Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


El coche de Intisar de Pedro Riera i Nacho Casanova

Capcelera

Als sis anys, Intisar va descobrir que els nens podien fer moltes més coses que les nenes i això no li va agradar gens. Ella volia tenir la mateixa llibertat que ells. Va pensar que si parlava com un noi, caminava com un noi i actuava com un noi, es convertiria en un noi. El pla va funcionar un temps, però va deixar de fer-ho quan va arribar la pubertat. Llavors

Intisar va haver de buscar una nova forma d’exercir la llibertat i la va trobar asseient-se al volant d’un Toyota Corolla.

El cotxe

La idea de fer El coche de Intisar va sorgir quan l’escriptor Pedro Riera va acompanyar a la seva dona a Iemen quan a ella li va sorgir l’oportunitat de treballar durant un any en Sanà. A tots dos els va impactar des del primer moment la segregació entre sexes que impera en la societat, i van decidir escriure un llibre sobre la situació de la dona a Iemen.

Durant nou mesos van conduir una investigació i van realitzar una quarentena d’entrevistes a dones iemenites. Gran part dels episodis que conformen aquesta novel·la gràfica van sortir d’aquestes entrevistes.

Pedro RieraPedro Riera (Barcelona, 1965) és llicenciat en Ciències de la Informació. L’any 1997 es va instal·lar a Bòsnia, on va treballar durant dos anys com a productor, realitzador i guionista de les campanyes de televisió i ràdio d’una organització internacional. De la seva experiència als Balcans van sorgir dues novel·les, Heridas de guerra (2004) i Un alto en el campo de los mirlos (2005), ambdues en l’editorial Verbigràcia.

En 2007, va publicar en Alfaguara La leyenda del bosque sin nombre, la seva primera novel·la juvenil. L’any 2009 va publicar La criatura del bosque a l’editorial Edebé. En aquesta mateixa editorial ha publicat en 2011 El furtivo, la primera novel·la de la seva trilogia Hombre Lobo.

Nacho CasanovaNacho Casanova (Saragossa, 1972) és dibuixant de còmics i il·lustrador. És llicenciat en Belles Arts per La universitat San Carlos de València. A aquesta ciutat va residir entre 1991 i 2006. Actualment viu a Barcelona.

Ha publicat una desena d’obres en solitari i també en projectes col·lectius. La seva obra més coneguda és Autobiografia no autorizada, tres volums que recullen anècdotes de la seva vida, plenes d’humor i ironia.

Cordeu-vos els cinturons de seguretat que arriba la Intisar!

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari