Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per la categoria: BiblioJunior

En Mic fa 10 anys!!!

435eb-1255958756310

El titella desmanegat, de cames llarguerudes, trapella i rialler, i un dels personatges més populars del canal Super3, celebra el seu 10è aniversari sense deixar de descobrir el món als més petits.

De color carbassa, llarguerut i amb un gran nas vermell, és el protagonista del programa de titelles, juntament amb el Cincsegons, el Cargol i la Mosca, adreçat als més petits, de 2 a 5 anys, i vol transmetre valors i col·laborar en el creixement dels nens.

Una de les claus del programa és crear continguts que serveixin com a exemples de joc i que motivin els nens a experimentar. “Volem que tot el que expliquem sigui senzill perquè els nens ho puguin seguir”, explica Laia Gimó, directora de l’espai. I així, durant els seus deu anys d’història, el Mic ha acompanyat els seus espectadors en la descoberta del món.

1421165719495

El titella va ser dissenyat tenint en compte que els nens en edat preescolar estan en procés de descoberta. “ El Mic és de veritat, d’alguna manera és un ésser viu, i aquesta autenticitat crea una empatia amb els nens”, diu Laia Gimó sobre la connexió del titella amb el seu públic, al mateix temps que el ritme tranquil del programa com un dels elements que els sedueix.

Quan es va estrenar el 2007, Mic acompanyava els blocs de sèries d’animació dirigides al públic preescolar. A poc a poc es va consolidar i va aconseguir guanyar més lloc a la graella del canal Super3. El setembre del 2013 va fer un salt i va estrenar un nou format, amb el títol El Mic i els seus amics, que agrupava les històries del personatge en capítols de 30 minuts. Les aventures del Mic es combinaven amb altres elements, com vídeos amb presència de nens, cançons i jocs visuals amb imatges de la natura.

L’evolució del programa ha fet que la presència del Mic i els seus amics augmentés al llarg dels anys i han passat d’ocupar cinc minuts diaris en pantalla a quaranta. Durant la programació d’estiu la periodicitat arriba a dues hores al dia, una al matí i una altra a la tarda.

D’aquests deu anys a la televisió, el programa ha guanyat riquesa: a més de passar d’un titella a quatre, els guions són cada cop més pròxims per als nens, sense abandonar mai la idea de renovar-se constantment. La prioritat és ser entenedor per als infants, respectar el seu ritme, i donar-los el temps necessari per veure, per escoltar, per comprendre.

El programa contribueix a la difusió del català com a llengua vehicular i d’expressió i recupera elements orals de la cultura popular. A les històries, l’idioma és viu i serveix per jugar, inventar onomatopeies i divertir-se amb les paraules. El llenguatge dels titelles es cuida al màxim i té el suport de cançons, cantarelles, jocs, derivats i repeticions per crear ritmes que acompanyen l’acció.

El món sonor del programa es completa amb un acurat muntatge musical que aposta per l’ús d’instruments que es reconeixen fàcilment i conformen una banda sonora única per a cada història.
Arran de l’èxit del programa, el Mic va traspassar la pantalla en forma de peluix, un nino que s’ha convertit en un acompanyant indispensable per a moltes criatures.

El programa ha editat quatre llibres de cartró: El Mic i els seus amics, La capsa secreta del bosc, L’ocell Piu-Piu i Què fa el Mic?, amb il·lustracions protagonitzades pels personatges del programa i impresos en lletra de pal per als nens que comencen a llegir.

IMG-20170622-WA0006

També ha editat dos discos: Mac, mec, mic! i Tocat’ el melic, que combinen temes originals amb cançons tradicionals. D’alguns d’aquests temes, se n’han fet videoclips interpretats pel Mic i els seus amics, que s’han pogut veure tant per televisió com al web.

A més, també s’han editat vuit DVDs, que recullen les històries protagonitzades pel Mic, en Cincsegons, el Cargol i la Mosca, amb títols com “Amiga primavera, amic estiu”, “Jugar, cantar i endevinar” o “Benvinguts al circ!”.

Des de 2007, en Mic motiva el despertar els sentits, provoca emocions i acompanya els més petits en la seva particular descoberta del món. Amb el temps, el Mic ha aconseguit traspassar la pantalla i convertir-se en tot un fenomen entre els més petits de Catalunya.

A la Biblioteca trobareu exposat tot aquest material.

Per molts anys més MIC!!!

No hi ha comentaris

Arriba el Capità Calçotets !!

capitaConeixes el Capità Calçotets? Si? No?
En Dav Pilkey, autor, va començar a escriure històries quan anava a l’escola i des d’aleshores ha escrit i il·lustrat llibres per a infants.
El Capità Calçotets és un dels seus personatges més coneguts: un superheroi bondadós i que sempre va en roba interior. Ell i els seus amics, tots ells nascuts de la il·limitada imaginació de l’autor, estan tocats per un esmolat sentit de l’humor.
Títols com Les aventures del Capità Calçotets, El Capità Calçotets contra la Dona del Monyo Mutant, El Capità Calçotets i la revenja repugnant dels Robocalçotots Radiactius i El Capità Calçotets i la invasió dels extraterrestres, entre d’altres, han fet gaudir de la lectura divertida a molts infants, perquè el nostre protagonista no té por de res, excepte a l’espai de midó, ja que si cau sobre els seus calçotets, perdran la seva elasticitat i a més, si és un superheroi tan ràpid i veloç, és gràcies als seus turbocalçotets.
Consulta aquí totes les aventures disponibles a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrúautor

 

I ara, a partir del 9 de juny, arriba al cinema l’adaptació
del famosíssim personatge dels contes infantils. Jorge Betanzos i Berto Henares són dos nens molt gamberros que gaudeixen fent malifetes en el seu col·legi i dibuixant còmics. Un dia, el Senyor Carrasquilla, el director, cansat de tantes entremaliadures, decideix separar-los per acabar amb la seva amistat, i amb ella, amb les bromes. Horroritzats davant d’aquesta idea, Jorge i Berto hipnotitzen al director amb el seu anell màgic, i decideixen convertir-lo en el personatge d’un dels seus còmics: el Capità Calçotets, que acaba per convertir-se en un gran problema. Tot es surt fora de control, i els amics no poden aturar-lo. Però el pitjor encara ha d’arribar: el seu nou professor és en realitat un malvat amb un malvat pla secret.
Et perdràs l’ocasió de veure en acció al Capità Calçotets i les seves divertides aventures?

No hi ha comentaris

“Puja al tren!” arriba al final del seu trajecte

pujaTren (vng)

El concurs Puja al tren!, adreçat a joves lectors d’entre 9 i 13 anys, ha arribat en aquesta primera edició al final del seu recorregut i aquest dissabte 13 de maig a les 11:30h a l’estand de les Biblioteques Municipals a la fira ‘Conte va! Va de contes’ tindrà lloc l’acte de lliurament de diplomes a tots els participants i el lliurament de premis.

Aquesta iniciativa de promoció lectora adreçada a escolars de 4rt a 6è és una proposta del Grup de biblioteques infantils del Garraf i l’Alt Penedès i té per objectiu fomentar la lectura i promoure les biblioteques públiques com un recurs útil pels estudiants d’aquesta franja d’edat, on cada lector participant ha disposat d’un mapa literari on hi consten 4 línies de tren que engresquen a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències i terror.

Sense títol

En total han estat més de 50, concretament 56, els nens i nenes que han participat en aquesta iniciativa, dels quals com a mínim 24 han completat al menys una línia, és a dir, que han llegit 4 de les lectures proposades i han sabut resoldre correctament l’enigma de cada lectura.

Els llibres més llegits d’entre les 24 lectures a escollir han estat les col·leccions d’Agatha Mistery de Sir Steve Stevenson i La Tribu de Camelot de Gemma Lienas, seguits per Vols ser el nòvio de la meva germana? de Maite Carranza, El meu germà el geni de Rodrigo Muñoz Avia, Els Culdolla de Roald Dahl, En Frank Einstein i el motor antimatèria de Jon Scieszka i No fotis, Marta! de Mercè Anguera.

agatga tribu dels camelot novio germà geni culdolla franj COB-NO FOTIS MARTA.indd

Tots els participants rebran un diploma per haver participat i en un sorteig es desvetllaran els guanyadors que optaran a un lot de llibres, gentilesa de Llorens Llibres i La Mulassa, dues entrades per a l’espectacle “Nàufrags” de La Industrial Teatrera, col·laboració del Teatre Principal, una tàblet Energy System, gentilesa de Plug.in Solucions Informàtiques i un tiquet regal per a cinc persones pel joc “Operación Orpheus”, gentilesa de Scaparium de Vilanova i la Geltrú.

Paral·lelament al l’estand de les biblioteques a la fira ‘Conte va! Va de contes’ al llarg de tot el dissabte es celebraran les activitats relacionades a continuació:

A les 10h l’Ània la Veterinària i la Ratoliva inauguraran la marató de contes de la Fira amb el conte Què hi ha per sopar?

A les 11h i a les 12:30h Tirabec, contes i titelles interpretaran El Peix irisat per a nadons.

A les 13:30h Rocio Bonilla farà el taller Fem la muntanya de llibres més alta del món d’Animallibres.

A les 18h Glòria Fort explicarà el seu conte La Festa Major d’El Cep i la Nansa.

A les 19h clourà l’estand el taller Nimbus! Un núvol d’emocions a càrrec de Noemí Fernàndez de Salvatella.

Podeu consultar la resta del programa de la fira en aquest enllaç: Programa Fira Conte Va

Us deixem amb el vídeo promocional de la Fira.

No hi ha comentaris

Selecció de novetats – Abril

SelNovetats

Aquesta és la selecció de novetats corresponent al mes d’abril que inclou, com sempre, documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

Entre les novetats per adults trobareu el llibre La Felicitat després de l’ordre de la japonesa Marie Kondo. Kondo torna per ensenyar-te, de manera molt pràctica, a ordenar i organitzar cadascuna de les habitacions de casa teva o del teu lloc de feina. Aquest manual il·lustrat no tan sols t’ensenyarà a endreçar i organitzar-te millor, sinó que, a més, t’ajudarà a veure la vida d’una manera nova.

Pel que fa a la literatura us recomanem la novel·la El Setè àngel de David Cirici. L’Ernest navega entre les illes de Patmos i d’Icària. Fa mala mar. En pondre’s el sol topen amb les restes d’un naufragi i son fill cau a l’aigua. El lector seguirà la recerca desesperada del pare, el sentiment de culpa i la crisi que el duu a les portes de la bogeria. I seguirà, en paral·lel, l’aventura del fill, que és rescatat per una llanxa carregada de famílies de Síria que miren d’arribar a Samos.

A la secció infantil us presentem el còmic juvenil ¡Sonrie! de l’autora californiana Raina Telgemeier. La Raina només vol ser normal. Però una nit cau i es trenca dues dents. Els mesos següents seran una tortura: s’haurà d’operar, posar-se brackets metàl·lics, portar un horrible casc i fins i tot dents falses. Però a més haurà de «sobreviure» a un terratrèmol, als primers amors i a alguns amics que resulten no ser-ho tant.

2002_lafelicitatdespresdelordre_img Setè-àngel-270x395 libros-portada-sonrie-001

De les novetats de còmics us destaquem el manga La chica de los cigarrillos de l’autora pionera d’aquest gènere Mashahiko Matsumoto. Benvinguts als silenciosos i suggerents drames urbans de Masahiko Matsumoto, una de les grans figures del moviment alternatiu de còmic japonès conegut com a gekiga. Publicats originalment en 1974, aquests onze relats constitueixen la primera recopilació en castellà de l’obra madura de Matsumoto.

Pel que fa a la música us proposem l’àlbum French fries & champagne dels nord-americans Hot Sardines. La banda reinventa el hot jazz pel segle XXI, alhora que reviuen el millor dels anys 20, 30 i 40 en el seu àlbum debut. Una banda que destaca per la frescor i glamur i que fusiona influències de Nova York, París i Nova Orleans amb cançons originals i covers de temes clàssics del jazz.

Per últim, a la secció de cinema us presentem la pel·lícula Un día perfecto de Fernando León de Aranoa. Un grup de treballadors humanitaris tracta de treure un cadàver d’un pou a una zona de conflicte armat. Algú l’ha llençat dins per corrompre l’aigua i deixar sense proveïment a les poblacions properes. Però la tasca més simple es converteix aquí en una missió impossible, a causa de les circumstàncies.

PORTADA_MATSUMOTO-208x300 hotsardines a_perfect_day-269775330-large

Aquí us podeu descarregar el full: Selecció de Novetats – Abril

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula.

No hi ha comentaris

En Teo fa 40 anys

teo2

El nen pèl-roig creat per Asun Esteban, Carlota Goyta i Ana Vidal, components del col·lectiu Violeta Denou, compleix 40 anys.

En Teo, vestit amb un jersei blanc i blau i una granota de color taronja, va aparèixer per primera vegada el 1977 amb tres títols: En Teo va amb tren, En Teo va amb avió i En Teo va amb vaixell. L’objectiu era oferir històries properes a la vida quotidiana dels nens. Des d’aleshores, en Teo ha protagonitzat més de deu col·leccions, 150 volums i ha venut sis milions d’exemplars, que s’han traduït a tretze idiomes.

En Teo és un personatge arrelat en la cultura popular catalana, i destaca els seus valors com la curiositat i les ganes d’aprendre, però sobretot pel seu bon humor i tarannà.

En Teo va arribar de la mà de dues dissenyadores gràfiques, no il·lustradores i el personatge ha seguit una “evolució natural”, ja que les seves autores viuen de l’observació de l’entorn, encara que sí que han intentat que representés molts valors que elles volien inculcar als seus fills.

Teo web

Un d’aquests valors és el respecte: “En Teo és bàsicament un nen respectuós: amb el seu entorn, la naturalesa, els companys i l’ecologia“, ja que no és un intrèpid o líder, sinó que és com la majoria de nens: bo”, diuen les seves autores.

L’editorial Timun Mas celebrarà l’aniversari amb un volum recopilatori amb quatre contes. Amb un pròleg commemoratiu de les autores, el recopilatori inclou els quatre contes més emblemàtics: En Teo va amb avió, En Teo al parc natural, En Teo i els esports i En Teo va al mercat.

en-teo-va-amb-avio_9788492790494 teo al parc natural teo i esports teo va al mercat

Amb més de sis milions d’exemplars venuts d’una desena de col·leccions en Teo arriba als 40 anys sense cap ombra de crisi. A més a més, s’ha adaptat a les noves tecnologies i compta amb una aplicació mòbil i amb un llibre d’aventures personalitzades, encara en projecte.

A les Biblioteques de Vilanova trobareu tots els seus llibres i pel·lícules: En Teo

Us deixem amb el vídeo que han preparat per felicitar l’aniversari!

No hi ha comentaris

Carnaval…Fes-ho tu mateix!

650_1200

Ja arriba el Carnaval, temps de disbauxa i diversió…i la millor forma de gaudir-ho és disfressant-se!

A la Biblioteca tenim un Racó anomenat “Fet a mà”, on els amants de les manualitats trobaran tots els llibres sobre costura, labors, manualitats, scrapbooking, bijuteria, nines, etc. A la Sala Infantil de la Biblioteca també hi ha molts llibres per aquells que us agrada fer les coses amb les vostres pròpies mans.

Així que combinant el Carnaval i el Fet a Mà us proposem tota una sèrie de llibres on trobareu idees i instruccions per fer-vos les vostres pròpies disfresses!

Dins Crea tus disfraces de Beatriz Rivera de Marinel·lo, trobareu sirenes i ratpenats, cavallers amb espasa i dracs amb moltes dents. A més de personatges reals o fantàstics, també tens l’opció de transformar-te en un gratacel o en una carta. Només necessites seguir les instruccions, explicades pas a pas. I el millor de tot: podràs fer-ho en família!

Disfraces, maquillajes, máscaras y sombreros de Bainka Langnickel veureu que amb fantàstiques formes, vius colors i senzills materials serà possible realitzar fàcilment disfresses, maquillatges, màscares i barrets per als nens, en la confecció dels quals ells mateixos podran col·laborar. El llibre ofereix noves idees i suggeriments per personalitzar les disfresses variant-los segons el gust personal de cadascun, i fins i tot idear altres nous. Una àmplia varietat d’idees que van des d’un llop feroç, una delicada fada o una exòtica índia, fins a un bàrbar víking o un monstre terrorífic; totes elles per divertir-se en festes infantils.

A El gran libro de los disfraces de Savine Pied trobareu més de 50 projectes fàcils de fer a casa. Disfresses sobre elements de la natura, l’espai, contes de fades, superherois…

910ySyb7IBL 9788415807379788492882182

A Disfresses de Marta Ribón trobareu idees per fer-vos unes ales de papallona amb cel·lofan, un barret de pirata amb cartolina, un vestit de fada o de follet i fins i tot un vestit de robot.

A Manualitats esbojarrades de Cristina Picazo trobareu, entre altres coses, idees per disfressar-te de pingüí, fer-te una carota i barret de bruixa, una espasa i un garfi de pirata, una corona d’indi o una màscara d’extraterrestre!

A De cartró de l’Àngels Navarro trobareu les instruccions per fer-te un escut i una espasa de cavaller medieval, una guitarra elèctrica per fer de rocker, una avioneta per vestir-te d’aviador o un camió de bombers.

images es151946_140403 9788466138635_G

També trobareu molts llibres sobre com fer els maquillatges més sorprenents!

Us deixem amb un tutorial per fer-vos una ales de roba ben maques!

No hi ha comentaris

Selecció de novetats – Febrer

Aquesta és la primera selecció de novetats de l’any 2017, corresponent al mes de gener que inclou, com sempre, documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

Entre les novetats per adults trobareu el llibre Amb uns altres ulls: la biografia de Montserrat Roig de Betsabé Garcia. En el 25è aniversari de la mort d’una de les escriptores catalanes amb més projecció internacional apareix aquesta biografia, autoritzada per la família i que disposa de material inèdit procedent del llegat personal i familiar de l’autora.

Pel que fa a la literatura us recomanem Tres dies i una vida de Pierre Lemaitre. Davant l’Antoine, de 12 anys, el veí remata el seu gos ferit. Uns dies després l’Antoine ataca fatalment un amic. Podrà amagar el crim que ha comès sense voler? Durant els dies següents pateix molta por. El cercle s’estreny al seu voltant. Però un esdeveniment farà que la situació canviï d’una manera inimaginable.

A la secció infantil us presentem Un mundo asombroso de Richard Platt. Entenedora miscel·lània gràfica tan útil com sorprenent. Dades essencials, des de la notació musical i els números romans fins l’esquelet humà o el funcionament de les marees. Llibre per a totes les edats ja que aconseguirà divertit a les ments més científiques i intrigarà als lectors més curiosos.

2224 C_Tres-dies-i-una-vida.indd 9788416690244

De les novetats de còmics us destaquem Lamia de Rayco Pulido. Barcelona, 1943. Un sanguinari assassí tomba per la ciutat. Maurici “Herr Doktor”, un detectiu poc convencional, aparcarà la seva agenda per atrapar-lo. Els clients hauran d’esperar, entre ells, la Laia, una noia feliç, però que viu una mentida que la durà a prendre estranyes decisions, de conseqüències tràgiques…

Pel que fa a la música us proposem escoltar Hopelessness d’Anohni. Primer disc en solitari de qui fins ara coneixíem com Antony Hegarty i el primer en sis anys de silenci musical. El disc ha estat produït per dos fenòmens de l’electrònica, Hudson Mohawke i Oneohtrix Point Never però l’essència de l’autor (ara, autora) és la mateixa: lirisme, fragilitat i també coratge.

Per últim, a la secció de cinema us presentem La habitación de Lenny Abrahamson. Per a Jack, un nen de 5 anys, l’habitació és el món sencer, el lloc on va néixer, on
menja, juga i aprèn amb la seva mare. A la nit, la mare el posa a dormir a l’armari, per si ve el vell Nick. L’habitació és la llar de Jack, mentre que per a la seva mare és el cubicle on porta set anys tancada, segrestada des dels 19 anys.

lamia a1895762218_10 3025448

Aquí us podeu descarregar el full amb les novetats del mes de Selecció de Novetats – Febrer

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula ‘La habitación’

No hi ha comentaris

Esteu a punt pel FLIC ?

20170204_flic“Paraules que alimenten” és el lema de la setena edició de la Festa de la Literatura per Famílies del FLIC Festival, que se celebra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) els dies 4 i 5 de febrer.

Aquesta nova edició de la festa relaciona el menjar amb la literatura i impulsa la campanya solidària “Vine al FLIC i dónan’s la llauna”, que convida les famílies assistents a portar llaunes i aliments bàsics, que es donaran a la Fundació Banc dels Aliments.

El Flic és un festival d’experiències i creació literària que convida a les famílies a gaudir de la literatura i les arts, apostant per la innovació i l’experimentació en els formats culturals. Al mateix temps promou la creació al nostre país i apropa iniciatives internacionals a les nostres terres a través del crossing art literari i posa especial atenció en incentivar l’acció literària en espais poc habituals, així com en fer-la arribar a públics amb risc d’exclusió social.

flic4-760x428

El Flic es celebra a diverses ciutats de forma itinerant, i té una programació per les famílies, un programa per a les escoles i una trobada professional, amb l’objectiu de detectar i impulsar la carrera de joves il·lustradors amb talent i donar a conèixer la seva obra a través d’exposicions en diversos espais, tant nacionals com internacionals.

A Barcelona, el Flic va començar l’1 de desembre amb un cicle de cinema organitzat conjuntament amb la Filmoteca de Catalunya. Fins el 29 de gener d’enguany es van poder veure pel·lícules com El cuento de la princesa Kaguya, Persèpolis o La princesa prometida, entre altres.

El Flic també presta una especial atenció a les escoles i entre el 31 de gener i el 3 de febrer, diverses escoles de la ciutat comtal passaran per la seva seu a veure alguns dels espectacles programats.

La programació per aquest cap de setmana inclou accions i experiències per a tota família com contes, espectacles, actuacions, tallers, jocs…, amb l’objectiu de promoure la innovació i l’experimentació dels diversos formats en literatura infantil i juvenil. I, com sempre, també podem trobar una selecció amb llibres recomanats.

Sense títol

La gran aposta d’enguany són les produccions pròpies i les estrenes com Batibull, un espectacle de música, poesia i dansa; Soroll, un espectacle audiovisual i sonor inspirat en el llibre Bruits, de Marion Bataille, o l’espai de joc sensorial “Prohibit no tocar”, pensat per als petits de 0 a 3 anys, entre molts d’altres.

Us podeu descarregar la programació aquí.

Us deixem amb un petit reportatge que han fet a TV3 sobre el Festival.

No hi ha comentaris

Adéu, Babette!

328x328Segons la recentment desapareguda autora i il·lustradora britànica Bebette Cole, la seva taula de dibuix era un autèntic caos on hi podríem trobar un rotllo de paper higiènic, vasos i ampolles buides, possiblement una vella sella de muntar i unes brides, i fins i tot un parell de gossos a prop de la taula, ja que el seu espai de treball era una barreja d’habitació i estudi.

I des d’aquest caos ha aconseguit trencar moltes normes, capgirar molts dels esteorotips dels herois i heroïnes infantils i amb un gran sentit de l’humor ha arribat a ser irreverent i un referent dins de la literatura infantil.

Babette Cole es va atrevir a parlar de la mort, del sexe i, amb molta ironia, de l’amor. Amb un estil propi ha creat un món original i innovador dins de la literatura adreçada als infants, on els seus “anti-contes” han aconseguit ajudar als petits lectors a acceptar aspectes de la vida que sovint són per a ells de difícil comprensió. Gràcies a la seva valentia ha creat contes plens de frescor i atreviment, tractant temes importants des de la més absoluta naturalitat.

miamor libro apestoso la mamà va pondre un ou! portada els animals m'jorroritzen (0) dos-de-tot

Babette Cole va néixer a l’illa de Jersey, Gran Bretanya, l’any 1949 i estudià en un col·legi de monges on passà gran part del seu temps pintant quadres i escrivint històries. Es graduà l’any 1973 a la Facultat de Filosofia i Lletres de Canterbury. Va treballar com a escriptora, il·lustradora, dissenyà targetes de felicitació i creà dibuixos animats per a la BBC.

El seu primer conte es publicà l’any 1976 i des d’aleshores publicà una setantena de títols dels quals destaquen La mare no em va dir…, Pèls per tot arreu, Estirar la pota, El príncep Ventafocs o Amormeu. La seva altra passió va ser la cria de cavalls. El fred de mitjans de gener se l’ha emportat per sempre més.

A la sala infantil li hem volgut retre un petit homenatge i hi trobareu exposats tots el seus contes: Babette Cole

Us deixem amb el curt animat del seu conte El Príncep Ventafocs.

No hi ha comentaris

‘Puja al tren’, un concurs de foment a la lectura

Corre, puja al tren, que està a punt de sortir !!

Si t’apassiona l’aventura, si t’agrada riure amb lectures d’humor, si t’encanta passar terror i si a cada lectura vas sumant experiències, aquest és el teu concurs!

Avui dilluns 16 de gener comença el concurs Puja al tren!, organitzat pel Grup de biblioteques infantils del Garraf i l’Alt Penedès, amb l’objectiu de fomentar la lectura als escolars de la ciutat d’entre 9 i 13 anys.

Cada concursant tindrà un mapa literari on trobarà quatre línies de tren que els portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències i terror.

Títols com Vols ser el nòvio de la meva germana? de Maite Carranza, Coolman i jo, de Rüdiger Bertram o El genial oncle Anastasi, de Miquel Pujadó, són alguns dels títols de la línia d’humor.

novio germana coolman BG00150301_Cob_oncle:oncle

Si sou addictes al terror podeu llegir entre d’altres Cuentos de terror desde la boca del túnel, de Chris Priestley, Llibre d’encanteris de la Vella Taràndula i Ningú és un zombi!, de Jordi Folck.

cuentos de terror tarandula zombi

La nena nova, de Marcy Rudo, El meu germà el geni, de Rodrigo Muñoz Avia o El Blog de la Malika, de Gemma Lienas són alguns dels títols de la línia de les experiències.

nena nova germa geni mailka

I finalment, dins de la línia de les aventures hi trobarem títols com L’ombra dels oblidats, de Coia Valls, i les col.leccios d’ Agatha Mistery, de Sir Steve Stevenson, La tribu de Camelot, de Gemma Lienas i Doctor Proctor de Jo Nesbo.

ombra oblidats agata mistery tribu camelot 1_Dr_PROCTOR4_cat_COB.indd

Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de quatre llibres del mapa, entre els mesos de gener i maig, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d’un premi que serà lliurat el dissabte 13 de maig en el marc de la Fira Conte va! Va de contes a l’estand de les biblioteques.

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »