Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per la categoria: BiblioJunior

‘Parla la paraula’, la novetat del mes infantil de la biblioteca Armand Cardona

Parla la ParaulaLa novetat del mes de juny de la sala infantil de la biblioteca Armand Cardona Torrandell, ve signada per Mar Benegas, amb il.lustracions de Miriam Morales, editada per Nandibú, el segell infantil de Pagès Editors.

El llibre ens parla de les lletres i la seva història, de llibre i biblioteques al mateix temps que vol ser un homenatge als lectors i a tots aquells que obrin i comparteixin amb passió les pàgines d’aquest llibre.

Gràcies a les paraules i al llenguatge som humans. És el que ens diferencia de la resta dels animals: la comunicació. Les paraules ens serveixen per pensar i construir el món, per entendre’ns i explicar-nos, per aprendre i conèixer el que ens envolta.

Dins d’aquest llibre hi trobarem respostes sorprenents: d’on ve la lletra A? Com es feien els llibres quan no hi havia paper? Saps que hi va haver èpoques que cremaven a qui llegia? Com ha canviat una biblioteca des dels temples egipcis fins als nostres dies? Com seria escriure sobre pedres o closques de tortuga? D’on surt el nostre alfabet?

Sin_título-12

Saps que hi ha escriptures que no en tenen alfabet? Què va fer Alexandre el Gran pels llibres? Per què són tan importants les biblioteques públiques? Saps què és un espai públic? I un astrolabi? Què has de fer si vols viure entre llibres? Com es fa un llibre en l’actualitat? I antigament? Per què, en algunes èpoques i en alguns indrets, escriure llibres representava un perill mortal?

gorro-orejas-marMar Benegas és formadora i conferenciant especialitzada en poesia, animació a la lectura i creativitat. El seu treball s’adreça a persones adultes i al públic infantil. Realitza cursos i conferències a Espanya i a d’altres països.

Ha treballat en escoles, centres de professorat i innovació pedagògica, col·legis oficials i associacions professionals de bibliotecaris, universitats, fundacions i altres institucions.

Col·laboradora de diferents iniciatives i espais de creació cultural vinculats a la lectura i la poesia; durant 6 anys va coordinar les visites escolars de la Biblioteca Provincial de València.

Actualment és directora de les Jornades d’Animació a la Lectura, Escriptura i Observació (JALEO), que dirigeix ​​per la Universitat Internacional Menéndez Pelayo de València, en col·laboració amb altres institucions. Els seus llibres han estat publicats (i traduïts) a la Xina, el Brasil, Corea, Itàlia o França.

Un llibre per a persones curioses de totes les edats!

No hi ha comentaris

‘Súper sorda’ de Cece Bell

thumbMaeva Young continua amb la seva línia de novel·les gràfiques adreçades a joves entre 12 i 16 anys amb Super sorda de l’autora i il·lustradora nord-americana Cece Bell.

El còmic és autobiogràfic i l’autora ens explica com va ser adaptar-se a una nova condició, la sordesa quan la Cece va perdre l’oïda als 4 anys a causa d’una meningitis.

Al llarg de les pàgines del còmic veiem com la Cece s’ha d’adaptar a la seva nova vida. Ha de portar un audiòfon i anar a una escola especial per sords on, a banda d’escriptura o matemàtiques, l’ensenyaran a llegir els llavis per poder comprendre millor a la gent quan parla.

Però quan ja s’està adaptant a la seva nova situació, la seva família canvia de casa i de ciutat!

I ara toca adaptar-se a una nova escola, amb nous professors i companys i tot això ho ha de fer acompanyada pel Phonic Ear, un audiòfon enorme i súper potent que ha de fer servir durant les classes i que porta amagat sota la samarreta perquè li fa vergonya.

mugcecebell_youngAmb el Phonic Ear no només escolta als professors quan donen la lliçó sinó que els pot sentir quan estan a la sala de mestres, mentre mengen o fins i tot, quan van al lavabo! D’aquesta manera la Cece farà servir l’aparell per convertir-se en una súper heroïna amb súper-oïda i passa de tenir una discapacitat a tenir un súper poder.

Però sorda o amb súper oïda, la Cece es continua veient diferent dels seus companys i això la fa sentir-se molt sola i passa les estones mortes mirant la televisió, malgrat que no pot entendre bé el que diuen fins que…descobreix els subtítols!

A poc a poc va fent amics, la Laura, que és massa dominant i que s’apropa a ella perquè diu que és rara; la Ginny, amb la qual comparteix gustos i aficions però que li parla molt alt i molt a poc a poc o la Bonnie, que li parla amb signes tot i que a ella no li agrada que ho facin perquè vol passar desapercebuda.

De mica en mica la Cece va esquivant tots aquests obstacles i aconseguirà fer servir el seu ‘súper poder’ per obtenir el que més desitja, amics de veritat que l’aprecien per ella mateixa.

La Cece Bell va començar a explicar les seves històries a un blog i després de llegir les novel·les gràfiques de Raina Telgemeier, Sonrie i Hermanas, també publicades per Maeva Young, va decidir que era el millor format per expressar el que volia, doncs les bafarades li permetien posar el que escoltava, o no, el personatge i de quina manera.

descarga

La Cece s’ha representat al còmic com un conill. Aquesta metàfora visual li permetia expressar perfectament com se sentia: tenir unes enormes orelles que no funcionen i portar uns aparells que cridaven molt l’atenció, quan ella no volia destacar.

Amb aquesta novel·la gràfica, la Cece Bell va aconseguir el Premi Newbery, el Premi ALSA/YALSA a la millor novel·la gràfica i el Premi Eisner de còmic al millor àlbum per nois i noies entre 8 i 12 anys.

Us deixem amb un vídeo de l’autora explicant la seva història.

No hi ha comentaris

‘Una tripulació molt especial’ de Pilar Galve, a l’Hora del Conte de la biblioteca Armand Cardona

UTME_portada_V03-212x300Amb motiu del Dia Mundial de la Malaltia de Crohn, dissabte 19 de maig a les 12h a la Biblioteca Armand Cardona, l’actiu Carme Jariod ens explicarà el conte de Pilar Galve, Una tripulació molt especial, que ha estat il·lustrat per Gal.la Pont i Thais G. De Alberdi.

El MarSal és un nen com qualsevol altre que li agrada jugar al parc, tocar l’ukelele i menjar arròs a la cubana, espaguetis a la bolonyesa i truita francesa… però quan els Immunogots es trastoquen, no pot fer res d’això, la panxa li fa mal i llavors ha d’anar corrents al vàter a fer una bona xocolata desfeta.

Per sort, el MarSal no està sol, hi ha una tripulació d’un vaixell i un pirata que sempre està al peu del canó per fer que aquests éssers tan misteriosos tornin a recuperar el seny.

Aquest conte neix d’una necessitat vital i creativa que va sorgir quan l’autora començava a pair el diagnòstic de la malaltia de crohn del seu primer fill.

Volia crear una història que l’ajudés a entendre i normalitzar la malaltia, on ell fos el protagonista i se sentís en tot moment acompanyat de qui més l’estima.

A la vegada també volia fer una mena de petit homenatge a aquells professionals de la salut que sempre estan a l’alçada quan es necessiten, acompanyant i tenint cura d’aquests malalts i les seves famílies.

A més, aquesta narració s’ha d’entendre com un projecte social, ja que els drets d’autor d’aquest llibre es destinaran al projecte: Implicacions de la disbiosi en l’aparació i perpetuació de la malaltia inflamatòria intestinal pediàtrica, dirigit pel Dr. Oscar Segarra Cantón, de la Unitat de Gastroenterologia, Hepatologia i Suport Nutricional del Servei de Pediatria, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

La malaltia de Crohn és una afectació crònica de l’aparell digestiu que es caracteritza per presentar inflamació en algun punt del tracte intestinal. Aquesta inflamació provoca dolor, diarrea i presència de sang i moc a les femtes.

Per poder publicar aquest conte s’està realitzant una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Edita.cat, una plataforma dedicada a la publicació de projectes editorials de forma senzilla i col·lectiva, amb el recolzament constant de l’editorial El Cep i la Nansa.

Podeu col·laborar fins al 16 de juny!

Benvinguts i benvingudes a Una tripulació molt especial!

No hi ha comentaris

80 lectors participants a la 2a edició de “Puja al tren”

201805puja_al_tren

Èxit de participació de lectors a la segona edició de l’activitat “Puja al tren”, activitat conjunta del grup de treball de les infantils de les biblioteques de la zona Penedès i Garraf.

En el cas concret de Vilanova i la Geltrú, a través de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la ciutat, aquesta proposta ha engrescat a llegir a una vuitantena d’escolars de l’Escola El Cim, Santa Teresa, L’Arjau, Itaca, Sant Jordi, Canigó, Pompeu Fabra, Sant Bonaventura, Volerany, Llebetx, L’Aragai, Cossetània, Ginesta, Providència, Pia, La Pau i Franciscans.

Tots els participants que han completat un mínim de tres lectures han rebut un diploma acreditatiu de la seva participació i el premi d’un lot de bitllets de tren gentilesa de Renfe Rodalies per a l’escola amb mes participants ha estat per l’Escola El Cim.

bdr

Els guanyadors han estat Kawttar Laaouina i Lucía Gargallo Antúnes, de l’escola Divina Providència, i Fiona Salvó Vidal de L’Arjau.

Els premis són un lot de llibres per gentilesa de Llorens Llibres i La Mulassa, una sessió d’un taller a l’Espai Far, un bonus regal per a cinc persones pel joc “Operació Orpheus” d’Scaparium i una tablet Energy Sistem gràcies a Plug.in solucions informàtiques de Vilanova i la Geltrú.

El concurs, destinat als nois i noies d’entre 9 i 13 anys, fomenta actituds positives a l’entorn de la lectura en la franja d’edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors, on cada participant disposa d’un mapa literari amb 5 línies de tren que els porta a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències, terror i clàssics. Cada línia té diverses parades i cada parada proposa el títol d’un llibre.

mapa puja al tren

“Puja la tren” ha estat present a 11 biblioteques municipals de les dues comarques: Armand Cardona Torrandell i Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú; Josep Pla i Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes; Josep Roig i Raventós de Sitges; Torras i Bages de Vilafranca del Penedès; La Biblioteca de Sta. Margarida i els Monjos; Ramon Bosch de Noya de St. Sadurní d’Anoia; Maria Àngels Torrents de St. Pere de Riudebitlles, la biblioteca Jaume Vila i Pascual de Gelida i els bibliobusos Montau i El Castellot.

No hi ha comentaris

Quan els contes es ballen: ‘La clau’ de Susana Peix i el Ballet Jove EternDansa

97884165784920180214105340-1En Ferran era el millor serraller del regne. Un matí, mentre treballava amb un ferro roent, tres soldats van entrar al seu taller. Havia d’anar urgentment a veure el Rei.

Necessito una de les teves claus! -li va exigir el monarca-. Una clau que obri la gàbia d’or on hi ha tancat el cor de la princesa. Pots portar tantes claus com vulguis, però si no aconsegueixes la clau que l’alliberi del seu mal abans de la pròxima lluna plena, et tancaré per sempre a les masmorres del palau.

Una clau que alliberés el cor de la princesa? Com compliria el serraller aquell encàrrec impossible?”

Susana Peix signa una història situada en un sense-temps i en un espai també indefinit tot i que les il·lustracions transpiren flaires orientals que ens explica com guarir una princesa que té el cor tancat en una gàbia d’or. La clau està il·lustrat per la Cristina Serrat i publicat per Tramuntana edicions.

Segons la mateixa autora “el conte que va néixer de la curiositat quan un serraller del segle XXI em va explicar el seu ofici. Em va parlar amb tant d’entusiasme que va despertar la senyora imaginació que viu dins del meu cap i l’engranatge es va posar en marxa”.

Il·lustracions generoses, final de conte sorprenent i una cuidada edició: el tacte del paper, la clau que acompanya a manera de punt de lectura, el desplegable, les mides de les pàgines.

clau3 clau2

El Ballet Jove EternDansa, de l’Estudi de dansa Rosa Mari González i Carme Gatell, transforma el text escrit sobre el paper a través de la dansa en un espectacle visual i sensorial adreçat a un públic familiar, en doble sessió a les 18 i a les 20h, de dissabte dia 28 d’abril, al Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú.

Una història que va néixer des del sentiment i que és un homenatge a totes aquelles princeses i prínceps que tenen el cor tancat dins d’una gàbia d’or. Un homenatge per encoratjar-los a buscar la clau que els alliberi del seu mal perquè la tenen molt més a prop del que es pensen…

Troabareu aquest i molts altres contes de la Susana Peix a les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

Us deixem amb el video promocional de l’obra.

No hi ha comentaris

Un Sant Jordi ple de lectures!

El Grup de Treball de Literatura Infantil del Garraf del Centre de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ens proposa una selecció de lectures coincidint amb la festivitat de Sant Jordi.

La guia de lectura ens proposa vint recomanacions bibliogràfiques adreçades a infants d’Educació Infantil i Primària i les trobareu disponibles a les sales infantils de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

A qui li agrada anar amb barret

 

Destaquem per Educació Infantil A qui li agrada anar amb barret?, amb text de Bel Olid i il·lustracions del vilanoví Sebastià Serra. A la selva hi havia un barret. Era un barret de copa alt i negre, com ha de ser. De qui de via ser, el barret? Potser el més esbojarrat que hi ha a la selva no és aquest barret de copa…

 

 

gina i ton

 

Gina i Ton, d’Antonio Ventura i Alejandra Estrada, per a cicle inicial, plasma un moment quotidià entre una nena i el seu gat, que mantenen un diàleg ben especial on les paraules s’entrellacen amb els pensaments.

 

 

quan les nenes volen alt

Raquel Díaz Reguera signa Quan les nenes volen alt, adreçat a cicle mitjà, ens planteja que l’Ariadna, la Ximena i la Martina són tres nenes amb grans somnis. El senyor “Sivolspots” els fa unes ales que les permetran volar. Però el senyor “Nohoaconseguirasmai” els ha omplert les butxaques de pedres perquè no puguin fer-ho.

 

Fill de dracs

 

 

Per a cicle superior Fill de dracs, de Sébastien Perez i Justine Brax, on coneixerem a Yomon, que sempre mirava els dracs amb admiració doncs el seu desig més gran era arribar a ser com ells.

 

 

Les escoles que han participat en l’elaboració de la Guia de Lectura de Sant Jordi d’enguany són El Morsell d’Olivella, Sant Nicolau de Canyelles, Agnès de Sitges i Esteve Barrachina de Sitges, El Pi de Sant Pere de Ribes i L’Arjau, Cossetània, Ginesta, Ítaca, Col·legi Sant Bonaventura, El Cim, Pia i Col·legi Divina Providència de Vilanova i la Geltrú.
Els Centres de Recursos Pedagògics són equips multiprofessionals que tenen per objectiu donar suport a la tasca docent del professorat de tots els nivells d’ensenyament no universitari.

No hi ha comentaris

Novetats de còmics infantils al Memôria de Peix

memoria-de-peix

La setmana passada vam col·laborar amb el programa de ràdio Memôria de Peix  de Canal Blau Ràdio presentant un munt de novetats de còmic infantil i juvenil!

Es tracta d’un programa especial amb motiu del Saló del Còmic de Barcelona, que va tancar ahir diumenge les seves portes després de 4 dies intensos amb activitats de tota mena, visites d’autors, magnífiques exposicions d’originals. Un èxit que corroboren els més de 118.000 que han passat per la Fira de Montjuïc aquest cap de setmana.

Enguany és el tercer any que col·laborem amb el programa de la Susana Peix, bibliotecària especialista en LIJ i autora, parlant de còmic per als més menuts de la casa gràcies a la col·laboració de moltes editorials que ens han enviat les seves darreres publicacions i també vam entrevistar l’il·lustrador vilanoví Chema Peral que ha publicat recentment Budapest amb Ediciones La Cúpula.

Podeu escoltar el programa sencer aquí: Memôria de Peix especial còmics

ECC Comics

És l’editorial de DC Comics en castellà. Superherois com Batman, Superman, Green Lantern o Flaix resideixen aquí.
Kodomo vol dir ‘nen’ en japonès i ECC Comics ha anomenat així la seva línia per infants i joves. Aquest any ens han fet arribar contes/còmics pels més petits que ens presenten superherois com Green Lantern i Wonder Woman i altres que li donen una volta al personatge de Batman com Es hora de dormir Batman o Buenas noches Batcueva.

Pels més grans, històries sobre superheroines com Supergirl. Aventuras cósmicas en 8º curso o Las aventures de Harley Quinn.

Wonder_Woman_La_historia_de_su_origen_cover Green_Lantern_La_historia_de_su_origen_cover cubierta_supergirl_infantil LasAventurasDeHarleyQuinn PORTADA_JPG_WEB_RGB_Bedtime_for_Batman

Panini Comics

Publica Marvel en castellà però també aposta per autors locals i el públic juvenil. Es han fet arribar dues de les seves darreres novetats. Pels amants del futbol ens arriba el primer número de la col·lecció Capi, espíritu de equipo d’Estudio Fenix i publicat per Panini Comics ens explica com a través d’un partit de fútbol, els nois i noies d’un Institut aprenen el que és treballar en equip.

I per noies aventureres i valents tenim Red & Blue de Sara Soler. Us imagineu a dues heroïnes en un regne de fantasia que han de compartir pis i pagar el lloguer amb les seves missions? Doncs això i molt més ho trobeu a aquest còmic que va guanyar la Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic 2017.

capi red & blue

Maeva Young

Ens han fet arribar el seu darrer còmic, Sobre patines de Victoria Jamieson. Una emocionant història sobre l’amistat, l’adolescència, el poder de superació i la màgia de l’esport femení. L’editorial continua apostant en la seva línia de còmic per històries d’autores nord-americanes protagonitzades per noies valentes. A la biblioteca trobareu també Super Sorda de Cece Bell i ¡Sonrie! i Hermanas de Raina Telgemeier.

sobre patines libros-portada-supersorda libros-portada-sonrie-001 libros-portada-hermanas

La Casita Roja

La Bárbara, l’editora de La casita roja, ha apostat pels còmics per fomentar la lectura entre els més petits de la casa i ho fa publicant obres de l’editorial nord-americana Toon Books, on grans autors de còmic com Art Spiegelman volen apropar el 9è art als nens més petits.

A El paseo nocturno de Tippy de Lilli Carré trobem a una nena que a la nit, quan està adormida, fa uns increïbles passejos pel bosc i arrossega amb ella tota una colla d’animals…amb unes il·lustracions i una història que recorden una mica a Litlle Nemo de Winsor McKay, és un còmic ideal per l’hora d’anar a dormir.

Viaje al fin del mundo con Ratón de Frank Viva ens parla del viatge d’un explorador fins a l’Antàrtida. Amb ell viatja el seu amic Ratón, que igual que un nen petit, no deixa de preguntar quan arribaran al seu destí. Però Ratón ha d’aprendre a tenir paciència i gaudir del viatge.

tippy raton

Mamut Comics

L’editorial barcelonina està de celebració, perquè aquest 2018 es compleixen 10 anys de la seva primera publicació. Per commemorar aquesta efemèride han iniciat una nova línia, Mamut Llest, una col·lecció de còmics sobre ciència i científics. En el primer volum ens parlen de Carl Friedrich Gauss, considerat com un dels millors matemàtics de tots els temps. No en va molts l’anomenen “el príncep dels matemàtics”.

Editorial Joventut

S’estrena en la publicació de còmics amb Narval, l’unicorn marí de Ben Clanton. Una divertida història sobre en Narval i la seva amiga Medu, la seva passió pels gofres, les festes i les aventures submarines amb la seva colla! Narval va guanyar el Premi Eisner 2017 al Millor Còmic per petits lectors.

Barbara Fiore

A Barbara Fiore són uns apassionats de la narració per mitjà d’imatges i publiquen alguns dels àlbums il·lustrats més innovadors del mercat. Aquest amor a la imatge els ha fet endinsar-se també en la publicació de còmics. La seva darrera novetat és Zenobia de Morten Durr i Lars Hor, que narra el viatge d’Amina, una nena siriana que fuig de la guerra. El còmic va guanyar el Premi al Millor Còmic Infantil del Ministeri de Cultura de Dinamarca el 2016

D’altra banda ens presenten l’exitosa sèrie Hilda y el Trol de Luke Pearson. Porten ja 5 volums publicats de les aventures d’aquesta nena curiosa i creativa, amb una forta personalitat i un gran esperit aventurer. Gegants, estranys homes de fusta i trols. Les excursions de Hilda mai es limiten al regne de l’ordinari. Hilda s’ha convertit en una sèrie d’animació que es pot veure a la Plataforma Netflix.

Sallybooks

És una editorial malaguenya que ha apostat fort pel còmic i els autors locals i ens presenta una altra història de futbol, El mejor Gol de Guillermo Monje y Ruben Bernabé.

Al campament d’estiu s’està a punt de jugar un torneig de futbol que atorgarà al guanyador l’anhelada beca Pipistrelli. Max posarà tot la seva obstinació a aconseguir-la però la sort no l’acompanyarà: al capdavant d’un equip novell, haurà de sobreposar-se a les males passades d’en Saúl, tant fora com dins del camp.

Trobareu totes aquestes novetats a la #comicteca de la Sala Infantil de la Biblioteca Armand Cardona!

No hi ha comentaris

75 anys de ‘El Petit Príncep’

9788416310104El Petit Príncep, l’obra més coneguda d’Antoine de Saint-Exupéry, escriptor i aviador, celebra els 75 anys de la seva publicació.

L’obra que ha esdevingut un clàssic dins de la literatura, és una narració poètica i filosòfica sota l’aparença d’un conte per a nens i narra la història de la trobada entre un nen i un aviador, els diàlegs que tenen i com aquests fan replantejar la vida a l’adult.

El llenguatge, senzill i desposseït, destinat a ser comprès pels nens, és en realitat per al narrador el vehicle privilegiat d’una concepció simbòlica de la vida. Les aquarel·les, signades pel mateix Saint- Exepéry, formen part del text participant d’aquesta puresa del llenguatge: nuesa i profunditat són les qualitats mestres de l’obra.

En cada un dels 27 capítols l’autor relata una trobada del petit príncep que resta perplex pel que fa al comportament absurd de les «persones grans», i poden ser llegides com a al·legories.

El Petit Príncep és l’obra literària francesa més coneguda al món. És el llibre no religiós més llegit i ha estat traduït a més de 265 idiomes inclòs el Braille, se n’han fet més de 1.300 edicions i se n’han venut més de 145 milions de còpies.

47-1024x741

El missatge universal que ens va deixar Antoine de Saint-Exupéry és no oblidar l’infant que vam ser. I ens convida a recordar el que significa descobrir el món, reflexionar i qüestionar les coses, rebutjar la injustícia, acceptar l’altre pel que és i no pel que representa, respectar la natura i no oblidar-nos de perdre una mica el temps contemplant la bellesa d’una flor.

9788498382778 8355f 556bde69cfa642dcd79447863fb2eb9e--bob-fosse-le-petit-prince 51wAyFfDn-L

El personatge intemporal de Saint-Exupéry s’ha convertit en una icona portadora de valors positius i actuals: la pau, la protecció del planeta, la protecció de la infància, la tolerància, l’intercanvi cultural, i el dret a l’educació.

A banda de la novel·la original, el Petít Príncep s’ha convertit o ha inspirat pel·lícules, còmics i fins i tot un musical adaptat per Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 que va ser presentat a Barcelona pel nadal de 2014 i que encara es continua representant.

No hi ha comentaris

Visca la revolució

IMG_20180327_132646_616

La Biblioteca Armand Cardona Torrandell acull fins el proper divendres dia 6 d’abril l’exposició Visca la Revolució! produïda pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

Tal i com presenta aquesta exposició l’escriptor i especialista en literatura infantil i juvenil Pep Molist, “n’hi ha prou amb una gallina que diu que no vol pondre cap més ou; amb una granota que lluita per fer realitat els seus somnis; amb una nena que no es vol treure les ulleres perquè ja són part d’ella mateixa; amb una bala que canvia de trajectòria… per capgirar el curs d’una vida, o fins i tot, el curs de la història. Deia algú que un petit gest és poderós. Pot fer sortir el sol en un dia de pluja, i pot canviar el tarannà de la nostra escola, el nostre barri, la nostra ciutat, el nostre país, el nostre món…”

La mostra es vertebra en diferents dimensions per entendre la revolució: Un gest. La revolució comença per un mateix; una persona. La revolució s’escampa; un grup. La revolució és un fet; revolucionaris amb nom i cognom; revolucions científiques; revolucions pendents, i el test del bon revolucionari.

IMG_20180327_132616_391

La mostra ens presenta contes que al llarg de la història han parlat de la revolució ja sigui de forma col·lectiva o individual. Hi trobarem personatges que decideixen revolucionar-se, hi trobarem revolucions minúscules i íntimes, però també algunes de majúscules i col·lectives. Totes a favor dels canvis i de les millores de tot allò que ens envolta.

La Biblioteca posa a la vostra disposició aquells documents que estan inclosos en el catàleg de l’exposició i que formen part del fons bibliotecari: Bibliografia

No hi ha comentaris

Comictitza a Andersen!

neudachniki.-Gans-Hristian-Andersen-600x480

Heu llegit mai el conte de La sireneta? I el de La reina de les neus? O El soldadet de plom? L’aneguet lleig? La princesa i el pèsol?

Segur que has escoltat més d’una vegada algun conte de Hans Christian Andersen i segur que tu mateix n’has llegit i quan siguis més gran els continuaràs llegint i també els explicaràs.

soldadet neus  la-princesa-i-el-pesol-9788498250237  aneguet

Però mentre tot això arriba i per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil, actualitzem els contes d’aquest autor en format còmic? T’hi atreveixes?

Logo_Andersen_comic_casAquest dia es celebra el  2 d’abril amb motiu el naixement d’Hans Christian Andersen, l’autor de molt contes considerats com a clàssics, enguany es convoca el concurs “Un conte de H. C. Andersen en còmic”.

Hi podran participar els lectors i lectores que cursin Primària o primer cicle de Secundària, a través del seu centre docent o des de la biblioteca. Caldrà que triïn un dels contes escrits per Andersen i que el dibuixin entre quatre i dotze vinyetes , en format còmic que com a màxim haurà d’ocupar 3 fulls Din A4, signat individual o col·lectivament.

Cada centre docent i biblioteca seleccionarà un màxim de tres còmics i remetre’ls a Barcelona, al Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, abans del 23 d’abril. Podeu descarregar les bases aquí: Bases Concurs Andersen en còmic

Els premis constaran d’un diploma i un lot de llibres per ales diferents categories: primers lectors, lectors avançats i súper lectors. El jurat qualificador estarà integrat per representants de cadascuna de les seccions i farà públic el veredicte abans del 21 de maig.

andersenEls originals no seran retornats als autors i l’entitat organitzadora podrà usar el dibuixos guanyadors en diferents suports i usos relacionats amb el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil.

Encara no has decidit quin conte vols “comictitzar”? Vine a la biblioteca Armand Cardona perquè tenim tots els contes que va escriure Andersen! Podràs triar, llegir i escollir el que més t’agradi, pel motiu que sigui.

Que qui va ser Hans Christian Andersen? Fou un escriptor danès, fill d’un humil sabater. El coneixem sobretot pels seus contes infantils, alguns inspirats en rondalles i llegendes nòrdiques, però la majoria inventats per ell i caracteritzats per una gran imaginació, humor i sensibilitat.

Aquests més de 200 relats, alguns traduïts a moltes llengües, han estat reeditats i gràcies a ells ha estat reconegut com un autor dels clàssics de la literatura infantil.

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »