Biblioteca Municipal Armand Cardona Torrandell Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

BiblioBlog – Una mar de lletres


Arxiu per la categoria: BiblioJunior

Maria Carme Roca a Vilanova i la Geltrú

9788448942892Dimarts 20 de març continua el cicle de trobades amb les autores finalistes del Premi Menjallibres 2018, amb la visita a Vilanova de la Maria Carme Roca, autora de Selfies al cementiri publicat per Barcanova Infantil i Juvenil.

Aquest dia l’escriptora es trobarà a l’Auditori Eduard Toldrà amb més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d’ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen, voluntàriament, en el Premi Menjallibres.

El bell i antic cementiri del Malmö, al centre de la ciutat, és el punt de trobada dels vius virtuals. En Nils és un d’ells i està encantat de ser-ho: perquè pot dedicar-se a fer allò que més li agrada: lligar.

Els morts reciclats tenen molts avantatges i quan els convé apliquen el mode fantasma i passen desapercebuts. O no.

Perquè la Siri, una noia molt especial, els ha descobert. I a en Nils no li ha fet cap gràcia, perquè no pot permetre que ningú sàpiga de la seva existència. Ells, els vius virtuals, han de continuar sent una llegenda.

La novel·la va guanyar el 15è Premi Barcanova de Literatura Infantil i Juvenil

Imagen1Nascuda a Barcelona l’any 1955, Maria Carme Roca és historiadora i Filòloga. L’any 1997 va publicar la seva primera obra, i des d’aleshores que no ha parat d’escriure.

Amb més d’una cinquantena de llibres publicats, ha conreat la LIJ, el conte curt, l’assaig i la novel·la històrica.

En el decurs de la seva trajectòria ha obtingut diversos premis literaris com el Lola Anglada de contes infantils, el Barcanova de literatura infantil per la novel·la Akanuu, l’arquer persa, el Nèstor Luján de novel·la històrica per Intrigues de palau o el Bancaixa per Qui és el de la foto? i el Joaquim Ruyra de narrativa juvenil per Katalepsis.

Trobareu aquests llibres i molts altres a les Biblioteques de Vilanova: Maria Carme Roca

No hi ha comentaris

Laia Aguilar a Vilanova i la Geltrú

portada_wolfgang-extraordinari_laia-aguilar-sariol_201703021158Dimarts 20 de febrer continua el cicle de trobades amb les autores finalistes del Premi Menjallibres 2018, amb la visita a Vilanova de la Laia Aguilar, autora de Wolfang (extraordinari) publicat per Columna Edicions.

Aquest dia l’escriptora es trobarà a l’Auditori Eduard Toldrà amb més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d’ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen, voluntàriament, en el Premi Menjallibres.

En Wolfgang té onze anys i un coeficient intel·lectual de 152. Li agrada fer llistes de coses impossibles, esbrinar com es viatja a Neptú, o fabular que es convertirà en un gran pianista. Tocar el piano és la seva passió, per a ell suposa el seu refugi d’emocions.

El dia que la mare mor, li toca anar a viure amb el desconegut del seu pare i inicia un pla per fugar-se a la millor acadèmia de música del món.

Durant el viatge, descobrirà qui és realment el pare, quin secret familiar li amaguen “els grans” i per què té tanta por d’alguna cosa que no s’ha atrevit a explicar mai… Wolfgang qüestionarà en tot moment el món adult, des d’uns ulls intel·ligents, distants i crítics.

La novel·la va guanyar el Premi Carlemany per al foment de la lectura en l’edició de 2016.

Laia AguilarLaia Aguilar va néixer a Barcelona l’any 1976 i és llicenciada en Comunicació Audiovisual. Treballa en el món de la televisió i ha participat com a guionista en sèries com ara Zoo, Ventdelplà, El cor de la ciutat, Infidels, Olor de colònia i Merlí, entre d’altres. És professora d’escriptura de l’Ateneu Barcelonès i professora de guió a la Universitat Internacional de Catalunya.

Literàriament, ha cultivat el gènere del conte, i l’any 2009 va publicar la seva primera novel·la: Les bruixes de Viladrau (Ara Llibres). Després ha publicat dues novel·les més. Pare de família busca…(Al revés) i la que ens ocupa, Wolfgang (extraordinari).

Trobareu aquests llibres a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona: Laia Aguilar

No hi ha comentaris

Selecció de novetats – febrer

SelNovetats

Aquesta és la selecció de novetats, corresponent al mes de febrer i inclou, com sempre, documents dels diferents fons de la Biblioteca: adults i infantil, música, cinema i còmics.

portades 1

Entre les novetats per adults trobareu el llibre El Fantasma del rey Leopoldo, de Adam Hochschild. A finals del segle XIX, quan les potències europees es repartien l’Àfrica a cop d’esquadra i cartabó, el rei Leopold II de Bèlgica portà a terme un brutal saqueig del territori que rodejava el riu Congo. Provocà la mort de deu milions de persones mentre cultivava, irònicament, la seva fama de monarca humanitari.

Pel que fa a la literatura us recomanem la novel·la Professió del pare, de Sorj Chalandon. Quan a l’escola li demanen quina és la professió del seu pare, l’Émile vacil·la: ¿paracaigudista? ¿Espia? ¿Professor de judo? Aquestes són, potser, les profes-sions del seu pare. Inspirada en la pròpia infantesa l’autor relata com la fantasia del nen que va ser fou estalonada pels deliris patològics del seu pare.

A la secció infantil us presentem el còmic Escuela de frikis, de Gitty Daneshvari. A Theo, Madeliene, Lulu i Garrison els uneix només una cosa: cada un d’ells pateix alguna fòbia. I tots quatre acaben a ka misteriosa Escuela de Frikis, un lloc inaccessible i aïllat regentat per l’excèntrica Mrs. Wellington, maquilladíssima, amb perruca i envoltada de gats. El panorama no pot des més desolador.

portades 2

De les novetats de còmics us destaquem Naúfragos, de Laura Pérez. Dos llocs i dues èpoques diferents: el Madrid dels vuitanta, en plena ebullició, i la Barcelona de deu anys més tard, una ciutat igualment vibrant. Aquest còmic recrea la relació entre Alejandra i Julio en aquest espai urbà i poètic on s’entrellacen els somnis, l’amor i la incertesa.

Pel que fa a la música us proposem escoltar el disc Crack-up, de Fleet Foxes. Accentuant el vessant més líric del grup, aquest disc recorda als incompresos My Morning Jacket de “The Waterfall” quan la seva música no deslliga en tempesta, preferint una versió més ambiental i naturista de si mateixos, explorant sons folk i moderns com ho fan Woods i Villagers, bandes que han crescut en la rereguarda mentre ells respiraven aire pur.

Per últim, a la secció de cinema us presentem la sèrie de tv The Big Bang Theory (1a temporada). Leonard i Sheldon són dos cervells privilegiats que comparteixen pis. Els dos són doctors en Física però no saben com relacionar-se amb els altres, especialment amb les noies. Penny, una veïna nouvinguda, és el pol oposat als dos amics, de manera que la seva arribada altera la tranquil·la vida sentimental de Leonard i el desordre obsessiu-compulsiu de Sheldon.

Aquí us podeu descarregar el full amb les novetats del mes de febrer de 2018.

No hi ha comentaris

Así se hacen las cosas, d’Oldrich Ruzicka, la novetat del mes de febrer de la Sala Infantil.

portadaL’Editoral Edelvives, emparant-se en la idea que la curiositat ens fa brillants, ha creat la col·lecció Ideaka, el nou projecte de llibres informatius que tenen per objectiu divulgar entre els lectors més joves el coneixement científic, social i artístic amb rigor per tal d’animar-los a descobrir el món i a aprofundir en el coneixement d’una manera lúdica a través de les il·lustracions, doncs tenim a les mans un llibre de gran format amb dobles pàgines desplegables molt visuals i amb quadernets que aporten informació addicional, clara i amena.

I a Así se hacen las cosas trobarem respostes a les preguntes relacionades amb objectes senzills i que formen part de la nostra vida quotidiana, com ara un llibre, un vas, una cullera, el pa, una cadira i una samarreta. Com es fan aquests objectes? Quina és la seva història? En què consisteix el seu procés de fabricació?foto

Sabíeu que el pa sense llevat es va fornejar per primera vegada fa onze mil anys a Grècia? I que el pa amb llevat va aparèixer fa sis mil anys? Sabeu que la primera cullera va ser de fusta però que ara està feta amb acer inoxidable i que n’hi ha per menjar sopa, per postres, per prendre el té, per menjar gelat, per servir salses i fins i tot per mesclar còctels?

 

Totes aquestes informacions i moltíssimes més dins d’Así se hacen las cosas!

No hi ha comentaris

Dia Escolar de la No-violència i la Pau

imagine_noticia

Coincidint amb aquesta data, promoguda l’any 1964 pel poeta i educador Llorenç Vidal Vidal, la Biblioteca exposa el seu fons infantil sobre aquesta temàtica al mateix temps que com a novetat queda exposat el conte Imagine, amb el text de John Lennon i il·lustracions de Jean Jullien, publicat per Flamboyant.

En aquesta edició en format d’àlbum infantil, la mateixa Yoko Ono ha escrit el pròleg:”Imagine és un clam ple de força, ecrit amb un amor impressionant i profund per la humanitat i el seu futur”.

John Lennon va escriure el text de la cançó “Imagine” l’any 1971 i encara avui segueix sent una lletra revolucionària i única a favor dels drets humans.

El missatge principal d’aquesta celebració és “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra”, prenent com a referent la filosofia de Mahatma Gandhi.

Les escoles de tot el món que celebren Dia Escolar de la No-violència i la Pau són tenen com a objectiu sensibilitzar que la pau és molt més que l’absència de guerres i baralles, conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d’amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans, conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món, saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada i compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no-violència i la pau.

gandhi_mahatma

No coneixeu la lletra d’aquesta cançó que ha esdevingut l’himne del Dia Internacional de la Pau? Aquí la teniu!

Imagina’t que no hi ha cel,
és fàcil si ho intentes,
Sense infern sota nostra
damunt nosaltres només el cel blau.
Imagina a tota la gent
vivint al dia…
Imagina que no hi ha països,
no és difícil de fer,
ningú per qui matar o morir
ni tampoc religió.
Imagina’t tota la gent
vivint la seva vida en pau….

Diràs que sóc un somniador,
però no sóc l’únic;
i espero que algun dia t’uniràs a nosaltres,
i aleshores, només hi haurà un sol món.

Imagina’t que no hi ha propietat,
no sé si podràs.
Que no hi ha enveja, ni tampoc fam,
sinó homes vivint en germanor.
Imagina’t que tothom,
ho comparteix tot arreu del món.

Diràs que sóc un somniador,
però no sóc l’únic;
i espero que algun dia t’uniràs a nosaltres,
i aleshores, només hi haurà un sol món.

No hi ha comentaris

Maria Solar a Vilanova i la Geltrú

C_L'expedicio-del-doctor-Balmis.inddEl proper dimecres 24 de gener comença el cicle de trobades amb les autores finalistes del Premi Menjallibres 2018, amb la visita a Vilanova de la Maria Solar, autora de L’expedició del doctor Balmis, publicat per Edicions Bromera.

Aquest dia l’escriptora es trobarà al Teatre Principal amb més de 300 alumnes i lectors de 1r i 2n d’ESO dels centres públics i concertats de Vilanova i la Geltrú que participen, voluntàriament, en el Premi Menjallibres.

L’expedició del doctor Balmis ens parla d’una història real, la de l’expedició que van fer diversos científics espanyols al s. XIX i els va portar a fer la volta al món per portar una vacuna que permetés salvar la vida a milers de nens.

L’any 1803 el vaixell María Pita va emprendre un viatge extraordinari des de la Corunya. Hi viatjaven vint-i-dos orfes per fer una cadena d’inoculacions de la vacuna de la verola amb l’objectiu de transportar-la enllà de l’oceà i salvar la vida de milers d’infants.

El doctor Balmis, un metge alacantí pioner en les tècniques de vacunació, amb el suport del cirurgià català Josep Salvany, va dirigir una aventura filantròpica que semblava impossible.

I així hauria estat si no fóra per la valentia i el sacrifici dels nens i de la directora de l’orfenat, Isabel Zendal. El seu paper esdevindria fonamental per a dur endavant aquesta expedició que va canviar el curs de la història.

Si esteu interessats en la història del doctor Balmis, podeu llegir un fragment del llibre aquí:

Maria Solar (Santiago de Compostela, 1970) és escriptora i periodista de la Televisió de Galícia i la Ràdio Galega. És llicenciada en Biologia i en Periodisme, i diplomada en Magisteri. També té el títol d’Especialista en Informació Ecològica i Mediambiental i és membre del Comitè Consultiu de la Facultat de Biologia de la USC.

En l’actualitat presenta el magazín informatiu A Revista A Revista Fin de Semana a TVG, a més de presentar i dirigir el programa de llibres “Chamando á Terra” de la Ràdio Galega.

La literatura és la seva altra passió al costat del periodisme. Les seves novel·les han tingut per destinatari tant al públic adult com el de totes les edats.

Té algunes obres premiades i traduïdes a altres idiomes. El meu malson favorit és el seu llibre més guardonat, compta amb el premi Lazarillo de creació literària 2014, va ser inclòs en la prestigiosa llista White Ravens 2015 de la biblioteca de Munich en la qual seleccionen anualment els millors llibres infantils del món, Llibre de l’any 2015 en la revista Fervenzas Literarias i premi al millor llibre infantil-juvenil en la I Gal·la do Lliuro Galego.

La història autèntica de la mosca de la tele ha rebut el Premi Frei Martin Sarment 2014; i Tindré un germanet Premi Frei Martin Sarment 2013.

(02) C_El_meu_malson_favorit.indd 9788416844074_04_g Coberta_Mosca_tv portada.fh11

Amb Tengo unos pies perfectos va entrar de nou en la prestigiosa llista White Ravens 2016. En el mateix any Les hores robades va ser triada millor novel·la per a adults en el Premi Frei Martin Sarment.

Trobareu aquests llibres a les Biblioteques de Vilanova: Maria Solar

Us deixem amb el tràiler de la pel·lícula per televisió ’22 ángeles’, dirigida per Miguel Bardem que es va estrenar el passat 2016 a TVEi que recrea l’expedició.

No hi ha comentaris

‘El gran llibre dels super poders’, novetat de la Sala Infantil durant aquest gener.

L’Helena, en Marc, la Nora, la Marina, la Lucía, en Carles, la Yuna, en Daniel, en Mateu i un grapat més de quitxalla són els personatges d’El gran llibre del súper poders, amb text de Susanna Isern i il·lustracions de Rocío Bonilla, publicat per l’editorial Flamboyant.

I de quins superpoders estem parlant? Doncs dels talents que tots tenim, que ens fan únics i especials: la creativitat, la perseverança, el ball, la curiositat, el sentit de l’humor, la paciència, la música, l’optimisme, l’ordre, l’agilitat, la memòria…

Tots tenim un talent, un superpoder que ens fa diferents a la resta, ni millor ni pitjor, i que ens fa ser únics: la nostra identitat i les nostres virtuts i capacitats. I no només tenim un superpoders, en podem tenir més!

Sovint ens fixem massa en les virtuts que tenen els altres i oblidem apreciar les nostres, però estem davant d’un llibre que narra petites i curioses històries, amb il·lustracions que ens atraparan, i que afavoreixen l’autoconeixement i que poden millorar l’autoestima.

El-gran-libro-de-los-superpoderes_01

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Susanna Isern és escriptora, psicòloga i mare de tres nens. Des que es va publicar el seu primer àlbum il·lustrat, la primavera del 2011, ha escrit més de trenta llibres infantils. La majoria de les seves obres es comercialitzen a nivell internacional i s’han traduït a molts idiomes.

Actualment compagina la seva passió per l’escriptura amb la psicologia. Dirigeix el gabinet Aula Dédalo, de Santander, i és professora de psicologia de l’aprenentatge a la Universitat Europea del Atlántico, d’aquesta ciutat.

Rocio Bonilla

Rocio Bonilla és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i Cap en Pedagogia. Va iniciar la seva trajectòria professional en l’àmbit artístic i després es va dedicar a la publicitat, la qual la va mantenir allunyada dels llapis durant dotze anys.

Des del 2010 ha compaginat la il·lustració d’àlbums infantils amb la pintura de murals i ha publicat diversos treballs en revistes, com El mueble i Barça Kids, a més de cartellisme i prop de trenta llibres en vàries editorials.

Com a autora, ha publicat quatre llibres: Cara de pardal, La muntanya de llibres més alta del món, De quin color és un petó? (Premi del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport als llibres millor editats el 2015) i Max i els superherois, també il·lustrats per ella.

Trobareu molts dels llibres de la Susanna i la Rocio a les sales infantils de les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú.

Tots tenim algun SUPERPODER increïble.

Un SUPERPODER que ens converteix en persones úniques i irrepetibles.

Quin és el teu?

No hi ha comentaris

‘L’interrogant gegant’ d’Eulàlia Canal i Sebastia Serra

portadaLa novetat del mes de desembre de la sala Infantil es L’interrogant gegant amb text d’Eulàlia Canal i il·lustracions del vilanoví Sebastià Serra.

Aquesta novetat és gentilesa de la llibreria La Mulassa, que cada mes fa donació d’un llibre infantil a cadascuna de les Biblioteques de la ciutat.

El dia que l’Arlet, el Lluc i l’Ibai van sortir d’excursió havia nevat tota la nit i la vall semblava un pastís de nata.

Malgrat l’advertiment de la seva mare perquè no s’allunyessin de casa, els tres germans van voler pujar fins al cim de la muntanya i contemplar els prats i els boscos a tocar del cel. Però, sense que ho sabessin, un perill molt fosc s’apropava entre els núvols.

Podeu llegir un fragment del conte aquí.

Eulàlia Canal (Granollers, 1963) és autora de literatura infantil i juvenil, i poetessa. Psicòloga de professió, ha col·laborat en diferents projectes infantils en el camp de la música i el teatre.

A Animallibres ha publicat Un somni dins el mitjó, L’arbre de les històries i La nena que només es va poder endur una cosa.

Recentment, ha guanyat el Premi Crítica Serra d’Or Infantil 2017 per Els fantasmes no truquen a la porta, amb il·lustracions de Roció Bonilla.

Trobareu més obres de l’Eulàlia a les Biblioteques de Vilanova: Eulàlia Canal

MOgVpyBB_400x400Sebastià Serra (Vilanova i la Geltrú, 1966) ha il·lustrat més d’una setantena de llibres infantils a Espanya, Itàlia, França, UK, Portugal, Taiwan, Brasil i els Estats Units.

Ha participat en programes de televisió, en espectacles familiars, material didàctic per diversos museus i institucions culturals.

Ha estat seleccionat en tres ocasions a la Mostra degli illustratori di libri per ragazzi de Bologna i també per la Society of Illustrators de New York, al Original Art: The Fine Art of Children’s Books Illustration.

Ha obtingut els premis Mercè Llimona, Lola Anglada, el Premi de la Crítica Serra d’Or i en dues ocasions el Premi Junceda de l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya.

Si voleu saber més sobre en Sebastià, visiteu aquest article al nostre Biblioblog.

Trobareu tots els seus contes a les Biblioteques de Vilanova i la Geltrú: Sebastià Serra

Us deixem amb el bookitrailer del conte.

No hi ha comentaris

Per molts anys Tomi Ungerer !!!!

Crédito-Totally-Dublin

Frases com “sense desesperació ni hi ha humor” o “l’infant ha d’estar traumatitzat per tal que tingui identitat” només són entenedores si coneixes la vida i les experiències viscudes per l’inclassificable Tomi Ungerer.

L’il·lustrador alsacià, nascut l’any 1931, quedà orfe de pare als quatre anys i la forta germanització imposada pels ocupants nazis provocà un seguit de fracassos escolars. Viatjà en vaixell per França, marxà a recórrer món en autoestop i al 1952 s’allistà a les tropes franceses d’Algèria.

Un any més tard es llicencià i estudià arts decoratives però fou expulsat de l’escola per indisciplina. Viatjà per Islàndia, Noruega, Grècia i Iugoslàvia fins que el 1956 marxà cap a Nova York, on hi arribà amb només 60 dòlars a la butxaca i una maleta plena de dibuixos, i poc més tard compagina la tasca d’il·lustrador, amb la de publicista i cartellista.

Als seus contes infantils sempre hi trobem una mica de dolçor darrera les històries més tristes i fins i tot una mica de bondat en els personatges més dolents.

Més tard la faceta més política quedà reflectida en els icònics pòsters que va fer en contra de la guerra de Vietnam.

L’any 1974 es convertí en heroi de la seva pròpia història al decidir deixar el seu exitós camí dins del món de la il·lustració infantil per dedicar-se a dibuixos per a adults, fet que provocà que els seus llibres infantils fossin prohibits durant molts anys als Estats Units i foragitats de les biblioteques.

portada CARACOL.indd c5e7e6242177a5a6149cd18159e7ca3f bandidos portada.fh11 9788484642466

Mai ha deixat d’interessar-se per la millora de les relacions franco-alemanyes i la preservació de la identitat, del particularisme i del bilingüisme a Alsàcia. La vida de Tomi Urgerer, l’il·lustrador sense límits, ha estat segons les seves mateixes paraules “un conte de fades amb tots els seus monstres”.

En Tomi acaba de celebrar al seu 86è aniversari i a la Sala Infantil de la Biblioteca us hem preparat una exposició de fons perquè descubriu la seva obra: Tomi Ungerer

Us deixem amb el documental ‘La historia de Tomi Ungerer’ escrit i dirigit per Brad Bernstein. El documental -dirigit a públic adult- resumeix en 94 minuts les 40 hores d’entrevista que Bernstein va mantenir amb l’artista, que repassa la seva vida, les seves cinc dècades de trajectòria professional i les seves múltiples facetes creatives, des de la literatura infantil i juvenil fins als seus treballs més subversius de temàtica política, anti-bèl·lica o eròtica, passant per les seves incursions en la publicitat o l’escultura.

Les seves paraules i il·lustracions animades es combinen amb intervencions d’altres dibuixants coetanis, com Maurice Sendak o Jules Feiffer.

No hi ha comentaris

‘La princeseta’, el número 22 de la Col·lecció Ginjoler

Presentació La princeseta_Vilanova

Aquest dissabte 18, a les 12h, la biblioteca Armand Cardona acollirà la presentació del darrer número de la Col·lecció Ginjoler: La Princeseta. La Clara Clos ens explicarà el conte i també comptarem amb la presència de la seva autora i il·lustrador així com amb un representant de la cooperativa Atenció a les Persones Sordes i Sordcegues, APSO, per a la interpretació en LSC.

Amb text de Marta Plans i il.lustracions de Valentí Gubianas, el conte narra com a princeseta s’ha perdut: està al mig del carrer i no sap com tornar a palau. Es toparà amb moltes persones pel camí, algunes d’elles l’ajudaran i d’altres no. Però la princeseta té clara una sola cosa: si no l’ajuden, tant se val! Un conte on posa en entredit el rol i paper històric de les princeses i, alhora, exposa de manera subtil que una dona, sigui princesa o no, és autosuficient per a aconseguir el seu objectiu.

Les Biblioteques de Vilanova som pioneres en el treball per la inclusió d’usuaris amb discapacitats ja que des del 2005 s’organitzen les Hores del Conte en llengua de signes.

L’activitat consisteix a explicar un conte amb l’acompanyament d’un intèrpret de Llengua de Signes Catalana (LSC). En acabar el conte es canta una cançó que també és interpretada i els assistents aprenen alguns dels signes més freqüents que apareixen en la narració i/o cançó.

p1000634

Aquesta activitat es du a terme amb la idea d’oferir i prestar serveis a col·lectius amb necessitats especials i arran del seu èxit, l’any 2007 El cep i la nansa edicions decideix iniciar una col·lecció de contes: Ginjoler, i és a partir de llavors que es presenten a la Biblioteca Armand Cardona quan són publicats.

El Cep i la Nansa Edicions va apostar per la Col·lecció Ginjoler, que trobareu en castellà sota el nom Carambuco, i ja porten 22 números publicats. El text original de cada conte va acompanyat d’una adaptació al català signat, un sistema de comunicació que utilitza el vocabulari de la llengua de signes catalana (LSC) amb l’estructura de la llengua oral. Aquest sistema bimodal representa la visualització de les paraules de la parla i consisteix en utilitzar un signe per a cada paraula. Com que “veiem” les paraules a través dels signes, l’aprenentatge de la llengua oral és més fàcil!

A més a més la col·lecció inclou un vídeo, com a material d’acompanyament, amb la representació del conte seguint l’estructura pura de la llengua de signes catalana (LSC). Aquesta és la llengua natural de les persones sordes de Catalunya que funciona de manera independent al català oral.

Us deixem amb el vídeo que acompanya un altre dels contes de la col·lecció: M’he perdut del vilanoví Juanolo.

No hi ha comentaris

Pàgina Següent »