Biblioteca Municipal Joan Oliva i Milà Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

Biblioblog – Fora del prestatge

Arxiu per la categoria: QUÈ HI HA DE NOU?

El color del silencio, Elia Barceló

el color del silencioElia Barceló és una de les escriptores espanyoles més reconegudes internacionalment, amb més de 500.000 exemplars venuts. Llicenciada en Filologia Anglogermànica per la Universitat de València i Doctorada en Filologia Hispànica per la Universitat d’Innsbruck, Barceló viu a Àustria des de la dècada dels vuitanta on treballa de professora de Literatura Hispànica.

Com a escriptora, Elia Barceló ha conreat des de la literatura fantàstica, passant per la novel·la històrica i criminal. A més a més, és autora d’assaigs, novel·la juvenil i articles en revistes espanyoles i estrangeres. Sota el nom d’Elia Eisterer-Barceló es dedica a la investigació literària, fa conferències, cursos de formació del professorat i publica articles acadèmics.

Enguany, de la mà de l’editorial Roca, Elia Barceló acaba de publicar la seva darrera novel·la, un thriller històric que porta per títol El color del silencio. Per escriure aquesta novel·la, Barceló reconeix que ha hagut de documentar-se força, ja que si bé tots els personatges i la trama són ficticis, el rerefons històric és fidel als esdeveniments de les èpoques per què transcorre la protagonista. Així doncs, qui llegeixi el llibre farà memòria de l’època del Marroc sota el protectorat espanyol, de la revolta asturiana dels miners l’any 1934, de l’alçament de Franco i dels anys de postguerra, per posar-ne alguns exemples.

elia-barceloEl color del silencio és, en paraules de l’autora, una “mena de trencaclosques curiós ficat dins d’una capsa”. Un llibre en què aprofundeix en totes aquelles coses que no s’expliquen i que, finalment, acaben fen mal a qui més estimes. La protagonista és Helena Guerrero, una artista de renom internacional que als seus 68 anys decideix furgar en el passat de les seva família, els Guerrero-Santacruz.

Helena Guerrero pertany a una família ben posicionada que molts anys enrere va viure una situació dramàtica. Coincidint amb les hores prèvies de l’arribada de l’home a la lluna, la nit del 20 de juliol de 1969, mentre els pares celebraven una festa a la seva casa de Rabat, la filla gran, Alícia, és violada i assassinada en una platja. Gairebé cinquanta anys després, Helena torna d’Austràlia, el seu lloc de residència, per provar de saber què va passar aquell dia.

Si també a vosaltres us ha cridat l’atenció, us interessarà saber que la bonica portada de la novel·la és obra de l’artista Lita Cabellut, Color of Dew 08.

Ja podeu reservar El color del silencio a la biblioteca Joan Oliva i Milà!

Us deixem amb una entrevista a Elia Barceló:

Llibres

 • El almacén de las palabras terribles
 • El cas del crim de l’òpera
 • El caso del artista cruel
 • El color del silencio
 • Cordelluna
 • Las largas sombras
 • La mà de Fatma
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Va de caques, culs i pets – Dia Mundial de la Malaltia Inflamatòria Intestinal – 19 de maig

  Avui dia 19 de maig es commemora el Dia Mundial de la Malaltia Inflamatòria Intestinal i des de la Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú volem compartir aquesta celebració amb la confecció d’una guia de lectura divertida i distesa que duu per títol: ‘Va de caques, culs i pets’, en la qual trobareu gran part dels contes que s’han publicat i que en parlen per a nens petits i joves, com també llibres sobre les malalties i adreces web que poden ser del vostre interès.
   
  9788495123787I qui són els autors d’aquesta guia?
   
  Òscar Segarra, cap de la Unitat de Gastroenterologia Pediàtrica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, ha col·laborat en la confecció de la part teòrica de la guia amb la descripció de les malalties. La unitat de gastroenterologia constitueix un pilar bàsic en l’estructura del Servei de Pediatria, tant per la seva diversitat (gastroenterologia, hepatologia i nutrició) com per la prevalència d’aquest tipus de patologies al llarg de tota la infantesa.
   
  Pilar Galve és bibliotecària de la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú i és qui ha seleccionat els llibres que trobareu en aquesta guia. És la mare d’un nen que pateix la malaltia de Crohn i es sòcia de l’ACCU Catalunya (Associació de malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa).
   
  Si cliqueu damunt de ‘Va de caques, culs i pets‘, podreu llegir-la. De segur que us agrada! Us oferim unes quantes portades dels llibres a què fa referència!
   

  fullsizerender-4 9789709705034 9788481314052 9788498248753_04_g

   
   
  En què consisteixen les malalties inflamatòries intestinals: malaltia de Crohn i colitis ulcerosa? Doncs bé, aquestes malalties es caracteritzen per presentar una inflamació crònica a nivell del tracte digestiu, amb una evolució que cursa amb brots d’activitat i períodes de remissió. Són alteracions d’origen desconegut. Poden començar a qualsevol edat, però són més freqüents en els joves. No són contagioses.
   
  16 (2) La malaltia de Crohn (nom del primer metge que va descriure-la) és una malaltia crònica, que sol evolucionar a brots: períodes amb la simptomatologia contínua i d’altres en el quals no es manifesta. Afecta a qualsevol part del tub digestiu, però el més freqüent és que es localitzi a l’intestí prim, sobretot, a la part final que és el lloc on connecta amb el colon. La malaltia afecta només alguns trams, però totes les capes de l’intestí poden patir l’afectació. Simptomatologia: moviments intestinals freqüents, diarrea, dolors abdominals, pèrdua de gana, pèrdua de pes i febre, entre d’altres.
   
   
  17 (2) La colitis ulcerosa és, també, una malaltia crònica que afecta el colon en les seves capes superficials (mucosa). L’extensió de les lesions és variable i solen ser contínues, és a dir, s’inicien al recte, al costat de l’anus i arriben fins al límit superior afectat, sense que hi hagi zones sanes. Els símptomes són dolor a l’abdomen i diarrea amb sang.
   
  De moment, tant per a la malaltia de Crohn com per a la colitis ulcerosa no hi ha cura mèdica. La fita principal és eliminar la resposta inflamatòria per tal que el teixit intestinal es curi i s’alleugin els símptomes. Tan bon punt els simptomes són controlats, la teràpia mèdica intenta disminuir els brots de la malaltia i, d’aquesta manera, poder mantenir els períodes de remissió.
   
   
   
  Llibres Llibres que podeu trobar a la Xarxa de Biblioteques de Vilanova i la Geltrú sobre la malaltia de Crohn, sobre la colitis ulcerosa i sobre els intestins en general.
   
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Práctica de la danza. Liane Simmel

  ‘La práctica de la danza’ és un llibre en el qual la Dra. Liane Simmel ofereix coneixements mèdics aplicats a aquesta disciplina, l’anàlisi dels moviments i les ciències esportives que representen la base per al comportament responsable i la seva interacció diària.
   
  Dividit en dotze capítols s’inicia amb el que compon la base corporal: esquelet, teixits, musculatura i sistema nerviós; 9788499105420 segueix amb l’anatomia de la columna vertebral; la pelvis, com a centre; la cadera, una articulació conseqüent; l’estabilitat de les cames depèn del genoll, unitat coordinadora; el peu, la base; espatlles i braços, estabilitat malgrat la mobilitat; per continuar amb l’ànima, amb l’alimentació, etc.

  La idea d’escriure aquest llibre sorgí quan ella era ballarina i el metge li digué: “Si continuas bailando, acabarás en una silla de ruedas”. No va rebre cap altra explicació, cap tipus de suport de com podria continuar ballant. Va ser aleshores quan li hauria agradat comptar amb una obra pràctica sobre medicina de la dansa.
   
  Com ella diu a la introducció: “Bailar es algo más que aprender unos pasos. La danza no se reduce únicamente a aspectos físicos y, sin embargo, el cuerpo es el instrumento del bailarín. Conservarlo sano, reconocer a tiempo las sobrecargas y prevenir las lesiones son condiciones imprescindibles para bailar durante mucho tiempo y sin molestias.(…) Pese a todos los esfuerzos, algunos de les ejercicios no se pueden entender bien sin una adecuada preparación personal. Por ello es esencial la paciencia. Ciertos movimientos resultan completamente extraños al cuerpo; se precisa tiempo para suprimir patrones de movimiento arraigados y automatizar otros nuevos. La idea del movimiento, su imagen, lo que sucede en el interior del cuerpo, ayuda a la búsqueda de la forma ‘ideal’ del movimiento.”

  blogSlider_TWE_Simmel1 Els ballarins destaquen a l’escenari i a la vida quotidiana. La seva posició alçada irradia ‘autoestima’. La flexibilitat de la columna i de la caixa toràcica és fonamental per a la dansa, com també ho són l’estabilitat i la força dinàmica de la musculatura del tronc. Des del cap fins al còccix, la cadena s’estén al llarg de les trenta-tres vèrtebres que conformen la columna.
  Frases com “Estírate; tienes que colocar la espalda como si te hubieras tragado un palo” han acompanyat diverses generacions de ballarins i encara segueixen vigents en moltes acadèmies. Els conceptes per aconseguir una esquena resistent són l’autoelongació i la mobilitat de la columna.
   
  Després de cada capítol trobareu consells del que s’ha de fer i del que no. Acompanyat de fotos i dibuixos que il·lustren gran part dels moviments i de les referències a l’anatomia que hi descriu.
   

  Llibres El llibre a les biblioteques vng.

   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  El ángel. Sandrone Dazieri

  page33La mort arriba a Roma a les dotze menys deu minuts de la nit amb un tren d’alta velocitat procedent de Milà. Del cotxe de luxe no surt ningú: tots els passatgers han mort. La subcomisària Colomba Caselli, que acaba de reincoporar-se al servei després del seu últim i esgarrifós cas, és l’encarregada d’avaluar la massacre. Encara que tot apunta a un atac terrorista i el ISIS ha reivindicat l’autoria a través d’un vídeo, Colomba prefereix demanar consell a l’única persona capaç de veure el que ningú s’ha fixat encara. Sandrone Dazieri va néixer el 1964 a Cremona. Després d’abandonar la cursa de cuiner, va començar a escriure per a convertir-se més tard en un dels més apreciats escriptors i guionistes italians del panorama literari.

  L’inspector Dante segueix lluny de ser un home normal, segueix farcit de manies i fòbies, tot i que és insegur però brillant, també intuïtiu, molt observador, però pel contrari segueix sent desordenat. És el més brillant col·laborador de la policia, expert en persones desaparegudes, però comença a donar símptomes d’una forta depressió. Tot i això, només ell serà capaç d’intuir la veritat sobre l’onada de crims que tots els indicis apunten com una obra macabre del terrorisme. La seva ajudant Caselli segueix demostrant els seus atacs d’ira i els seus problemes per mantenir la calma, apartada del cos pel seu comportament insubordinat, trobarà al costat de Dante un equilibri que oscil·la entre la protecció, l’admiració i la compassió, però novament es deixarà portar per les boges teories del seu company.

  Primeres pàgines angel

  logo blog genere negre_AMB LLETRESSandrone Dazieri va néixer a Cremona a l’any 1964 i és un dels escriptors més respectats i escriptors italians. A l’any 1999 va publicar la seva primera novel·la Attenti al gorilla, que va ser seguit per molts altres, incloent La cura del gorilla de la qual es va derivar la pel·lícula del mateix nom de Claudio Bisio. Com a escriptor va supervisar algunes sèries de popularitat extraordinària com Intel·ligència i R.I.S. Roma. Però la seva obra més important va ser No está solo que li va suposar el reconeixement definitiu per part de la crítica internacional, adaptada al cinema i també convertida en una sèrie de televisió, amb guió del propi escriptor. El Angel és la segona entrega d’aquesta aclamada sèrie protagonitzada per Dante Torre i Colomba Caselli.

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Divertir-se a l’aire lliure

  aventurasairelibreHi ha infinitat de suggerències per a explorar la natura i gaudir d’ella, existeixen molts indrets per visitar així com moltes coses a veure quan es decideix realitza una sortida, ja sigui a la platja, a un bosc, o en un parc. Aventuras al aire libre està farcit d’idees originals per sortir d’excursió amb l’arribada del bon temps i aprendre a observar detingudament la natura mentre es realitza una activitat, ja que l’entorn natural sempre ofereix coses per veure, activitats per realitzar o indrets inexplorats. Però sempre caldrà d’anar acompanyat d’una persona adulta que conegui l’indret i pugui aconsellar com fer l’activitat diària que s’hagi escollit.

  Entre els àmbits que es poden escollir es troba la vora del mar amb un munt d’activitats per fer al costat de la platja, una d’elles pot ser amagar un regal i cercar el tresor, o simplement descobrir quan l’aigua del mar es recull quines meravelles en forma de conxes marines, crancs o d’altres senyals que s’han deixat a la sorra. Els participants podran divertir-se jugant a la platja i també aprendre moltes coses sobre el fons marí i els habitats del mar. En canvi, si el nostre indret és la muntanya es poden fer molts jocs a la ribera del riu o d’un llac amb les plantes i els animals que viuen al seu voltant, també activitats dinàmiques com la construcció d’una balsa petita o fins i tot una xarxa per trobar els éssers que s’amaguen a dins del riu.

  cerdanyaLa interacció amb els petits animals és fa a l’aire lliure, però també és possible fer altres tipus d’activitats a prop de casa, en el parc de la teva ciutat, simplement agafant sorra i portar-la a casa per descobrir quines petits insectes passegen durant la nit mentre es dorm a través de les petjades que deixaran en el sorral que tinguem fet. El jardí pot ser una zona molt especial per descobrir els insectes que ajuden a les plantes a créixer o aprendre a fer créixer les nostres plantes a partir d’un petit hort però caldrà anar amb compte amb les flors i les abelles

  Una de les sortides més divertides és al bosc per observar les diferents aus que l’habiten i decidir en quin joc deixarem materials per construir nius, un espai per a menjar, o la construcció d’un petit bany per a ocells on puguin veure aigua o remullar-se. També podem convertir-nos en detectius verds que sàpiguen identificar les fulles dels arbres, els seus fruits, o les madrigueres dels troncs a on els petits animals deixen el seu rastre en la escorça de l’arbre. Finalment, si toca un dia tapat sempre quedarà l’opció de jugar amb els núvols per observar les seves formes i poder endevinar de quin animal o de quin objecte es tracta. La qüestió serà divertir-se aprenent tot allò que ens aporta el món natural i els seus habitants respectant sempre el seu entorn. La primavera i l’estiu són la millor època per realitzar una sortida aventurera a l’aire lliure.

  SONY DSC

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Una passió desbordada

  passioL’estudiant Emily Dickinson no encaixa en el rigor de Mount Holyoke, un seminari laic per a senyoretes, el més semblant a una universitat femenina a mitjans del segle XIX, i no triga a ser rescatada per la seva família. Les primeres escenes de la pel·lícula Historia de una pasión anticipa l’actitud poc ortodoxa d’aquesta poeta que no es va adaptar al que el seu època esperava d’una dona. Però alhora també anuncia l’aïllament al qual es condemna en part per voluntat pròpia Dickinson, que va defugir tota la seva vida les formes més tradicionals de socialització per a recloure en la seguretat de la llar familiar. La mansió en què va viure serveix com escenari per a descobrir el retrat d’una dona gens convencional de la qual es coneix molt poc, entre les conegudes hi ha la del seu naixement l’any 1830, també se sap que va ser considerada una nena amb talent, però un trauma emocional la va obligar a deixar els estudis. A partir d’aquest moment, es va retirar de la societat i va començar a escriure poemes.

  terencedaviesEl director Terence Davies presenta a una escriptora conscient del seu talent i ansiosa de produir literatura poètica, tot i que en aquells temps les dones no es veiessin encoratjades a explorar les seves habilitats artístiques. La seva història s’inicia en la seva joventut, des del moment en què abandona la seva formació als disset anys, en una deserció que si bé es presenta com a producte d’un trauma emocional religiós, en la vida real sembla que va succeir a causa d’una malaltia. Segurament, l’incident va ser utilitzat pel director per mostrar, des del primer instant, l’esperit inconformista que va dominar tota l’existència de l’escriptora, i que li va fer qüestionar-se el credo calvinista dels seus familiars i amistats, des dels seus més personals enigmes, dubtes i contradiccions.

  Emily Dickinson, és una de les poetesses nord-americanes amb major reconeixement, però va ser ignorada durant dècades tot i haver deixat escrits més de mil set cents poemes, aconseguint publicar, en tota la seva existència, tot just set d’ells. És retratada cinematogràficament com una persona íntegra, amb uns valors, que, encara que sembli contradictoris, s’exhibeixen al mateix temps, bellugadissos, però indestructibles. Tot això deixa a l’espectador la imatge d’una dona transformada per la intransigència, tret que marcarà inexorablement el caràcter de la protagonista, brillantment encarnada per l’actriu Cynthia Nixon, que aconsegueix desprendre una interpretació amb intel·ligència, determinació, ansietat i turment sobre el significat de déu, la mort i l’eternitat que marca la seva pròpia existència.

  Terence Davis i Emily Dickinson

  DVD

  Historia de una pasión

  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  La felicitat després de l’ordre. Marie Kondo

  Com es plega la roba? Com ho puc fer per aprofitar l’espai que tinc? Són preguntes que ens hem fet més d’una vegada i que no han tingut una resposta pràctica adequada.
   
  la-felicitat-despres-de-l-ordre-747 Després de ‘La màgia de l’ordre’, publicat en català l’any 2015, l’any passat, Marie Kondo, segueix amb el llibre ‘La felicitat després de l’ordre’, on fa una lliçó magistral il·lustrada sobre l’art d’organitzar i d’endreçar amb la particularitat que s’aprèn a destriar aquelles coses que ens aporten felicitat i aquelles que no.
  ‘La veritable tragèdia és viure tota una vida sense res que et doni alegria, i sense ni tan sols saber-ho. Des del mateix moment que has enllestit l’endreça, pots començar a afegir al·licients a casa teva i a la teva vida.
  Només necessites dues habilitats per posar ordre a casa: la de conservar allò que et produeix joia, i desfer-te de la resta, i la de decidir on desar cada cosa que hagis escollit, i tornar-la sempre al seu lloc. El que importa a l’hora d’endreçar no és pas decidir què llençar, sinó més aviat què conservar a la vida. Espero que la màgia de l’ordre t’ajudi a crear un futur feliç i lluminós.’

   
  Les sis normes bàsiques de l’ordre del Mètode KonMari són: marie-kondo-interview
   
  1. Compromet-te a endreçar
  2. Imagina un estil de vida ideal
  3. Per començar, acaba de descartar
  4. Endreça per categoria i no per ubicació
  5. Segueix l’ordre correcte
  6. Demana’t si et dóna alegria
   
  Els consells magistrals de KonMari:
   
  1. Perfecciona la sensibilitat de l’alegria: ‘Endreçar ordena la ment, netejar la purifica’
  2. Com omplir casa teva d’alegria: ‘Només hi ha dues opcions: o t’ho quedes o te’n desprens. I si t’ho has de quedar, ho hauràs de cuidar’
  3. Tot allò que has de saber per desar amb alegria: ‘Un cop descartat tot excepte les coses que t’estimes, saps que tens tot allò que et cal per ser feliç’
   
  Enciclopèdia de l’ordre
   
  1. Endreça la roba: camises, samarretes, camisoles, jerseis, pantalons llargs i curts, vestits i faldilles, mitjons, mitges, roba interior…detalle-de-cajon-metodo-marie-kondo_671x664_2293e336
  2. Endreça els llibres: col·leccionables, gran format…
  3. Endreça els papers: materials d’estudi, extractes bancaris, garanties, manuals, retalls…
  4. Endreça dels komono: CD, DVD, objectes d’escriptori, maquillatge, medecines…
  5. Endreça d’objectes sentimentals: records escolars, de vells amors, creacions dels fills, testimonis vitals, correspondència, fotos…
   
  Màgia transformadora
   
  1. Una llar plena d’alegria: rebedor, menjador, cuina, bany, domitori…
  2. Els canvis en acabar: ‘Quan endreces, guanyes una mica de confiança. Comences a creure en el futur. Les coses comencen a fluir més. La gent que coneixes canvia. Passen coses inesperades i positives. Els canvis s’acceleren. I comences a gaudir de la vida.’
   
  ‘Quan realment hagis acabat d’endreçar, sabràs què vols o què necessites fer sí o sí a continuació, de manera que no tindràs temps per perdre queixant-te dels altres’
   
  Si voleu veure un tastet del llibre, podeu clicar aquí i, també, podeu veure els exemplars que tenim a les biblioteques vng.
   
   
  Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Llámame Méndez. Victoria González Torralba

  torralbaA la Barcelona de postguerra una jove esdevé brutalment assassinada a la muntanya de Montjuïc, i no serà l’última víctima d’un cruel assassí que es mou pels carrers del Districte Cinquè i el Poble-sec. L’escriptora barcelonesa Victòria González Torralba reprèn les aventures del comissari Méndez, el personatge creat pel seu pare, Francisco González Ledesma, en la qual s’explica l’origen del cinisme i de la preocupació social del policia barceloní fent un pas enrere en el temps respecte a la primera obra literària. En aquests moments el jove Méndez li queden bastants anys per convertir-se en policia però s’esforçarà juntament amb un turmentat comissari falangista en atrapar l’assassí tot i que tingui que passar per enfrontaments indesitjats.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESFrancisco González Ledesma feia caure al seu personatge abatut pels trets d’una pistola. Tot i que no queda clar si finalment mor, la seva filla aclareix que no hi haurà resurrecció miraculosa del personatge i és aquest el motiu principal de la trama per situar-se en l’adolescència del personatge, mentre va descobrint que les aparences enganyen, que la gent que ell creu que coneixia molt pot ser molt diferent del que pensava inicialment. Per a l’escriptora, tornar al personatge de Méndez ha estat una cosa gairebé natural, atès que ja va ajudar al seu pare amb el final de l’última novel·la protagonitzada per aquest policia tan insubornable com negat per a les noves tecnologies.

  Primeres pàgines llamamemendez

  Els acompanyants en aquesta nova investigació, es troba amb les dues persones que més influiran en el seu caràcter i les decisions que prengui en el futur sobre la seva vida, són el comissari Castañeda , un veterà de la Divisió Blava, que hauria d’estar amb els guanyadors però desencantat, un falangista a qui no li agrada Franco, i que quan torna de la seva missió a Rússia es troba una Espanya molt diferent a quan va marxar; i el tutor de Méndez, Raimundo González, un mestre republicà, que és un perdedor de manual, amb uns grans ideals als quals ha hagut de renunciar.

  Méndez, como Carvalho, tambien vuelve

  Llibres

 • Llámame Méndez
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  La moda en perspectiva històrica

  hmodaLes formes, els detalls i els colors del vestit reflecteixen, primer de tot, les peculiaritats ideològiques dels pobles i estan lligats a les conductes que expressen la societat en què es viu. La seva contribució al mirall d’una època és indubtable i és en essència la característica principal de la mentalitat al llarg del temps. La recerca de l’elegància, forma expressiva lligada a la millora permanent del propi aspecte, es remunta al principi dels temps i a Historia de la moda. Desde la prehistoria hasta nuestros días és pretén narrar l’evolució del vestit i dels complements i accessoris al llarg dels segles a través de les preferències socials, consideracions religiosos, aspectes psicològics i econòmics, o conceptes estilístics.

  Es important remarcar, per entendre l’essència de la moda i el sentit de l’argumentació que proposa Stefanella Sposito, la impossibilitat de separar la vestimenta de les circumstàncies històriques ja que la moda es manifesta permanentment com una representació clara i directa dels esdeveniments i sovint extremadament condicionada als mateixos. A través de les tendències socials es reafirmen valors morals com l’opulència, l’ostentació, la modèstia, l’austeritat, el poder adquisitiu, el conformisme, o la simple provocació en què la forma personal de vestir-se o portar una peça seran totalment decisives pel que fa a la imatge individual que es projecta a l’exterior. Tot plegat es converteix en un simple joc ambigu entre l’aparença i el que realment l’individu és.

  modaxxEl recorregut històric és ampli i extens, s’inicia en els pobles de l’antiguitat des de la pre-història fins a Grècia, passant pel poble assiri, babiloni, fenicis, hitites o sumeris. L’imperi de Roma com a civilització que va adopta el patrimoni cultural grec dona mostres d’un poble cosmopolita que va desenvolupar la moda antiga fins a la cura del cos molt acurada per part de les dones romanes.
   
  El recorregut segueix per l’Edat Mitjana, a on van destacar els carolingis, per arribar a les excentricitats de l’extrem i pròxim orient a on destaca el vestuari de la remota Xina. La moda va seguir el seu curs a través dels posteriors segles, destacant el Barroc i el Romanticisme, fins fer un anàlisi acurat del segle XX i com van influir les diverses circumstàncies històriques, per finalment arribar al tercer mil·lenni a on la moda continua el seu camí inexorable fins al final dels nostres dies.
   
   
  Llibres

 • Historia de la moda. Desde Egipto hasta nuestros días
 • Historia de la moda: desde la Pre-historia hasta nuestros días
 • DVD

 • Historia de la moda
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Los ritos del agua, Eva Gª Sáenz de Urturi

  Los ritos del agua_Eva G Saenz de UrturiEva García Sáenz de Urturi és diplomada en òptica i optometria i, durant una dècada, va desenvolupar tasques directives en aquest sector. L’any 2012, va irrompre amb força en el sector literari després d’autopublicar La saga de los longevos a Amazon. Dos anys després, va publicar la seva continuació: Los hijos de Adán, a més a més de la novel·la històrica Pasaje a Tahití.

  L’any passat, encetava una trilogia de novel·la negra que amb el seu primer volum ha estat tot un èxit de crítica i públic. Es tracta de El silencio de la ciudad blanca, ambientada a la Vitòria natal de l’autora i que té com a protagonista el jove inspector Unai López de Ayala, conegut pel sobrenom de Kraken. En El silencio de la ciudad blanca, Kraken, expert en perfils criminals s’encarregarà de la investigació d’un seguit de crims terribles que durant l’estiu de 2016 tindran lloc a la capital alavesa. El patró dels crims recorda molt a la manera d’actuar d’un altre assassí: un reconegut arqueòleg que fa vint va ser empresonat i que, tot just ara, és a punt de sortir de la presó amb un permís. El modus operandi dels nous crims és molt semblant al dels assassinats que van tenir lloc fa dues dècades, però si alguna cosa està clara és que el culpable n’ha de ser un altre.

  el-silencio-de-la-ciudad-blanca_rodonaPrimeres pàgines.

  Book trailer de El silencio de la ciudad blanca:

  L’esperada segona part de la Trilogia de la Ciudad Blanca acaba de publicar-se ara fa pocs dies i aquesta setmana és la novetat de Gènere Negre de la Joan Oliva. Parlem de Los ritos del agua.

  logo blog genere negre_AMB LLETRESEn aquest segon volum de la trilogia, l’autora ha volgut recuperar el passat celta d’una bona part del nord de la península i la història està ambientada, de nou, a Àlava i també a Cantàbria. Tractant-se de novel·la policíaca, el que l’autora ha recuperat de la civilització celta ha estat un ritual ben negre: La Triple Mort, que consistia a cremar, penjar i, posteriorment, submergir en un calder dones embarassades o homes que havien de ser pares. Després d’haver estat sotmesa a aquest macabre ritual, apareix el cadàver de la primera parella de l’inspector Kraken, que estava embarassada.

  La vida personal d’Unai López de Ayala tornarà a ser protagonista de la novel·la, com ja ho va ser en la primera, no només per la identitat de la víctima, sinó també per la seva relació sentimental amb la sotscomissària Díaz de Salvatierra, que també està esperant un fill i el dubte planeja en relació a la identitat del pare. Un dubte, però, que en aquest cas pot tenir conseqüències ben tràgiques.

  Book trailer de Los ritos del agua:

  Eva Gª Sáenz de Urturi ja treballa en la tercera part de la trilogia i en l’adaptació cinematogràfica de El silencio de la ciudad blanca, els drets de la qual han estat adquirits per Atresmedia i la seva estrena s’espera el 2018.

  Llibres

 • El silencio de la ciudad blanca
 • Los ritos del agua
 • Biblioteca Joan Oliva i Milà.

  No hi ha comentaris

  Pàgina Següent »