’agafar el cistell i trepitjar terra humida  hem seleccionat uns quants llibres –per a totes les edats- que trobareu disponibles a la biblioteca i que us aniran bé per introduir-vos i guiar-vos pel món boletaire:

marc estevez bolets

 

Marc Estèvez Casabosch, expert en boscos, bolets i aprofitament dels recursos silvestres és l’autor de la primera recomanació d’avui “El gran llibre dels bolets: conèixer-los, trobar-los i cuinar-los!”  publicat per Ara Llibres. Al final del llibre,  el xef del Restaurant Sala, Miquel Màrquez ens proposa 24 receptes per cuinar-los.  Amb aquesta obra l’autor ha volgut reunir tot allò que cal saber per conèixer i trobar bolets a casa nostra, per això a la part central d’aquesta trobareu propostes per a tota la família, que inclouen mapes i rutes per gaudir del territori, amb trucs, consells i secrets per a cada comarca.

 

sao dels boscos

La  segona recomanació és “Bolets: la saó de boscos i prats”, un receptari  de la Mariona Quadrada,  amb fotografies de Josep Borrell publicat per l’editorial Cossetània.  Aquí hi trobareu un repertori de plats fàcils de fer a casa que tenen una base clàssica amb tocs actuals: arrossos, coques, amanides, pastes, carns, peixos, tots amb el  bolet com a protagonista.
Voleu tastar-lo? Cliqueu aquí.

guia de bolets per a nois i noies

 

Si teniu entre 11 i 16 anys i ganes de convertir-vos en experts micòlegs,  un imprescindible és aquesta “Guia de bolets per a nois i noies”, de Ramon Pascual, amb la col·laboració de Núria Duran i Mònica Pascual, publicat per Cossetània. Una guia dividida en dues parts, a la primera trobareu coneixements bàsics introductoris del món dels bolets i a la segona 34 espècies descrites, comentades i il·lustrades. A més a més conté el suggeriment d’algunes activitats, unes quantes receptes de cuina de la Núria Duran i uns quants versos del Celdoni Fenoll.
Si el voleu tastar cliqueu aquí.

anem a buscar boletsAcabem el post d’avui pensant amb els caçadors de bolets més petits de la casa, per a ells hem triat un conte –en lletra lligada- escrit pel periodista ambiental  José Luís Gallego,  il·lustrat per la Roser Calafell i publicat per La Galera. Amb el títol “Anem a buscar bolets” l’autor ens explica l’aventura de la Noa i el seu avi Joan, que comença quan arriben les pluges i el fred, llavors la Noa i el seu avi es calcen les botes, agafen els cistells i es preparen per anar a bosc. Tasteu-lo amb un sol clic des d’aquí.

Bona lectura, i recordeu que: “Si a l’octubre plou el rovelló es mou”.

 

Biblioteca Joan Oliva i Milà
Llibres

No hi ha comentaris

Cases del món

cases

Avui us presentem la novetat del mes de la sala infantil de la biblioteca, un àlbum molt recomanable per a nenes i nens que estiguin fent el cicle inicial. Està escrit per la Mia Cassany i il·lustrat per la Paula Blumen, i comença així:

“L’ànima és el que fa que una casa sigui especial, i això no està relacionat amb el seu estil, el nombre d’habitacions, la seva grandària o el luxe. És la sensació que transmet quan entres en ella, és la seva personalitat el que aquí volem expressar.”

És un llibre molt original  que presenta setze cases d’arreu del món, amb unes il·lustracions a doble pàgina que conviden a mirar i a remirar i a no perdre’s cap detall.  Van acompanyades d’uns textos  poètics i  ens situen una familia o uns personatges en un lloc concret,  i alhora, van acompanyats d’algun animal, ja sigui amb plomes o de quatre potes:

“T’explicarem un secret… I es que hem descobert que una llar no és una autèntica llar sense animalons a prop seu”.

Els personatges que surten són tots molt diferents però es mostren feliços i relaxats, ens transmeten pau, i a través d’ells i de les cases anem imaginant com és i com viu la gent en diferents llocs del món:
Dash – The Hamptons, EUA
“Quan fa mal temps, les cases d’estiueig queden com aturades per la malenconia i els records. L’hivern és llarg i solitari, però elles saben esperar amb paciència, revivint el xivarri i els jocs dels dies de vacances.”

eua

holanda

Vincent i Frank – Amsterdam
“De vegades, per descobrir com és de bonica i especial una casa, cal mirar a través de les seves finestres i entrar-hi. Si bé des de fora totes les cases d’alguns llocs semblen iguals, quan s’hi entra és quan es descobreix l’originalitat.”

Si després de llegir-lo us heu quedat amb més ganes de conèixer altres cases del món, cliqueu aquí, per saber quins altres llibres us esperen a la biblioteca.

Bona lectura!

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Ja torna a ser aquí…el club de lectura Llibr@venturers!

A3_Club de lectura Llibr@venturers 2017-2018Sí, sí, ja torna a estar en marxa el club de lectura per a nois i noies de 10 a 12 anys de la Joan Oliva! Com? Que no ho sabies? Doncs aquest és el nostre sisè any i, com sempre, arrenquem amb el nou curs escolar i ens anirem veient un cop al mes. I així, una rere l’altra, compartirem vuit lectures fins al proper mes de maig.

L’objectiu del Club de Lectura Llibr@venturers és, a banda de fomentar el gust per la lectura entre els més joves, promoure la tertúlia entre els nostres joves participants i entre tots i totes enriquir-nos tot parlant d’un llibre.

Les trobades tenen lloc un dissabte al mes a les 16.30 h de la tarda i van començar el passat dissabte 30 de setembre, amb una sessió de presentació. Aquest dia vam posar en comú quins llibres ens agrada llegir i vam fer un cop d’ull als vuit títols que llegirem els propers mesos. I els nois i noies participants van marxar amb l’exemplar del primer llibre que comentarem: L’Aprenent de bruixot i Els Invisibles de Jordi Sierra i Fabra.

El calendari de lectures és divers. Podeu consultar-lo fent clic aquí.

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

[S]àvies

Avui volem fer un homenatge a les àvies en motiu del Dia Internacional de la Gent Gran (1 d’octubre), per això el post d’avui  el dedicarem a recomanar-vos llibres  per a totes les edats on elles són protagonistes d’unes històries que no us podeu perdre i on de ben segur descobrireu unes àvies entre poc i gens convencionals. Passin i vegin!

  • Lectors fins a 6 anys.

avia pirata-L’àvia pirata / Geraldine Durran; il.lustracions de Rose Forshall. Barcelona: Elfos, 2010.  L’àvia d’aquest conte és una velleta molt especial, cuina pastissets, fa mitja… ningú ho diria, però la seva neta ens explica que de jove havia sigut pirata. Li agrada recordar vells temps i n’està molt orgullosa de la professió que va triar, la reivindica per a les noies. Ella va salvar l’avi de les mans de Cor de Pedra, Dits Llargs i Navalla Esmolada. Malgrat els anys, continua sent valenta, decidida, divertida i enginyosa:
El pobre avi va descobrir que el gelat bomba que prepara porta pólvora de debò… I quin ensurt va tenir! Però l’àvia li va dir que allò li   passava per fumar a taula.”

abuela durmiente-La abuela durmiente / Roberto Parmeggiani; [ilustraciones:] Joao Vaz de Carvalho. Pontevedra: Kalandraka, 2015.  Aquest és un àlbum de la col.lecció “Libros para Soñar” de l’editorial Kalandraka que ens apropa a la visió d’un nen en relació a l’alzheimer que pateix la seva àvia i posteriorment la seva mort. A la coberta del llibre ja ens adonem que l’àvia descansa al llit, però abans de que es passés tot un mes descansant com la bella dorment,  l’àvia va començar a fer coses rares com arrencar totes les flors del jardí per fer-ne sopa.  Fins que un dia va arribar un príncep…
“Mi abuela quizás esté soñando. Mi abuela quizás esté soñando con las cosas que le gustan. Mi abuela quizás esté soñando con el mar, la limonada, el pan y las cometas”.

  • Lectors a partir de 7 anys.

gesmanes crosto2
-Germanes crostó, agència d’investigació. Aquest és el títol de la col.lecció de l’editorial Baula, escrit per l’Anna Cabeza i  amb il.lustracions de Toni Batllori. Les germanes crostó el formen un trio peculiar i divertit de velletes, elles són la Rosalia, la Carme i l’Ascensió, i sempre van acompanyades del Marcel, junts resolen casos plens d’humor i misteri. A la biblioteca tenim els dos primers:         “El misteri de la tifa de gos abandonada” i “El misteri dels llobarros”

  •  Lectors a partir de 9 anys

COB_IAIA_400 -La iaia no hi toca / José Ignacio Valenzuela; il.lustracions de Patricio Betteo. Barcelona: Birabiro, cop. 2016.  És una historia entranyable i divertida sobre la descoberta i l’interés d’un nen pel joc de les paraules i la poesia. Sabeu qui en té la culpa d’això i de tot? La seva iaia, la Petúnia, una dona una mica estrafolària, irreverent, sensible i poètica, que es pinta una piga a dalt o a baix,  a la dreta o a l’esquerra de la boca segons l’humor que tingui aquell dia. Ell pensa que no està gaire bé del cap i que per això el fa passar molta vergonya cada dia quan baixa de l’autocar i es posa a recitar poesia. Com que els seus pares treballen tot el dia es passa moltes tardes a casa la seva àvia i pensa que, al final, ell també pararà una mica boig, però poc a poc anirà coneixent més i millor a la seva àvia i es convertirà en tot un poeta.  Estigueu alerta si el llegiu, la Petúnia segur que en prepara una de grossa!

la-meravellosa-medecina-d-en-jordi-3

-La meravellosa medecina d’en Jordi  / Roald Dahl; il.lustracions de Quentin Blake. Barcelona: Empúries, 2004. La majoria d’àvies són velletes molt amables, sobretot amb els seus néts. L’àvia del Jordi, en canvi, es passa el dia rondinant i renyant-lo, però la paciència del Jordi té un límit i per això ha decidit passar a l’acció. Així que prepara una medecina meravellosa que té uns efectes increïbles en l’àvia i en tots els animals que la proven.
“Ep! -va pensar en Jordi de cop-. Ah! Hum! Ja sé que faré. Li prepararé una nova medecina, una que serà tan forta, tan intensa i tan fantàstica que la curarà completament o li farà volar la closca. Li prepararé una medecina màgica, una medecina que encara no ha fet cap  metge…”

 

  •  Per a lectors a partir de 10 anys.

-L’àvia gàngster  / David Walliams; il.lustracions de Tony Ross. Barcelona: Montena, 2013. Una altra àvia gens convencional és l’àvia del Ben. Aparentment és com moltes, porta dentadura postissa, té els cabells blancs, li encanta fer mitja, té cura dels seus néts… fins aquí tot un avorriment, segons ell… però un dia Ben descobreix que la seva àvia no és el que sembla, porta una vida molt més emocionant, és una de les lladres més buscades per la policia i, sense adonar-se’n, es veu immers en una trama extraordinària on no hi falta ni una gota d’acció, diversió i misteri. Si el voleu llegir en castellà també el tenim disponible amb el títol “La abuela gàngster”.
Imagen3
-Les bruixes / Roald Dahl: il.lustracions de Quentin Blake. Barcelona: Estrella Polar, 2013. Les bruixes de debò es vesteixen amb roba corrent i s’assemblen a dones corrents, per això costen tant d’enxampar. Aquesta història narra com un nen de set anys, víctima de les males arts de la Reina de les bruixes, s’enfronta a totes les bruixes d’Anglaterra, amb l’ajuda de la seva àvia.

  • Per a superlectors.

Imagen1.jpg - Vés on et porti el cor [en línea] / Susana Tamaro. Barcelona: Columna CAT, 2010. [Consulta: 30 d’octubre de 2017]. Aquesta és una novel.la sobre el destí i la llibertat dins la família que va commoure milions de lectors i va convertir la Susana Tamaro en una veu destacada en el panorama literari italià contemporani. Una àvia, a les portes de la mort, escriu a la seva neta una carta explicant-li tot allò que ha marcat la seva existència, l’Olga no vol marxar sense haver-li explicat els motius que l’han dut on és, amb un intent d’explicar-se a sí mateixa i amb la intenció de que la seva neta la comprengui. A través d’aquest comiat descobrim la història de la família: un marit que mai va estimar, un amor clandestí, una filla que va morir massa jove i la relació entre les dues, tan plena de frases que no es van arribar a dir. En aquesta obra Tamaro indaga en els silencis de tota una vida i ens revel.la els significats de forma dosificada, lenta  i dolça.
Si el voleu llegir en castellà també el trobareu disponible a E-biblio Catalunya amb el títol “Donde el corazón te lleve”.

tres abuelas

 

-Tres abuelas y un cocinero muerto / Mina Lindgren. Barcelona: Suma de Letras, 2015.
És el primer títol de la “trilogia de Hèlsinki”, una novel.la a mig camí entre el thriller i l’humor negre protagonitzada per un trio de vídues que viuen en un centre privat d’ apartaments per a la tercera edat de Hèlsinki, El Bosque del Crepúsculo, un lloc sinistre on comencen a produir-se uns misteriosos assasinats. La Siri, l’Irma i l’Anna-Liisa, amb 90 anys i tot el temps del món tenen clar que no pensen morir-se fins a descobrir l’assasí.

 

 

Biblioteca Joan Oliva i Milà.
Llibres

No hi ha comentaris

Un passeig per la història

“No sabem com comença la nostra història, ni tampoc sabrem com acaba. Es desenvolupa en un planeta que gira entre molts altres en un univers il·limitat…”

portada novetat mes infantilAixí comença la novetat del mes de la sala infantil que us presentem avui, un àlbum informatiu sobre història universal adreçat a infants a partir de vuit anys que ha merescut el Premi Sorcières 2015, atorgat pels llibreters i bibliotecaris francesos. L’autoria del llibre la comparteixen Yvan Pommaux i Christophe Ylla-Somers, pel que fa al text, i aquest darrer també n’ha realitzat les il·lustracions.

L’originalitat d’aquest àlbum radica en el punt de vista del que està escrit, ja que conta la història, no pas de reis i reines, cabdills, presidents i grans celebritats, sinó la dels homes i dones i nens que han poblat la terra. Ens mostra aquesta història cronològicament i sense destacar ni afavorir cap personatge o país. Les il·lustracions, realistes, i a doble página, enriqueixen el text aportant un munt d’informació sobre l’aspecte físic de les persones, la cultura i la geografia de cada civilització. A mesura que avancem les pàgines ens endinsem en l’evolució de l’home, el seu progrés, les construccions, els invents, les seves lluites…. Al final, els autors plantegen una pregunta als lectors: “Quins esdeveniments caracteritzaran el nostre temps als ulls del futurs historiadors?” La conquesta de l’espai? L’energia nuclear? La informàtica? La robòtica?” Qui ho sap?

Sens dubte és un d’aquells àlbums d’intenció divulgativa on l’entreteniment mentre es fa un passeig per la història està del tot garantit.

BONA LECTURA!

Llibres

Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Arrenquem el curs amb bon peu!

Aquesta setmana ha començat el curs escolar, algunes famílies i nens ho hauran fet amb somriures, d’altres amb llàgrimes, sigui com sigui, un nou curs sempre és motiu per il·lusionar-se per un futur ple d’oportunitats i de reptes, per una aventura que es presenta davant nostre i que estem a punt de començar. inicicursturu Per preparar-vos per aquesta aventura us proposem una estona de lectura compartida amb els llibres que hem seleccionat i que trobareu disponibles a la biblioteca, en alguns d’aquests hi trobareu històries que us poden ajudar a facilitar l’adaptació dels nens els primers dies d’escola i en d’altres, històries protagonitzades per alumnes i mestres poc convencionals. Tampoc ens hem oblidat de llibres que ens apropen a altres realitats menys afortunades que la nostra i de llibres que ens fan reflexionar sobre el paper de l’escola i de la família en l’educació dels nostres fills.
 
• Arrenquem, doncs, amb contes per als més petits (fins a 6 anys):
-L’arbre de l’escola / Antonio Sandoval ; [il·lustracions:] Emilio Urberuaga. Pontevedra : Kalandraka, 2016.
-30 històries tot esperant l’escola : cada nit, una historia. Barcelona : Larousse, cop. 2016.
-La Lulú va a l’escola: el primer dia d’escola d’una nena molt valenta! / Camilla Reid ; il·lustracions de Ailie Busby. Barcelona : Cruïlla, 2013.
-El primer dia d’escola / Pasqual Alapont ; dibuixos d’Enric Solbes. Barcelona : Animallibres, 2011.
 

9788415390299_04_g-aacbbffc Lulu-va-a-lescola_cob-250x251

9788416368679 portada arbol.indd

 
• Per a infants a partir de 7 anys us proposem:
-La mestra és un capità / Antonio Ferrara ; il·lustracions d’Anna Laura Cantone. [Barcelona] : Birabiro, 2016.
-La Mestra Flo no sap ni la o! / text: Dan Gutman ; dibuixos: Jim Paillot. Barcelona : Brúixola, 2014.
-Els secrets de l’escola: on van les mestres quan es pon el sol? / Éric Veillé. Barcelona : Blackie, 2015
 

9788416490202 portada_AJ_1_OK_cat 978841629037

 
• Per a nois i noies a partir d’11 anys no us perdeu:
-El cas del director de l’escola desemmascarat / Joachim Friedrich. Barcelona : Edebé, 2005
-Els experiments del professor Von Skalpel / Paul Martin, Manu Boisteau. Barcelona : Estrella Polar, 2009.
-L’Extraordinari enginy parlant del Professor Palermo / Jordi Sierra i Fabra. Barcelona : La Galera, 2013.
 

img_server.aspx els-experiments-del-professor-von-skalpel_9788492671137 9788424647650_imatge_portada_llibre_detall_9788424647650

 

• Continuem ara descobrint altres realitats i altres camins per arribar a l’escola. Amb els llibres que us proposem tot seguit us adonareu que, malauradament, no tots tenim les mateixes oportunitats i què llarg i perillós resulta per a alguns nens i nenes arribar cada dia a l’escola: han de crear rius, valls, muntanyes… però malgrat tot, per a aquests petits herois, no importa el camí que hagin de fer, el que realment els importa és arribar a l’escola.
-El camí a l’escola / Rosemary McCarney. Barcelona : Joventut, 2016.
-L’escola secreta de la Nasrin: una historia real de l’Afganistan / Jeanette Winte. Barcelona : Joventut, 2010
 

4389 3809


 
• Acabem el post d’avui recomanant-vos unes lectures per a començar el curs reflexionant sobre què significa educar avui a l’escola i a fora d’ella, sobre el paper que hi juga cadascú i també sobre el qüestionat i controvertit tema dels deures.
-Cal fer deures? Mares i pares que ajuden a aprendre / Jaume Funes. Vic : Eumo, 2015.
-Famílies i mestres : entendre’ns per educar / Anna Ramis Assens. Vic : Eumo, 2016.
-Educar millor : onze converses per acompanyar famílies i mestres / [entrevistador:] Carles Capdevila ; [entrevistats:] Carme Thió … [et al.]. Barcelona : Arcàdia, 2015
 
 
Bona lectura! I bona entrada de curs a tot@s!
 
 
Biblioteca Joan Oliva i Milà.

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »